Fotbal international

Cu cine joacă Viitorul în turul 3 preliminar din Europa League. Prezentarea adversarei

23.07.2018 | 15:35
Cu cine joaca Viitorul in turul 3 preliminar din Europa League Prezentarea adversarei

Echipa FC Viitorul a aflat luni cu cine va juca în turul 3 preliminar din Europa League, dacă va trece în dublă manșă de formația olandeză Vitesse Arnhem.

Viitorul Constanţa şi-a aflat adversara din turul III preliminar al Europa League. Elevii lui Gheorghe Hagi vor juca împotriva echipei care va pierde din duelul PAOK Salonic – FC Basel, care are loc în turul II preliminar al Champions League.

PAOK Salonic este echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, la care activează şi fostul căpitan al FCSB-ului, Fernando Varela. Echipa din Salonic a avut un sezon de foc, în care a pierdut campionatul din cauza unui 3-0 la “masa verde”, dar care a cucerit Cupa Greciei. Cu o valoare a clubului de 53,65 milioane de euro, grecii sunt uşor mai slabi cotaţi decât elveţienii, care au 57,73 valoarea lotului. Trupa antrenată de Răzvan Lucescu are în palmares şase Cupe ale Greciei şi două campionate.

FC Basel este o cunoscută a echipelor româneşti în Europa. Elveţienii au făcut parte din grupa FCSB-ului la ultima participare în grupele Champions League, din urmă cu cinci ani de zile. Nici FCSB şi nici Basel nu au trecut mai departe, având în faţă pe Chelsea şi Schalke. Raphael Wicky îi antrenează pe elveţienii care au luat de 20 de ori campionatul şi deţin 12 trofee de Cupa Elveţiei.


Dacă o va elimina pe Vitesse Arnhem în turul 2 preliminar al Europa League, echipa antrenată de Gheorghe Hagi nu va fi cap de serie în faza următoare a competiției și va întâlni cu siguranță un adversar redutabil.

Cu cine joacă Viitorul în turul 3 preliminar din Europa League

Adversara celor de la FC Viitorul în turul 3 preliminar din Europa League va fi una din echipele care se vor califica din partidele: Genk (Belgia) – Fola Esch (Luxemburg), PAOK Salonic (Grecia) – FC Basel (Elveția), Partizan Belgrad (Serbia) – Trakai (Lituania), Atalanta Bergamo (Italia) – Sarajevo (Bosnia-Herțegovina) sau formația portugheză Sporting Braga.

FC Viitorul va afla luni cu cine joacă în turul 3 preliminar din Europa League, dacă trece de Vitesse Arnhem
FC Viitorul va afla luni cu cine joacă în turul 3 preliminar din Europa League, dacă trece de Vitesse Arnhem

FC Viitorul – Vitesse Arnhem se joacă în turul 2 preliminar al Europa League. Manșa tur se va disputa pe Stadionul Central Academia Hagi din localitatea Ovidiu, joi, 26 iulie, cu începere de la ora 18.00. Returul este programat în Olanda, pe 2 august, de la ora 21:00.

Vitesse Arnhem a încheiat pe locul şase în ultima ediţie de campionat din Olanda, dar evoluează în competiţiile europene datorită câştigării Cupei Olandei.

Antrenorul formației constănțene, Gheorghe Hagi, speră ca formația sa să producă surpriza și să o elimine pe Vitesse, deși ”Regele” știe că va fi o dublă foarte grea.