Sport

Cu cine se bate Conor McGregor în următorul meci. Nu e Khabib Nurmagomedov!

02.11.2018 | 10:20
Cu cine se bate Conor McGregor după înfrângerea cu Nurmagomedov

Casele de pariuri deja stabilizează cotele pentru viitorul adversar cu care se va bate irlandezul Conor McGregor în următorul meci. McGregor a fost pur și simplu executat de rusul Khabib Nurmagomedov, o înfrângere umilitoare prin modul în care s-a desfășurat meciul din 6 octombrie, încheiat înainte de limită. Încă nu este nimic stabilit în mod oficial în privința viitorului adversar al irlandezului, dar bookmakerii au preăgătit o listă cu posibilii viitori rivali ai roșcovanului.

Favoritul principal la întâlnirea cu McGregor este Nate Diaz, cei de la OddsShark considerând că aceasta pare a fi confruntarea cea mai posibilă din UFC. Aceasta pentru că Nate Diaz, un american cu origini mexicane, în vârstă de 33 de ani, a mai avut deja, în 2016, două meciuri cu Conor McGregor. Pe primul l-a câștigat rapid, înainte de limită, deși a avut la dispoziție doar 11 zile pentru a pregăti meciul. A fost lupta cu numărul 196 din UFC, o luptă stabilită adhoc, după ce adversarul desemnat pentru a-l întâlni pe irlandez, Rafael dos Anjos, s-a accidentat.

Cu cine se bate Conor McGregor în următorul meci ar putea fi o revanșă cu scântei

A fost un succes puțin scontat în lumea profesionistă a luptelor, mai ales că Nate Diaz aproape că nici nu a apucat să se pregătească. În același an a avut loc evenimentul cu numărul 200 din istoria UFC, revanșa dintre cei doi. Deși toată lumea a văzut cât de limpede l-a dominat din nou Diaz pe McGregor juriul i-a acordat victoria în unanimitate irlandezului, ceea ce a provocat furia învinsului pe nedrept, care a decis să iasă din circuitul UFC timp de doi ani.

Cu cine se bate Conor McGregor. Cu Natan (Nate) Diaz ar fi a treia luptă (foto). Scorul este egal, 1-1
Cu cine se bate Conor McGregor. Cu Natan (Nate) Diaz ar fi a treia luptă (foto).

A doua opțiune pentru McGregor ar fi Tony Ferguson, cu rezultate notabile în MMA (24 victorii, 3 înfrângeri) și UFC (14-1), dar acesta ar putea deveni, mai degrabă chalangerul la titlul categoriei ușoare, pe care l-a cucerit rusul Khabib Nurmagomedov, după corecția aplicată lui McGregor. Președintele UFA, Dana White, speră mult să poată perfecta această întâlnire, între Tony Ferguson și actualul campion, motiv pentru care nu ar agrea versiunea unui meci McGregor – Ferguson.

Planuri date peste cap de suspendarea din partea UFC

Totuși, aceste socoteli se fac numai pe hârtie, pentru că realitatea este alta. După meciul din 6 octombrie, câștigat de Nurmagomedov în fața lui McGregor UFC a decis să suspende ambii luptători pe termen nelimitat, ca urmare a bătăii generale ce s-a declanșat în sala din Nevada, unde a avut loc disputa. Deși cel care a provocat haosul a fost rusul, care a sărit să îi bată și pe cei din stafful lui McGregor, comisia UFC a decis suspendarea amândurora și se va rediscuta în decembrie asupra acestei decizii, dacă va menținută sau nu.

Inițial, doar McGregor fusese suspendat, printr-o motivație cel puțin bizară, conform căreia irlandezul nu ar mai fi avut voie până pe 28 octombrie nici măcar să se antreneze, iar până la jumătatea lunii noiembrie să angajeze vreun meci, pentru că ar avea nevoie de refacere după bătaia soră cu moartea încasată din partea rusului.

Se dorește un al doilea meci al secolului, după McGregor – Mayweather

La rândul lui. Nurmagomedov a amenințat că va părăsi UFC, pe motiv că odată cu suspendarea i s-au luat și 2 milioane dolari din banii cuveniți în urma victoriei în fața lui McGregor. Rusul are propuneri să treacă la wrestling, dar este pe cale să se pună la punct un alt meci al secolului, după modelul McGregor-Floyd Mayweather. Boxerul american, care nu a pierdut nici un  meci în carieră, e dispus să se bată cu Nurmagomedov pe o bursă care ar urma să plece de la minim 200 de dolari.

În același timp, Dana White, șeful UFC, nu a renunțat la ideea, în pofida teribilului scandal produs după meciul din Nevada, ca rusul Khabib Nurmagomedov și irlandezul Conor McGregor să se mai întâlnească o dată, dar cu amenințarea că dacă incidentele s-ar repeta cel puțin unul dintre cei doi ar urma să fie suspendat pe viață.