Sport

Cu cine s-a sfătuit Stipe Vucur înainte să vină la FCSB! “Niciodată nu iau o decizie singur”

Stipe Vucur a lăsat liga a treia din Germania şi va juca la FCSB, după ce Gigi Becali a anunţat că fundaşul central va semna cu vicecampioana României.
06.06.2021 | 21:46
Cu cine sa sfatuit Stipe Vucur inainte sa vina la FCSB Niciodata nu iau o decizie singur
Cu cine s-a sfătuit Stipe Vucur înainte să vină la FCSB! "Niciodată nu iau o decizie singur"
ADVERTISEMENT

Gigi Becali şi-a betonat defensiva, după ce a impus regula ca orice fundaş adus să aibă cel puţin 1,90 metri, iar Stipe Vucur se încadrează perfect. Fotbalistul austriac vine de la Hallescher, echipă pentru care a evoluat în sezonul 2020-2021.

Într-un interviu acordat în urmă cu mai puţin de o lună, Stipe Vucur dezvăluia cu cine să sfătuieşte înainte să facă orice pas în carieră. La fel a făcut şi în momentul când a primit oferta de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Cu cine s-a sfătuit Stipe Vucur înainte să vină la FCSB: “Discutăm totul în familie”

“Niciodată nu iau o decizie de unul singur. Discutăm totul în familie, chiar dacă ultimul cuvând este al meu. Sunt mereu alături de mine”, spunea Stipe Vucur în presa din Germania.

La momentul interviului, jurnaliştii nemţi erau convinşi că Stipe Vucur va continua la Hallescher, mai ales că fundaşul austriac avea o relaţie foarte bună cu Florian Schnorrenberg, antrenorul echipei.

ADVERTISEMENT

Familia lui Stipe Vucur i-a fost alături la fiecare echipă

Născut la Salzburg din părinţi bosniaci, Stipe Vucur a avut alături familia la fiecare echipă din carieră. La fel s-a întâmplat şi la Hallescher, unde a fost susţinut şi de fratele şi sora lui, Ivan şi Marijana.

“Familia mea m-a urmat pe oriunde am fost până acum. Mereu am fost foarte apropiaţi. Sora mea este foarte entuziasmată şi urmăreşte toate meciurile”, a mai dezvăluit Stipe Vucur.

ADVERTISEMENT

Cine este Stipe Vucur, noul fundaş al FCSB. Are peste 100 de meciuri în 2.Bundesliga

Stipe Vucur este un produs al academiei lui RB Salzburg, unde a evoluat între 2002 şi 2010, fără să debuteze la echipa de seniori a campioanei Austriei. La 18 ani, în 2010, a jucat timp de un sezon la SV Seekirchen, ca mai apoi să treacă pe la USK Anif şi Lustenau.

După mai mulţi ani petrecuţi în ligile inferioare, Stipe Vucur a semnat, în 2013, cu Wacker Innsbruck şi a debutat în prima ligă din Austria. Evoluţiile bune i-au adus transferul la Erzgebirge Aue, echipă pentru care a jucat 33 de meciuri în 2.Bundesliga, a doua ligă din Germania.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună perioadă a avut-o la Kaiserslautern, unde a evoluat între 2015 şi 2018, bifând 88 de partide în 2.Bundesliga. În urmă cu trei ani, Stipe Vucur a semnat cu Hajduk Split, însă a strâns doar 20 de meciuri pentru croaţi până în 2020, când i-a expirat contractul, astfel că s-a întors în Germania, la Hallescher.

A stat şase luni pe tuşă la Hajduk Split

Stipe Vucur a bifat puţine meciuri la Hajduk Split şi din cauza unei accidentări. În martie 2019, noul fundaş al FCSB suferea o ruptură a ligamentelor, accidentare care l-a ţinut pe tuşă timp de şase luni, până în septembrie 2019.

După ce a revenit la antrenamente, Stipe Vucur a jucat 141 de minute în 2 meciuri din sezonul 2019-2020, motiv pentru care a şi plecat de la Hajduk Split la finalul stagiunii.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT