Fotbal intern

Cu cine joacă Universitatea Craiova în turul doi preliminar al Europa League! Şi-a aflat adversara

18.07.2019 | 21:54
Cu cine joaca Universitatea Craiova in turul doi preliminar al Europa League Sia aflat adversara

Universitatea Craiova a trecut în dublă manșă de Sabail. După victoria cu scorul de 3-2 din Azerbaijan, elevii lui Corneliu Papură au câștigat și pe stadionul “Ion Oblemenco” cu același scor. Craiovenii au pornit ca favoriți cerți înaintea confruntării cu azerii, iar situația se va repeta și în cazul dublei din turul doi preliminar.


UPDATE, ora 21:53. Zalgiris şi Honved au încheiat la egalitate, scor 1-1, aşa că Universitatea Craiova va evolua cu ungurii de la Honved în turul 2 preliminar din Europa League.


Cu cine joacă Universitatea Craiova în turul doi preliminar al Europa League!

Chiar dacă Zalgiris a fost echipa care a controlat jocul în prima manșă a contruntării cu Honved, echipa din Ungaria a reșit să se impună cu 3-1 și a pornit ca favorită la returul de pe teren propriu. Echipa din Budapesta a reușit calificarea în Europa League după ce a jucat finala Cupei Ungariei, pierdută însă cu MOL Fehervar, scor 1-2. În campionat, Honved a terminat pe poziția a patra. Pentru clubul înființat în 1909 a evoluat și un român. Este vorba despre Cristian Dulca, care a jucat la Budapesta în sezonul 2002-2003, înregistrând 30 de apariții.

Zalgiris, echipă la care Liviu Antal este om de bază în atac, a disputat deja 17 etape din acest sezon. Mai mult, echipa se află pe poziție secundă în prima ligă din Lituania. Antal are 13 apariții în campionat pentru Zalgiris, și a reușit 5 goluri și 4 pase decisive.

Play-off-ul, interzis pentru Craiova în sezoanele trecute

De la revenirea în prima divizie, Universitatea Craiova a reușit să se poziționeze de două ori în campionat pe locurile care duc în preliminariile Europa League. Acest lucru s-a întâmplat în ultimele două sezoane, când Oltenii au început direct în turul trei preliminar, spre deosebire de actuala stagiune, când Craiova a jucat din primul tur. Craiovenii au întâlnit de fiecare dată adversari importanți, lucru datorat de coeficientul modest deținut de actuala trupă a lui Corneliu Papură.

În sezonul 2017-2018, Universitatea Craiova a jucat cu AC Milan în turul trei preliminar al Europa League. Chiar dacă se afla la început de pregătire, Milanul a trecut fără probleme de olteni, lipsiți de experiență europeană la acea dată. Italienii s-au impus în ambele manșe, 1-0 la Craiova și 2-0 pe “San Siro”. Ghinionul a lovit clubul din Bănie și un an mai târziu, când Universitatea a întâlnit  RB Leipzig. Gruparea Germană s-a impus cu 3-1 pe teren propriu, iar returul de pe “Ion Oblemenco” s-a încheiat 1-1.