Sport

Cu cine se bate Cristiano Bergodi pentru postul de antrenor la CFR Cluj. Are trei titluri de campion în palmares! Exclusiv

CFR Cluj se află în căutarea unui antrenor pentru sezonul viitor după despărțirea de Dan Petrescu, iar FANATIK a aflat cine este concurentul lui Cristiano Bergodi.
08.06.2023 | 21:24
Cu cine se bate Cristiano Bergodi pentru postul de antrenor la CFR Cluj Are trei titluri de campion in palmares Exclusiv
CFR Cluj se află în căutarea unui antrenor pentru sezonul viitor după despărțirea de Dan Petrescu, iar FANATIK a aflat cine este concurentul lui Cristiano Bergodi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de la sfârșitul lunii mai că italianul care s-a despărțit de curând de Sepsi OSK este principalul favorit la preluarea băncii tehnice a formației din Gruia.

Cristiano Bergodi are concurent serios pentru postul de antrenor la CFR Cluj

Președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a confirmat informația FANATIK conform căreia italianul Cristiano Bergodi este unul dintre antrenorii doriți la CFR Cluj, însă a mărturisit că există discuții și cu un alt tehnician.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, cel de-a doilea antrenor contactat de oficialii din Gruia este tot un italian. Este vorba de Roberto Bordin, care a câștigat de curând titlul în Republica Moldova cu Sheriff Tiraspol.

În vârstă de 58 de ani, Bordin nu este străin de clubul patronat de Neluțu Varga, el fiind secundul lui Andrea Mandorlini în perioada în care acesta a pregătit-o pe CFR Cluj, între 15 noiembrie 2009 și 12 septembrie 2010.

ADVERTISEMENT

Roberto Bordin s-a născut în Libia și a fost un mijlocaș de nivel mediul în Italia, cele mai importante perioade din cariera sa de jucător fiind cele în care a trecut pe la Parma, Atalanta și Napoli.

Bordin este triplu campion al Republicii Moldova

După ce a fost secundul lui Andrea Mandorlini, Bordin și-a început cariera de antrenor principal în 2016, la Triestina, dar după un singur sezon a ales calea străinătății și a mers la Sheriff Tiraspol.

ADVERTISEMENT

În cei doi ani petrecuți acolo a câștigat două titluri, o Cupă și o Supercupă a Moldovei. În vara lui 2018 a ales să semneze cu Neftci Baku, actuala formație a lui Laurențiu Reghecampf, însă rezultatele nu au apărut și a fost demis la începutul lui 2020.

A urmat o perioadă de nouă luni la cârma naționalei Moldovei, în care a obținut doar o victorie și un rezultat de egalitate în 12 meciuri. La începutul acestui an s-a întors la Sheriff Tiraspol și a câștigat un nou titlu și o Cupă a Moldovei.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a oficializat despărțirea de Dan Petrescu, antrenorul care a adus cinci titluri în Gruia. Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate, ”Bursucul” a primit o ofertă foarte tentantă de la Jeonbuk, echipă ce activează în prima ligă din Coreea de Sud, și s-a hotărât să o accepte.

ADVERTISEMENT