Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la US Open. Și-a aflat adversara!

27.08.2019 | 22:24
Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 la US Open Sia aflat adversara

Simona Halep va fi prezentă la ultimul turneu de Grand Slam al anului 2019, US Open, competiţie care se ţine, vorbind despre tabloul principal, începând din data de 26 august şi până pe 8 septembrie, când va avea loc finala masculină pe terenul central Arthur Ashe, singurul care are acoperiş în caz de ploaie. De fapt, US Open a început de luni, 19 august, cu maratonul celor trei tururi de calificare.


UPDATE, 28 august, ora 00.24. Simona Halep va juca în turul 2 de la US Open contra americancei Taylor Townsend. Aceasta este numărul 116 în clasamentul WTA.


UPDATE, 27 august, ora 22.54. Simona joacă în turul 2 împotriva câștigătoarei din meciul Katerina Kozlova – Taylor Townsend. PARTIDA SE JOACĂ ACUM ȘI POATE FI URMĂRITĂ AICI


UPDATE / Iată traseul complet pe care Halep l-ar putea avea spre titlul de la US Open 2019.

  • turul 1 – jucătoare din calificări. După ce în ultimii doi ani a ieșit din competiție în turul 1, Simona poate avea șansa unei adversare facile de această dată în runda inaugurală.
  • turul 2 – Katerina Kozlova / jucătoare din calificări. Nici turul 2 nu ar trebui să aducă probleme pentru Simona Halep. Katerina Kozlova, Ucraina, este pe locul 74 WTA și are o singură victorie pe tabloul principal la New York, în 2017, la Irina Begu. Kozlova și Halep s-au mai înfruntat o singură dată, la Indian Wells, în acest an, cu Simona reușind să se impună în două seturi lungi, 7-6 (3), 7-5.
  • turul 3 – Sorana Cîrstea / Katerina Siniakova / Barbora Strycova. Turul 3 ar urma să aducă unele dificultăți pentru Halep. Un posibil duel românesc cu Sorana Cîrstea ar însemna cu siguranță artificii pentru spectatori. Conform calculelor hârtiei, adversara din acest tur 3 ar trebui să fie Barbora Strycova, cap de serie 31. O jucătoare experimentată, dar pe care Halep o domină clar. Singura victorie a Strycovei a fost în 2010, de atunci Simona are cinci victorii în minimum de seturi, din tot atâtea întâlniri. Una chiar în acest an, la Toronto. Și pe Siniakova o conduce Halep la directe, 2-1, ultima victorie venind în acest an, la Fed Cup, 6-4, 6-0.
  • turul 4 – Bianca Andreescu / Caroline Wozniacki. Turul 4 la US Open 2019 poate aduce un duel pe care speram să-l evităm, dar care cu siguranță va fi foarte interesant de urmărit: Simona Halep – Bianca Andreescu. Jucătoarea de origine română, care reprezintă Canada, are un 2019 de vis, cu victorii la Indian Wells și Rogers Cup. Se anunță o adversară redutabilă. O altă variantă pentru optimi ar fi experimentata Caroline Wozniacki, care o conduce pe Halep la directe, 5-2, dar care pare ieșită din formă în acest moment, chinuită și de unele probleme medicale.
  • sferturi de finală – Petra Kvitova / Sloane Stephens / Garbine Muguruza. Nume sonore pe partea de tablou de pe care se va alege adversara Simonei din sferturi. Kvitova, Stephens și Muguruza sunt toate trei foste câștigătoare de Grand Slam, dar toate trei par a traversa o perioadă mai puțin fastă a carierei. Muguruza este singura care o conduce pe Halep la directe, 3-2. Contra lui Stephens, Simona are șapte victorii din nouă dispute. Una dintre ele în finala de la Roland Garros, în 2017. 3-1 pentru Halep este scorul H2H cu Petra Kvitova.
  • semifinale – Naomi Osaka / Kiki Bertens. Naomi Osaka poate fi adversara Simonei, în cazul în care românca ajunge din nou în semifinale, la fel ca în 2015, când realiza cea mai bună performanță a carierei la US Open. Nipona, deținătoarea titlului, este destul de departe de cea mai bună formă, dar rămâne o jucătoare foarte ofensivă, greu de contracarat. Simona o conduce pe niponă la meciuri directe, scor 4-1. Bertens nu a impresionat în această vară, dar rămâne o jucătoare foarte solidă, contra căreia Simona are mereu probleme. 3-3 scorul H2H, dar cu Simona învinsă la ultimele două dispute.
  • finală – Ashleigh Barty / Serena Williams / Angelique Kerber. O nouă finală cu Serena Williams, de această dată la New York, ar fi un meci absolut fabulos pentru Halep. Și o șansă pentru a-i da o nouă mare lovitură americancei. Serena are 9-2 la directe, dar victoria Simonei de la Wimbledon contează mai mult decât orice. Barty este jucătoarea care are cele mai bune rezultate în 2019, dar Simona o conduce H2H, scor 3-1. O eventuală finală cu Angelique Kerber ar fi o încununare a acestei minunate rivalități, care mereu a adus meciuri foarte spectaculoase. Halep are 6-5 la meciuri directe.

