Fotbal international

Cu cine joacă U Craiova în turul 3 preliminar din Europa League. Prezentarea adversarei

23.07.2018 | 15:18
Cu cine joaca U Craiova in turul 3 preliminar din Europa League Prezentarea adversarei

Cu cine joacă U Craiova în turul 3 preliminar din Europa League. Echipa antrenată de Devis Mangia s-a calificat direct în această fază a preliminariilor europene, după ce a câştigat Cupa României. Oltenii s-au impus cu scorul de 2-0 în ultimul act al competiţiei împotriva celor de la Hermannstadt şi au garantată accederea în turul III.

S-a aflat cine este adversara oltenilor din Europa League după tragerea la sorţi de la Nyon. Astfel, echipa antrenată de Devis Mangia va juca împotriva câştigătoarei dintre Leipzig şi Hacken, din Suedia.

Locul 10 în campionatul Suediei, Hacken pare o pradă uşoară pentru nemţii de la Leipzig. Aceştia au revenit în prima ligă suedeză în sezonul 2007 – 2008, după ce au retrogradat în stagiunea 2005 – 2006. Au în plamares o Cupă a Sudiei, câştigată în urmă cu trei ani de zile. Cota de piaţă a clubului este de 9,2 milioane de euro.

Cu o valoare de piaţă a lotului de aproape 300 milioane de euro, Leipzig este o adevărată forţă! Are o medie de vârstă foarte scăzută, de 23,7 ani, faţă de echipa din Suedia, care are jucători cu o medie de 26,4 ani. Nemţii au promovat de trei ani în Bundesliga şi sunt antrenaţi de Ralf Rangnick. Cel mai valoros jucător al lui Lepzig este Timo Werner, care e cotat de site-urile de specialitate la 60 de milioane de euro. La Hacken, cel mai scump jucător nu depăşeşte 1 milion de euro! Este vorba despre căpitanul Rasmus Lindgren, cotat la 900.000 de euro.

Prima partidă se va disputa în deplasare pe data de 9 august. Returul de pe “Ion Oblemenco” are loc pe 16 august.


Cu cine joacă U Craiova în turul 3 preliminar din Europa League

Adversara celor de la U Craiova în turul 3 preliminar din Europa League se va alege dintre câştigătoarele din duelurile B36 Tórshavn (Insulele Feroe) v Beşiktaş (Turcia), Spartak Subotica (Serbia) v Sparta Praga (Cehia), Ufa (Rusia) v Domžale (Slovenia), Leipzig (Germania) v Häcken (Suedia), Željeznicar (Bosnia și Herțegovina) v Apollon Limassol (Cipru) sau Gent, care este la fel ca şi Craiova, direct calificată în turul III.

La Sparta Praga evoluează mai mulţi jucători români, printre care şi fostul căpitan al Craiovei, Bogdan Vătăjelu. Nicolae Stanciu, Alex Chipciu şi Florin Niţă sunt ceilalţi internaţionali români care ar putea să ajungă la Craiova în turul III preliminar. O altă echipă la care evoluează jucători cunoscuţi ai campionatului românesc este Ufa, acolo unde s-a transferat Ionuţ Nedelcearu. Tot la echipa din Rusia evoluează şi Cătălin Carp, fundaşul care a trecut pe al CFR Cluj, FCSB şi Viitorul Constanţa.

AC Milan sezonul trecut

Universitatea Craiova a jucat stagiunea trecută tot în turul III preliminar al Europa League şi a dat piept cu AC Milan. Italienii s-au impus cu scorul de 1-0 în manşa tur, disputată la Severin, apoi au câştigat acasă, pe Giuseppe Meazza, în faţa 60.000 de fani, cu scorul de 2-0.

Cu cine joacă U Craiova în turul 3 preliminar din Europa League. Patrick Cutrone în meciul de fotbal dintre AC Milan şi CS U Craiova, din turul trei preliminar al Ligii Europa, disputat pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano, Italia
Cu cine joacă U Craiova în turul 3 preliminar din Europa League. Patrick Cutrone în meciul de fotbal dintre AC Milan şi CS U Craiova

Prima manşă din turul III preliminar se va disputa pe 9 august, urmând ca returul să aibă loc pe 19 august. În urma tragerii la sorţi de astăzi se va decide şi cum se vor juca meciurile. Meciurile Craiovei din Europa League vor fi transmise în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.