Sport

FRF și LPF au decis dacă Rapid are dreptul să joace barajul pentru Conference League: „Regulamentul este foarte clar”. Reacția lui Angelescu. Update Exclusiv

Sepsi a câştigat play-out-ul, în timp ce FC Botoşani era singura echipă sigură că va fi la barajul de Conference League. FANATIK a aflat însă că FRF și LPF au luat decizia ca Rapid să rămână în afara locurilor de Europa
17.05.2022 | 13:07
FRF si LPF au decis daca Rapid are dreptul sa joace barajul pentru Conference League Regulamentul este foarte clar Reactia lui Angelescu Update Exclusiv
Imagine din meciul Rapid - Botoşani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
17-05-2022
13:01

Victor Angelescu, după anunțul că Rapid nu va juca barajul pentru Europa: ”Luăm o mică pauză”

Finanțatorul Rapidului, Victor Angelescu, a oferit prima reacție după ce echipa din Giulești a primit interzis la barajul pentru Conference League. Omul de afaceri este convins că Rapid a fost echipa mai bună în play-out, dar acceptă decizia forurilor fotbalistice din România.

”Am primit o notificare și ni s-a spus că nu avem șanse, dar, oricum, ar fi trebuit să câștigam cu Mioveni. Sincer, cred că a venit din partea Federației, nu am citit-o eu, dar așa știu. Sunt amarat din cauza meciului, pentru că ar fi trebuit să câștigam.

E clar că suntem echipa mai buna, nu am putut să ne concentram, cred că presiunea și-a spus cuvântul într-un mod negativ. Acum vom lua o mica pauza și vom pregăti următorul sezon”, a comentat Victor Angelescu într-o intervenție în emisiunea Liga Digisport.

17-05-2022
10:07

Rapid nu va putea participa la barajul de Conference League

Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan a lămurit în exclusivitate pentru FANATIK ce echipe vor merge la barajul de Conference League în cazul în care FC Voluntari sau Sepsi vor câștiga Cupa României: „Dacă va câștiga Sepsi Cupa României nu se va mai juca primul joc de baraj, adică cel dintre locul 1 și 2. FC Botoșani deci va fi calificată. Iar în cazul în care FC Voluntari va câștiga vom avea meci de baraj între Sepsi și Botoșani.

Regulamentul este foarte clar. Locul 1 și locul 2 joacă întotdeauna jocul de baraj. Singurele excepții sunt cluburile care n-au licență.

Așa cum am vorbit și cu cei de la FRF vor fi analizate cele două regulamente între sezoane și se va decide unde va trebui intervenit. Legat de această situație, se consideră că nu există nicio problemă în acest moment”, a declarat oficialul LPF pentru site-ul nostru.

16-05-2022
19:54

Federaţia elimină Rapid din baraj?! Controversă în ceea ce priveşte regulamentul + reacţia lui Justin Ştefan

Regulamentul FRF nu prevede scenariul în care o echipă din play-out care ocupă un loc de baraj pentru Conference League să joace finala Cupei României. Este neclar, aşadar, dacă Rapid va avea dreptul de a juca barajul cu Botoşani în cazul în care Sepsi câştigă finala Cupei sau moldovenii merg direct în al doilea baraj, cu Universitatea Craiova. 

Ce spune regulamentul: 

“În ceea ce privește echipa participantă în competițiile europene intercluburi de pe ultimul loc disponibil pentru România (UEFA Europa League/UEFA Conference League), aceasta va fi stabilită astfel:

– Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 1 și 2 (respectiv locurile 7 și 8 în clasamentul general al Ligii 1) vor disputa un joc de baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate. Învingătoarea din jocul mai sus menționat va disputa un joc de baraj într-o singură manșă cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competițiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfășura pe terenul echipei din play-off. Învingătoarea din acest ultim joc de baraj va participa în competiția europeană intercluburi (UEFA Europa League/UEFA Conference League.

