Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep la Turneul Campioanelor! Dueluri cu Pliskova, Andreescu şi Svitolina! Toate informaţiile despre WTA Finals: premiile în bani, analiza adversarelor şi opiniile specialiştilor

25.10.2019 | 14:31
Cu cine joaca Simona Halep la Turneul Campioanelor Dueluri cu Pliskova Andreescu si Svitolina Toate informatiile despre WTA Finals premiile in bani analiza adversarelor si opiniile specialistilor
ADVERTISEMENT

Ultimul turneu din acest an la care participă Simona Halep este Turneul Campioanelor, competiție care va avea loc de acum înainte și până în 2028 în localitatea chineză Shenzen. Turneul Campioanelor are loc între 27 octombrie și 3 noiembrie și va alinia la start, ca și până acum, opt jucătoare.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 14:48 / Simona Halep va juca împotriva următoarelor adversare: Karolina Pliskova, Bianca Andreescu şi Elina Svitolina. Cele patru se vor duela în Grupa Violetă. În Grupa Roşie se vor duela Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Petra Kvitova şi Belinda Bencic.


UPDATE, ora 13:30 / A început ceremonia pentru tragerea la sorţi de la Turneul Campioanelor.

A început tragerea la sorţi pentru Turneul Campioanelor
A început tragerea la sorţi pentru Turneul Campioanelor

Cu cine joacă Simona Halep la Turneul Campioanelor. Grupa Roşie sau Grupa Violetă

Pentru Simona Halep emoțiile vor fi vineri, de la ora 13:30, când va avea loc tragerea la sorți a meciurilor. Cele opt jucătoare vor fi împărțite, ca și până acum, în două grupe, Grupa Roșie și Grupa Violetă, iar primele două din fiecare grupă, în care se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, vor intra în semifinale.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a obținut acum a șasea calificare consecutivă, însă de participat a participat doar la patru ediții ale Turneului Campioanelor, întrucât în două rânduri, inclusiv anul trecut, a declarat forfait datorită problemelor medicale. O singură dată, în 2014, românca a ajuns până în ultimul act, pierzând finala categoric în fața Serenei Williams.

Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019. A jucat o singură finală până acum

Care sunt cele opt finaliste din acest an

A fost atunci o șansă uriașă pentru Halep, care în acel an pierduse dramatic, prima ei finală de Grand Slam, la Roland Garros, în fața Mariei Șarapova, de a câștiga turneul. Românca a detonat bomba în grupă, învingând-o fără drept de apel pe Serena Williams. Și putea să o lase în afara semifinalei pe americancă, dacă ar fi pierdut cu 2-0 ultimul joc din Grupa Roșie în fața Anei Ivanovic, actuala soție a fostului fotbalist german Bastian Schweinsteiger. În acel caz eliminată era Serena Williams. Dar Simona a preferat să lupte, a luat un set și a calificat-o pe Williams, care apoi a executat-o în finală!

ADVERTISEMENT
Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019. În 2014 Halep a bătut-o pe Serena Williams în grupe, dar a pierdut apoi finala în fața americancei

Cele opt finaliste de la această ediție sunt: Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, Simona Halep, Bianca Andreescu, Petra Kvitova, Elina Svitolina și ultima calificată, după turneul de la Moscova, elvețianca Belinda Bencic. Învingătoarea va lua cel mai mare premiu din istoria turneului dotat cu 14 milioane de dolari: 4.725.000 dacă învingătoarea va câștiga toate meciurile, 4.420.000 dacă va avea doar două victorii în grupă și 4.115.000 dacă va avea o singură victorie în grupe.

Cum sunt repartizate premiile la Shenzen

Finalista va primi 2,4 milioane dolari dacă a câștigat totul în grupe, 2.095.000 pentru două succese și 1.790.000 pentru un singur succes în grupe. Cele două jucătoare care ajung în semifinale și sunt eliminate în această fază vor primi 1,3 milioane dolari, dacă au avut trei victorii în grupe, 995.000 pentru două victorii și 690.000 dacă ajung aici cu un singur triumf. Un succes în grupe valorează 305.000 dolari.

ADVERTISEMENT
Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019. Premii uriașe în turneu: aproape de 5 milioane dolari pentru învingătoare

Turneul Campioanelor de la Shenzen, care se va desfășura în acestă locație din China până în 2028 are denumirea exactă Shiseido WTA Finals Shenzhen, de la numele sponsorului japonez, una dintre cele mai vechi și mai apreciate companii de produse cosmetice din lume.

Cum se adună punctele pentru participarea la Turneul Campioanelor

Calificarea pentru Turneul Campioanelor nu se face pur și simplu luându-se în calcul pozițiile în clasamentul WTA. Pentru a intra în cursa pentru Turneul Campioanelor se iau în calcul 16 turnee anual, obligatoriu cele 4 mari Grand-Slam-uri, cele 4 turnee Premium Mandatory și cel puțin două din turneele Premium 5.

Aceasta este ediția a 49-a a Turneului Campioanelor și a 44-a pentru cele opt echipe de dublu. Shenzen va fi a doua locație ca longevitate din istoria Turneului, prima fiind New York, cu arena de la Madison Square Garden, între 1979 și 2000. Recordmana de succese în Turneul Campioanelor este Martina Navratilova, 13 finale, 8 victorii, urmată de Serena Williams și Steffi Graf 5 și Chris Evert 4.

ADVERTISEMENT