Sport

Când se joacă meciul Simona Halep – Nastasja Schunk, în turul 1 la Roland Garros 2022! S-a stabilit ora de start

Lumea tenisului se pregătește pentru tragerea la sorți de la Roland Garros 2022, iar Simona Halep își va afla traseul în încercarea de a câștiga al treilea turneu de Grand Slam din carieră.
23.05.2022 | 18:21
Cand se joaca meciul Simona Halep  Nastasja Schunk in turul 1 la Roland Garros 2022 Sa stabilit ora de start
Simona Halep își parcursul la Rolland Garros la începutul săptămânii viitoare. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
23-05-2022
15:21

Halep joacă pe arena Simonne-Mathieu

Simona Halep, locul 19 WTA, va debuta marți, 24 mai, în turneul de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului.

Întâlnirea cu nemțoaica Nastasja Schunk, locul 167 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, este a treia de pe terenul Simonne-Mathieu, după un meci de pe tabloul feminin și unul de pe cel masculin. Partida va începe în jurul orei 16:00.

21-05-2022
13:17

Adversara Simonei Halep s-a retras. Cu cine joacă în turul 1 de la Roland Garros 2022

Ana Konjuh, adversara Simonei Halep, în turul 1 de la Roland Garros 2022 s-a retras de la turneul din capitala Franţei. În aceste condiţii, românca o va întâlni pe Nastasja Schunk, transferată pe tabloul principal din postura de Lucky Loser.

Noua adversară a Simonei Halep are 18 ani şi este la debutul pe un tablou principal al unui turneu de Mare Şlem. Nastasja Schunk ocupă locul 167 în clasamentul WTA, iar în calificări fusese învinsă de Hailey Baptiste, scor 5-7, 6-4, 2-6.

Meciul dintre Simona Halep şi Nastasja Schunk se va disputa luni. Organizatorii de la Roland Garros vor anunţa ora de start duminică, atunci când va fi afişat programul zilei următoare.

19-05-2022
17:55

Croata Ana Konjuh, numărul 66 WTA, primul adversar al Simonei Halep. Ana Bogdan, duel cu Azarenka, Ruse joacă împotriva lui Mertens!

Simona Halep o va întâlni în primul tur al turneului de la Roland Garros pe Ana Konjuh, din Croația, numărul 66 WTA. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2017, în optimile turneului de la St. Petersburg, românca impunându-se cu 6-4, 7-6 (2).

Dacă trece de Konjuh, Simona Halep se va duela cu învingătoarea meciului dintre Zanevska și Zheng. În turul 3, Simona Halep o poate întâlni pe Jelena Ostapenko, cea care a învins-o în finala din 2017. Iar dacă va ajunge în optimile de finală, și nu apare o surpriză de proporții, atunci Simona s-ar putea duela cu liderul mondial din WTA, Iga Swiatek.

Iată, în ordinea tragerii la sorți, care sunt adversarele româncelor pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Irina-Camelia Begu (62 WTA) – Jasmine Paolini (Italia, 57 WTA)
Simona Halep (19 WTA) – Ana Konjuh (Croația, 66 WTA)
Ana Bogdan (91 WTA) – Victoria Azarenka (Belarus, 15 WTA)
Sorana Cîrstea (27 WTA) – Maria Tatjana (Germania, 107 WTA)
Elena-Gabriela Ruse (52 WTA) – Elise Mertens (Belgia, 33 WTA)

Irina Bara este calificată pe tabloul principal, din calificări, dar își va afla ulterior adversara. Mihaela Buzărnescu joacă vineri în finala calificărilor!

19-05-2022
17:07

Tragerea la sorţi de la Roland Garros 2022

A început ceremonia tragerii la sorţi de la Roland Garros 2022. Vezi video aici: 

Fostul lider mondial a absentat la ediția de anul trecut de French Open din cauza unei accidentări, astfel că acum are avantajul de a nu avea puncte de apărat și asta ar putea să-i aducă o nouă urcare în clasamentul mondial.

Simona Halep, emoții pentru tragerea la sorți de la Roland Garros 2022

Simona Halep își va afla primul adversar de la Roland Garros 2022 după tragerea la sorți care va avea loc în această seară, de la ora 20:00. Cel de-al doilea Grand Slam al anului se va desfășura în perioada 22 mai – 5 iunie.

ADVERTISEMENT

Campioană pe zgura pariziană în 2018, jucătoarea noastră va fi cap de serie numărul 19 la această ediție și astfel va avea un prim tur destul de lejer dacă va avea și puțin noroc la tragerea la sorți.

În sezonul de zgură, Halep a făcut semifinală la Madrid și a fost eliminată în turul 2 la Roma, dar cu toate acestea bookmakerii o văd cu a doua șansă la câștigarea titlului la Roland Garros, după liderul WTA, Iga Swiatek, care se află într-o formă incredibilă.

ADVERTISEMENT

Chiar înaintea plecării spre Paris, dubla campioană de Grand Slam a dezvăluit că antrenorul Patrick Mouratoglou i-a insuflat ideea că are capacitatea de a câștiga din nou pe zgura din capitala Franței.

Cum o ajută pe Halep colaborarea cu Mouratoglou

Colaborarea dintre cei doi este văzută cu ochi buni de fosta mare jucătoare Martina Navratilova, care consideră că Simona Halep este mult mai motivată de când lucrează cu Patrick Mouratoglou și acest lucru o poate ajuta pentru a obține un nou titlu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

”Simona arată mai fericită pe teren și joacă un tenis bun. Va fi încrezătoare la Paris deoarece a mai câștigat acest turneu și zgura este suprafața pe care se simte cel mai bine.

Cu Mouratoglou antrenor, ea are ceva nou și, de multe ori, sportivii evoluează mai bine cu un nou antrenor pentru că vor să arate ce pot face. În plus, primesc informații noi”, a declarat Navratilova, conform eurosport.ro.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Simona Halep, pe tabloul principal feminin de la Roland Garros 2022 se mai află Sorana Cârstea (27 WTA), Gabriela Ruse (52 WTA), Irina Begu (62 WTA), Ana Bogdan (91 WTA) și Irina Bara (114 WTA), ultima venită din calificări. Aici poate ajunge și Mihaela Buzărnescu (118 WTA), care se află în ultimul tur al calificărilor.

ADVERTISEMENT