UPDATE / Simona ar avea o misiune foarte dificilă și în sferturile de finală. Pe sfertul din care se va alege adversara ei, cea mai bine cotată jucătoare este Petra Kvitova. Sloane Stephens, Garbine Muguruza și Elise Mertens sunt ceilalți capi de serie pe care îi poate înfrunta Halep în sferturi.

UPDATE / Simona Halep va înfrunta o jucătoare din calificări în turul 1. Kozlova poate fi adversară în turul 2, iar Sorana Cîrstea în runda a treia. Barbora Strycova ar putea fi primul cap de serie pe care Simona să îl înfrunte, pentru ca în optimile de finală să putem avea un duel senzațional între Halep și Bianca Andreescu.

UPDATE / A început tragerea la sorți, cu un meci șoc în turul 1: Serena Williams – Maria Sharapova!

URMĂREȘTE LIVE TRAGEREA LA SORȚI

Cu cine joacă Simona Halep la US Open în primul tur

Tragerea la sorţi a partidelor din cadrul turul 1 va avea loc joi, 22 august, de la ora 19:00, ora României. Atunci Simona Halep şi ceilalţi jucători români deja prezenţi pe tabloul principal (Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Raluca Olaru, Marius Copil şi Horia Tecău) îşi vor afla adversarii.

Pentru Halep, cap de serie numărul 4, conform ierarhiei WTA, va fi un adversar de încălzire, la fel ca şi pentru ceilalţi 31 de capi de serie, dar pentru ceilalţi sportivi români din probele de simplu, ca urmare a poziţiilor lor în clasamentele WTA şi ATP cu siguranţă că vor fi traşi ca rivali în primul rund jucători mult mai bine cotaţi ca ei.

Simona Halep vrea să facă un US Open bun, să şteargă amintirea ultimelor două ediţii, când a fost eliminată mereu în primul tur

Simona Halep vrea să şteargă impresiile negative de la ultimele două ediţii

În preferinţele bookmakerilor Simona Halep nu mai este însă favorita numărul 4, ci jucătoarea cu a doua şansă la câştigarea trofeului US Open, turneul de Grand Slam cu cele mai mari premii în acest an, în total 57 milioane dolari, cu 13 la sută mai mult decât anul precedent. Simona este regina din acest an de la Wimbledon, după finala de vis cu Serena Williams şi îşi doreşte mult şi un rezultat pozitiv la US Open.

Halep a jucat o singură dată în carieră, o semifinală la US Open, în 2016, când a pierdut absolut surprinzător la viitoarea câştigătoare a turneului, italianca Flavia Pennetta. Acesta fost momentul maxim pe hardul de la complexul care poartă numele marii campioane americance a anilor 70, Billie Jean King. Pentru că ultimele sale două apariţii în cartierul Queens din New York au fost dezamăgitoare, fiind eliminată în 2017 şi 2018 încă din primul tur, de Maria Şarapova şi respectiv Kaia Kanepi.

Tags: