News

Cu cine merg liberalii la prezidențiale? Ionuț Stroe: ”Este în mod automat și candidatul nostru”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că premierul Nicolae Ciucă este în mod automat candidatul partidului la prezidențiale.
08.05.2023 | 23:59
Cu cine merg liberalii la prezidentiale Ionut Stroe Este in mod automat si candidatul nostru
Ionuț Stroe a declarat că PNL are candidatul potrivit pentru prezidențiale Sursa foto: Facebook Ionuț Stroe
ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al liberalilor, premierul are profilul perfect pentru funcția de șef al statului. Ionuț Stroe mai spune că, în relația dintre partide, Nicolae Ciucă ”a fost omul echilibrului”.

Ionuț Stroe: ”Este în mod automat și candidatul nostru”

”Din punctul nostru de vedere, este profilul care cadrează perfect cu această funcţie, a dovedit nu numai competenţă, nu numai decenţă, cumpătare, dar în relaţia partidelor din coaliţie a fost omul echilibrului”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

ADVERTISEMENT

”Este exagerat să avansăm astfel de scenarii în momentul de faţă.  Evident, este în mod automat şi candidatul nostru”, a mai spus Ionuţ Stroe pentru Prima News.

Reprezentantul liberalilor spune că premierul a dovedit competență și a fost orientat mai puțin către competiţiile politice. ”Din punctul nostru de vedere este profilul care cadrează perfect cu această funcţie, a dovedit nu numai competenţă, nu numai decenţă, cumpătare, dar în relaţia partidelor din coaliţie a fost omul echilibrului, a fost omul care tot timpul a fost orientat tot timpul mult mai mult către seriozitate şi muncă decât către competiţiile politice şi mizele mai micuţe”, a mai spus Stroe.

ADVERTISEMENT

Legea pensiilor în procedură accelerată

Ionuț Stroe a vorbit și despre legea pensiilor speciale despre care a declarat că foarte curând vom avea o formă în Parlament care va fi adoptată până la rotativă.

Este a treia încercare de a trece eliminarea pensiilor speciale prin Parlament, a mai spus liberalul. ”A treia se pare că va ieşi, există consultanţă din partea Băncii Mondiale, există expertiză din partea Comisiei şi un dialog între Ministerul Muncii şi Comisia Europeană. Sper ca în cel mai scurt timp, l-am auzit pe preşedintele Ciolacu, vorbea de o angajare a răspunderii Guvernului”, a mai spus Stroe.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Stroe a explicat și de ce premierul Ciucă nu a trecut până acum legea prin asumarea răspunderii guvernului. ”Pentru o asemenea procedură trebuie invocate motive privind urgența adoptării acestui proiect legislativ. Dacă vom ajunge în acel moment în care jalonul să nu poată fi atins, este una din soluţii.

Premierul spunea dezbatere parlamentară tocmai pentru a avea transpusă această dezbatere cu argumente şi în măsura în care poţi să ai consens pe ea.”

ADVERTISEMENT

”Eu cred că foarte foarte curând vom avea o formă în Parlament şi într-o procedură accelerată. Eu cred că până la rotativă, pentru ă se află în faza finală. Din punctul meu de vedere este rezonabil termenul de trei săptămâni în care ministrul muncii să vină cu proiectul”, a mai spus Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT