Sport

Simona Halep și-a aflat adversara din turul 1 la US Open! Începe cu o jucătoare din Ucraina venită din calificări

Simona Halep este cap de serie numărul 7 la US Open. Românca va avea parte de un început abordabil de turneu, prima adversară importantă fiind Cory Gauff, în optimile de finală.
25.08.2022 | 19:11
Simona Halep sia aflat adversara din turul 1 la US Open Incepe cu o jucatoare din Ucraina venita din calificari
Cu cine joacă Simona Halep la US Open. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT
27-08-2022
13:17

Daria Snigur, adversara Simonei Halep în primul tur la US Open

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, o va întâlni în primul tur la US Open pe sportiva ucraineană Daria Snigur, numărul 125 mondial.

Jucătoarea în vârstă de 20 de ani din Ucraina a învins-o în ultimul tur ala calificărilor pe japoneza Nao Hibino, scor 6-1, 6-4.

Halep şi Snigur nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

Simona Halep vine la US Open cu un moral ridicat, din postură de campioană la WTA Toronto. Ea a jucat un meci şi la Cincinnati, însă s-a retras înaintea turului doi din cauza unei accidentări, dorind să pună accent pe pregătirea ultimului turneu de Grand Slam. Mai jos, cu cine joacă Simona Halep la US Open.

Cu cine joacă Simona Halep la US Open! Începe cu o adversară venită din calificări

În acest an, românca este favorita numărul 7 în turneul de la US Open. Simona Halep vrea să îşi adauge în palmares titlul şi la Flushing Meadows, singura competiţie de Grand Slam unde nu a jucat niciodată finala.

ADVERTISEMENT

Iar drumul Simonei Halep spre trofeu nu este deloc simplu. În primul tur, fostul lider mondial WTA va întâlni o jucătoare venită din calificări.

Cum arată traseul Simonei Halep spre trofeu:

  • Turul 1: jucătoare din calificări
  • Turul 2: câştigătoarea din meciul Frech – Marino
  • Turul 3: Jill Teichman 
  • Optimi: Coco Gauff sau Madison Keys
  • Sferturi: Maria Sakkari, Beatriz Haddad-Maia, Caroline Garcia
  • Semifinale: Ons Jabeur, Anett Kontaveit
  • Finală: Iga Swiatek
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ajuns în semifinale la Flushing Meadows în 2015!

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la US Open este semifinala jucată în 2015. Atunci, românca a fost învinsă în două seturi de Flavia Pennetta, scor 1-6, 3-6. Ulterior, italianca avea să câştige turneul.

Fostul lider mondial, Mats Wilander crede că Simona Halep are puterea de a câştiga şi alte turnee de Grand Slam, spunând că este entuziasmată de antrenamentele cu Patrick Mouratoglou şi că este dispusă în continuare să muncească foarte mult:

ADVERTISEMENT

“Este entuziasmată de fiecare zi de antrenament cu Patrick Mouratoglou, este bucuroasă pentru îmbunătățirile din jocul său. Dacă nu simți această emoție nu ai cum să mergi mai departe cu munca.

Sunt sigur că va avea aceeași privire pătrunzătoare și la US Open. Dacă Simona crede că mai poate câștiga Grand Slam-uri, atunci și eu cred că o poate face”, a spus Wilander pentru hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

US Open 2022 se desfăşoară între 29 august şi 11 septembrie! Cine transmite la tv

Simona Halep a ajuns anul trecut până în optimile de finală de la US Open. Românca a fost eliminată de Elina Svitolina, scor 3-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră şi 17 minute.

Ultimul turneu de Grand Slam al anului va începe luni, 29 august. Confruntările sunt programate să înceapă de la ora 18:00, ora României. US Open se va încheia cu finala masculină, programată pe 11 septembrie. Turneul va fi televizat în România de Eurosport.

  • 7 este locul WTA ocupat de Simona Halep
  • 30 de ani are Simona Halep 
ADVERTISEMENT