Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep primul meci din 2019! Posibil duel cu Jelena Ostapenko în turul 2 la Sydney

04.01.2019 | 23:54
Cu cine joaca Simona Halep primul meci din 2019 Posibil duel cu Jelena Ostapenko in turul 2 la Sydney

UPDATE, ora 00:40 / Simona Halep va avea bye în runda inaugurală de la Sydney International, la fel ca și a doua favorită, Angie Kerber. În urma tragerii la sorți care a avut loc în urmă cu doar câteva minute s-a stabilit și duelul din care se va alege adversara Simonei Halep în turul 2. Și nu va fi deloc ușor! Liderul mondial va juca primul meci din 2019 împotriva învingătoarei dintre Jelena Ostapenko și Ashleigh Barty. Meciurile din turul 2, fază a competiției în care va juca Simona, se vor juca marți, 8 ianuarie, și miercuri, 9 ianuarie.

Dacă trece de runda a doua, Simona ar putea avea un alt meci foarte complicat în sferturile de finală. Karolina Pliskova este cea mai importantă jucătoare de pe sfertul ei de tablou. Mai sunt, însă, și Anett Kontaveit, Lesia Tsurenko și Elise Mertens. Cea mai bună jucătoare de pe jumătatea superioară a tabloului, în afara Simonei Halep, este Sloane Stephens. Americanca ar putea fi rivala din semifinale. Kiki Bertens este și ea o variantă pentru această fază a competiției.

Pe jumătatea inferioară a tabloului, în afară de Kerber, mai sunt jucătoare ca Naomi Osaka, Petra Kvitova și Daria Kasatkina. Niciuna dintre acestea nu poate juca împotriva Simonei Halep mai devreme de finala turneului de la Sydney.


Cu cine joacă Simona Halep primul meci din 2019. Vom afla în câteva ore, la miezul nopții. De la 00:00 este programată tragerea la sorți pentru turneul de la Sydney, la care revine după trei ani. Ultima dată când a jucat în cel mai mare oraș din Australia, în 2016, românca ajungea până în semifinale, unde era învinsă de Svetlana Kuznețova. Și în acest an, competiția pentru adjudecarea trofeului este una foarte ridicată.

Simona Halep este favorită numărul 1 la Sydney, acolo unde va fi prezentă și Angelique Kerber, a doua clasată în circuitul WTA. De asemenea, nu va lipsi nici Naomi Osaka, nipona care și-a asigurat o ascensiune de o poziție în WTA, până pe patru, dar ar putea trece și peste Caroline Wozniacki, pe ultima treaptă a podiumului, în funcție de rezultatele din weekend de la Brisbane.

Cu cine joacă Simona Halep primul meci din 2019. Opt din primele zece jucătoare din WTA vor fi prezente la Sydney

Chiar Caroline Wozniacki, eliminată în mod surprinzător la Auckland, în turul 2, de Bianca Andreescu, este marea absentă de pe tabloul principal de la Sydney. Daneza se confruntă cu probleme medicale și speră să își revină la o formă mai bună pentru Australian Open. O altă absență importantă este Elina Svitolina, și ea dezamăgitoare în prima săptămână din circuit.

Vor fi, însă, prezente restul jucătoarelor din top 10 în afara celor două. Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Kiki Bertens și Daria Kasatkina completează tabloul stelar de la Sydney, turneu de categoria Premier, dotat cu premii totale de 823.000 de dolari. Câștigătoarea turneului va primi 470 de puncte în clasamentul WTA, dar și un cec în valoare de 190.732 de dolari.

Pe tabloul principal de la Sydney sunt și trei jucătoare din Australia, beneficiare ale unor wildcard-uri oferite de organizatori. Este vorba despre Daria Gavrilova, Samantha Stosur și Ajla Tomljanovic. Timea Bacsinszky va avea ranking protejat. Din păcate, însă, Simona Halep este singura româncă în concurs, în condițiile în care Mihaela Buzărnescu a ales să meargă la Hobart, unde este cap de serie numărul doi.

Nici în calificări nu sunt jucătoare din România, dar pe lista meciurilor care vor începe chiar în această noapte se regăsesc multe jucătoare de top, ca Aliaksandra Sasnovich, Katerina Siniakova, Barbora Strycova, Danielle Collins și Johanna Konta. Meciurile de pe tabloul principal de la Sydney vor începe luni, 7 ianuarie, zi în care ar putea juca și Simona Halep primul ei meci în 2019. Finala este programată pentru sâmbătă, 12 ianuarie.