Sport

Cu cine poate juca România în optimi la EURO 2024: „Să picăm cu Anglia!”. Ce adversare putem întâlni dacă ne calificăm

România e cu un pas în optimi la Euro 2024! După victoria de poveste, scor 3-0, cu Ucraina, au început calculele pentru fazele eliminatorii
20.06.2024 | 19:26
Cu cine poate juca Romania in optimi la EURO 2024 Sa picam cu Anglia Ce adversare putem intalni daca ne calificam
Cu cine poate juca România în optimi la EURO 2024: „Să picăm cu Anglia!”. Ce adversare putem întâlni dacă ne calificăm. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

România e cu un pas în optimi după debutul în forță la Euro 2024. Naționala lui Edi Iordănescu este pe primul loc în Grupa E, la egalitate cu Slovacia. Deja au început calculele pentru fazele eliminatorii.

Cu cine poate juca România în optimi la Euro 2024: „E nebunie cu biletele”

România a fost repartizată în Grupa E la Euro 2024 și deja face spectacol în Germania, și pe teren și în tribune. După prima etapă din faza grupelor, „tricolorii” sunt pe primul loc, cu 3 puncte. Tot atâtea puncte are și Slovacia, dar cu un golaveraj mai slab. Clasamentul este completat de Belgia și de Ucraina, care sunt pe zero.

ADVERTISEMENT

Următorul meci al naționalei pregătite de Edi Iordănescu e programat sâmbătă, 22 iunie. De la ora 22:00, la Koln, „tricolorii” vor înfrunta „dracii roșii” ai Belgiei. Gică Hagi e convins că selecționerul nostru va câștiga și lupta cu Domenico Tedesco. Un eventual succes ar asigura calificarea României în optimi de pe primul loc.

Horia Ivanovici: „E nebunie cu biletele. Lumea vrea bilete la Belgia. Ce ți-a zis fata ta?”.

Adrian Ilie: „Că vrea vrea bilete la meci. Păi i-am zis ai și la Belgia și la Slovacia. Nu că ea vrea la celealalte”.

ADVERTISEMENT

Valeriu Răchită: „La optimi, la optimi. La sferturi?”.

Adrian Ilie: „Păi stai să ne calificăm”.

Valeriu Răchită: „Locul 1 din Grupa C cu locul 2 din grupa D, E sau F. Locul 1 din Grupa C poate să fie Anglia”.

Românii, nașii englezilor la turneele finale

Un eventual duel cu Anglia în optimile Campionatului European nu ar trebuie să ne sperie. „Tricolorii” au fost nașii Albionului la turneele finale. Echipa noastră națională a învins-o pe Anglia atât la World Cup 1998 (2-1), cât și la Euro 2000 (3-2). Ambele dueluri au avut loc în faza grupelor, iar România a mers mai departe.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici: „Și ce dacă? La cum joacă englezii… Oricum noi mereu i-am bătut pe englezi, mereu am fost nașii lor. Și la ce antrenor au englezii… S-au chinuit”.

Valeriu Răchită: „Locul 2 din Grupa D cu locul 2 din Grupa E. Grupa D e cu Polonia, Olanda, Austra și Franța. Probabil cu Olanda. Să zici că Franța câștigă grupa. Se joacă pe 1 iulie la Frankfurt. Dacă luăm locul 1, jucăm cu locul 3 din Grupa A, B sau C, tot la Munchen”.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici: „Deci putem să jucăm cu Elveția”.

Valeriu Răchită: „Sau putem să jucăm cu Croația. Sau cu Danemarca sau Serbia. Important e că se joacă tot la Munchen, pe stadionul unde am bătut 3-0”.

Horia Ivanovici: „Îți dai seama cum ar fi să jucăm iar cu Elveția?”.

Cu cine POATE JUCA Romania in OPTIMI la EURO 2024: “SA PICAM CU ANGLIA!”

ADVERTISEMENT