Fotbal international

Cu cine joacă Universitatea Craiova în play off-ul Europa League! Totul despre adversara oltenilor

06.08.2018 | 15:04
Cu cine joaca Universitatea Craiova in play offul Europa League Totul despre adversara oltenilor

Cu cine joacă Universitatea Craiova în play off-ul Europa League! Nu se limpezesc apele pentru olteni dacă reușesc să elimine puternica grupare germană RB Leipzig. Formația lui Devis Mangia a avut ghinion la tragerea la sorți pentru play off-ul Europa League. Astfel, dacă reușesc să treacă de nemți, oltenii vor da piept cu învingătoarea dintre Zorya și Braga

Zorya Lugansk a terminat pe locul 4 în Ucraina și este antrenată de Yuri Vernidub. Trei brazilieni au în lot cei de la Zorya, dar și un jucător care vine din țara campioană mondială, Franța. David Faupala a semnat chiar în acest cu gruparea din Ucraina. Formația a promovat pe prima scenă în 2006 și zece ani mai târziu bifa cel mai bun rezultat, clasându-se pe locul 2.

De asemenea și gruparea portugheză a încheiat tot pe locul 4. Abel Ferreira este tehnicianul lusitanilor. Cel mai bun rezultat obținut până acum de Braga în Portugalia a fost un loc 2 pe care s-au clasat la finalul sezonului 2009 – 2010. În schimb, Braga a luat de două ori Cupa, ultima oară în 2016. În Europa, Braga a rupt norii în 2011 atunci când a ajuns să joace finala Europa League. A fost învinsă însă de rivalii de la FC Porto după ce au eliminat formații puternice. Lech Poznan, Liverpool, Dinamo Kiev și Benfica au fost înșirate pe rând de Braga în acel an, în drumul către ultimul act. De altfel, Braga a devenit în ultimii ani o cunoştinţă a fotbalului românesc. Ar putea juca pentru a treia oară în ultimul deceniu în faţa unei echipe din România. CFR Cluj a învins-o de două ori în grupele Champions League în sezonul 2012-2013, în timp ce Pandurii Târgu Jiu i-a eliminat pe portughezi în play-off-ul Europa League, în sezonul următor.

Primul meci va avea loc la 23 august, în deplasare, iar returul la 30 august, la Craiova. Învingătoarele din play-off se califică în faza grupelor

Cu cine joacă Universitatea Craiova în play off-ul Europa League!

Universitatea Craiova a avut cel mai mare timp de odihnă dintre formaţiile româneşti. Oltenii au intrat ultimii în competiţiile europene. Întâlnesc însă în turul 3 un adversar redutabil, gruparea germană Red Bull Leipzig. Formaţia din Bănie a fost scutită de participarea în primele două tururi preliminare, după ce a câştigat Cupa României în faţa celor de la FC Hermannstadt. RB Leipzig este una dintre cele mai puternice echipe din preliminariile Europa League, şi a trecut cu 5-1 la general de formaţia suedeză Hacken.  Nemţii au câştigat cu 4-0 prima manşă, disputată pe teren propriu, iar în retur au remizat, 1-1, în ciuda faptului că au deschis primii scorul.

Universitatea Craiova – RB Leipzig se vor duela pentru prima dată pe 9 august în Germania, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Formaţia din Bănie se află la a doua participare din istorie, după reclădirea echipei, dar a avut ghinion și în acest sezon la tragerea de sorţi. Craiovenii au fost eliminaţi anul trecut de AC Milan, într-o dublă manşă câştigată la general cu 3-0 de către formaţia italiană. Mitriţă şi compania vor avea şi în sezonul 2018-2019 o misiune extrem de dificilă, în condiţiile în care RB Leipzig are un lot cotat la peste 200 de milioane de euro conform site-ului transfermarkt.de.

Sunt şi veşti bune pentru olteni. UEFA a recunoscut oltenilor numele Universitatea Craiova. Forul continental a publicat programul meciurilor din turul trei preliminar al Europa League, iar în dreptul echipei antrenate de Devis Mangia este trecut U Craiova 1948. În sezonul trecut, pe când oltenii au evoluat în preliminarii contra lui AC Milan, echipa era denumită de UEFA ca fiind CS U Craiova. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar numele echipei a fost modificat pe site-ul www.uefa.com, iar joi,  în deplasare, cu Leipzig, va evolua Universitatea Craiova 1948.

Oltenii au mai bifat un transfer

Înainte de debutul în noul sezon de Europa, Universitatea Craiova şi-a asigurat serviciile lui Matteo Fedele, un mijlocaş elveţian venit sub formă de împrumut. Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani se va lupta pentru un loc în echipă cu Alexandru Mateiu şi Alexandru Cicâldău, unul dintre jucătorii aduşi în această vară.

Matteo Fedele a semnat cu Universitatea Craiova. Imagine de la parafarea contractului
Matteo Fedele a semnat cu Universitatea Craiova

Fedele este al patrulea transfer al oltenilor, care i-au mai adus pe Cicâldău, Mirko Pigliacelli şi Isaac Donkor. Pe lângă jucătorii noi, Craiova i-a oferit lui Florin Gardoş un angajament, după ce i-a expirat contractul cu Southampton.

Loturi diametral opuse la Craiova – Leipzig

Leipzig are un lot în valoare de 299,75 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com. De partea cealaltă, Universitatea Craiova valorează 15,15 milioane de euro. Cel mai scump jucător al echipei din Bundesliga este atacantul Timo Werner, cotat la 60 de milioane de euro, iar Alexandru Mitriţă este cel mai scump jucător de la echipa condusă de Devis Mangia, cotat de Transfermarkt.com la 2,5 milioane de euro.

4 este locul pe care s-au clasat Zorya și Braga sezonul precedent