Sport

Petra Kvitova, adversara Soranei Cîrstea în semifinalele Miami Open. La ce oră se joacă meciul

Sorana Cîrstea a reușit un nou rezultat uriaș la Miami Open și acum așteaptă să vadă cine îi va fi adversar în faza semifinalelor.
31.03.2023 | 00:53
Petra Kvitova adversara Soranei Cirstea in semifinalele Miami Open La ce ora se joaca meciul
Sorana Cîrstea a reușit un nou rezultat uriaș la Miami Open și acum așteaptă să vadă cine îi va fi adversar în faza semifinalelor. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
30-03-2023
21:56

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova, a doua semifinală la Miami

Petra Kvitova, locul 12 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Miami, acolo unde va da piept cu românca Sorana Cîrstea, a 74-a jucătoare a lumii.

Kvitova a învins-o în sferturi pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 18 WTA, scor 6-4, 3-6, 6-3, într-un meci care a durat două ore şi 12 minute. Cîrstea şi Kvitova au mai fost adversare de zece ori. Românca s-a impus în patru dintre aceste dispute.

În cealaltă semifinală vor juca Elena Rîbakina (7 WTA) şi Jessica Pegula (3 WTA)

30-03-2023
20:59

Cîrstea va juca vineri seară în semifinale la Miami Open

Semifinala de la Miami Open în care va juca Sorana Cîrstea a fost programată vineri seară, nu înainte de ora 22:00 (ora României), pe Arena Centrală.

Înainte de partida Soranei, de la ora 20:00, este programată semifinala masculină dintre rușii Daniil Medvedev și Karen Khachanov.

Românca așteaptă să-și afle adversara din penultimul act, rusoaica Ekaterina Alexandriva și cehoiaca Petra Kvitova jucând la această oră în sferturi.

30-03-2023
06:10

Meciul Alexandrova - Kvitova, amânat din cauza ploii de la Miami

Sorana Cîrstea a bifat cea mai bună performanță la Miami, după victoria cu Aryna Sabalenka, scor 6-4, 6-4 care i-a asigurat calificarea în semifinalele competiției din Florida. Românca ar fi trebuit să își afle adversara joi dimineață, de la ora 02:00, însă duelul dintre rusoaica Alexandrova (18 WTA) și cehoaica Petra Kvitova (12 WTA) a fost amânat din cauza ploii de la Miami. 

Astfel, partida programată în sferturile de finală se va disputa joi, 30 martie, nu înainte de ora 22:00. Tot în cursul zilei de joi, organizatorii turneului din SUA vor anunța ora de start a semifinalei dintre Sorana Cîrstea și învingătoarea partidei Alexandrova – Kvitova. Meciul pentru finală va avea loc vineri, 31 martie. Deși Sorana Cîrstea va avea o zi în plus de odihnă, norocul s-ar putea transforma în ghinion. 

Sportiva crescută la Târgoviște va juca semifinala vineri, în timp ce prima semifinală, care le pune față în față pe Jessica Pegula și Elena Rybakina se dispută joi în sesiunea de seară de la Miami, (vineri dimineață, ora 03:30, ora României). Astfel, învingătoarea meciului Pegula – Rybakina va beneficia de mai mult timp de odihnă înaintea finalei. 

Românca aflată pe locul 74 WTA a învins-o după un joc minunat pe bielorusa Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 2 și poziția secundă în clasamentul mondial, scor 6-4, 6-4, și a acces în careul de ași.

Sorana Cîrstea, adversar mai ușor în semifinale la Miami Open

Sorana Cîrstea a avut o prestație extraordinară în sfertul de finală cu marea favorită Aryna Sabalenka și a dominat jocul din toate punctele de vedere, iar acum așteaptă să vadă cine îi va fi adversară în semifinale la Miami Open.

ADVERTISEMENT

Pentru un loc în marea finală a turneului de categorie 1.000, Cîrstea o va înfrunta pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova, favorită 18 și locul 18 WTA, și cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul 15 și poziția 12 în ierarhia mondială.

La prima vedere, Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, pornește cu prima șansă. Deși a ajuns la 33 de ani, cehoiaca încă practică un tenis la nivel înalt și se află pentru a patra oară în sferturile turneului de la Miami.

ADVERTISEMENT

Însă, Alexandrova se poate dovedi un adversar extrem de incomod. În vârstă de 28 de ani, rusoaica a înregistrat o creștere importantă în ultimii ani. Ea nu are rezultate foarte bune în 2023, iar în sferturi a ajuns după ce Bianca Andreescu a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări teribile.

Dezavantaj la directe cu Kvitova, premieră cu Alexandrova

Sorana Cîrstea și Petrova Kvitova s-a întâlnit până acum de 10 ori în circuitul WTA, iar cehoiaca se află în avantaj la meciuri directe cu 6-4. Kvitova a câștigat anul trecut ultima întâlnire cu Sorana, scor 6-2, 6-3, în turul 2 al turneului de la Cincinnati.

ADVERTISEMENT

În schimb, românca s-a impus în precedentele două, de fiecare dată la Australian Open. A fost 6-2, 6-2 în primul tur din 2022 și 6-4, 1-6, 6-1 în turul 2 din 2021. Celelalte două victorii pentru Cîrstea au venit în sferturi la Toronto în 2013 și în primul tur la Copenhaga în 2010.

În cazul în care Sorana Cîrstea o va avea ca adversară pe Ekaterina Alexandrova în semifinale la Miami Open, va fi o întâlnire în premieră. În cealaltă semifinală se vor întâlni Elena Rybakina din Kazahstan și Jessica Pegula din SUA.

ADVERTISEMENT

Calificarea în semifinale la Miami Open i-a adus Soranei Cîrstea un premiu în bani extrem de mare. Victoria în fața Arynei Sabalenka înseamnă un cec în valoare de 352.635 de dolari pentru jucătoarea noastră.

ADVERTISEMENT