– În situația în care una dintre echipele care ar avea dreptul să participe la cele două jocuri de baraj menționate în prezentul alin. nu deține licență pentru participarea în competițiile europene, locul acesteia va fi luat de următoarea echipă cel mai bine clasată care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene. În cazul în care echipele din play-off-ul competiției care ar avea dreptul disputării jocului de baraj mai sus menționat nu dețin licență de participare în competițiile europene echipa câștigătoare a jocului de baraj din play-out-ul competiției (locul 1 cu 2 din play-out) va participa în competițiile europene fără a mai disputa al doilea joc de baraj.

– În ceea ce privește echipele din play-out, au dreptul de a participa la jocul de baraj în situațiile descrise mai sus, doar echipele clasate în play-out pe locurile 1 – 4. În situația în care doar una dintre echipele din play-out care are dreptul de a participa la baraj deține licență de participare în competițiile europene, primul joc de baraj nu se va mai disputa, urmând a se disputa doar cel de-al doilea. În situația în care niciuna din cele 4 echipe din play-out nu deține licență pentru participarea în competițiile UEFA, echipa din play-off care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene nu va mai disputa niciun joc de baraj și va obține dreptul de a participa în competițiile europene în sezonul următor”

Justin Ştefan, secretarul general al LFP, a transmis un mesaj la Digisport prin care a spus că situaţia va fi clarificată în cursul zilei de marţi după o discuţie între reprezentanţii Ligii şi ai Federaţiei. Situaţia neprevăzută de regulament este cea în cazul în care Sepsi (locul 1 în play-out) câştigă Cupa României. Îi va lua Rapid locul la baraj sau FC Botoşani se califică direct în al doilea baraj, cel cu Universitatea Craiova?! 

 

Sepsi Sf. Gheorghe este campioana din play-out după o ultimă etapă în care Rapid şi-a dinamitat statutul de favorită pentru găzduirea meciului din Conference League. Giuleştenii au pierdut cu 2-3 la Mioveni.

Cu cine și când joacă FC Botoșani barajul pentru Conference League! Sepsi poate merge direct în Europa

FC Botoşani este în această situaţie singura echipă care ştie cu certitudine că va juca barajul. Moldovenii au câştigat fără emoţii, cu 4-0, meciul împotriva Academicii Clinceni şi au încheiat pe locul doi în play-out.

ADVERTISEMENT

Sepsi Sf. Gheorghe va disputa joi, în Giuleşti, finala Cupei României împotriva celor de la FC Voluntari. Echipa lui Cristiano Bergodi poate juca direct în Conference League, dacă va câştiga Cupa sau va evolua la baraj în cazul în care Voluntari se impune.

Rapid aşteaptă finala Cupei României! Giuleştenii aveau şansa să dispute barajul acasă

Rapid este la mâna covăsnenilor. Finala Cupei României se joacă pe stadionul din Giuleşti, în casa Rapidului. Iar echipa lui Adi Mutu tremură şi le ţine pumnii celor de la Sepsi. Dacă Voluntari câştigă Cupa, Rapid este out de la baraj.

ADVERTISEMENT

Rezultatele din play-out în ultima etapă în lupta pentru baraj:

  • Academica Clinceni – FC Botoşani 0-4
  • FC U Craiova – Sepsi 0-5
  • CS Mioveni – Rapid 3-2

Rapid a fost mare favorită să câştige play-out-ul. Giuleştenii au obţinut doar un punct din ultimele nouă posibile şi au căzut pe locul trei. Echipa lui Adi Mutu a scăpat printre degete avantajul de a găzdui barajul de play-out pentru Conference League pe noul stadion.

Dacă Voluntari ia Cupa României, barajul pentru Conference se dispută între Sepsi şi Botoşani

Acum, Rapid este la un pas să rateze şi prezenţa la baraj, lucru de neconceput în urmă cu două etape. Echipa lui Adi Mutu avea nevoie de cele trei puncte cu CS Mioveni, ceea ce părea o formalitate, acum aşteaptă rezultatul din finala Cupei României.

ADVERTISEMENT

În acest moment, barajul pentru Conference League se dispută între Sepsi Sf. Gheorghe şi FC Botoşani, Rapid fiind out din Europa. Dacă echipa lui Cristiano Bergodi câştigă Cupa României, barajul se va disputa între Botoşani – Rapid.

Primul baraj pentru Conference se joacă luni, pe 23 mai!

Echipa gazdă este cea mai bine clasată la finalul campionatului. Indiferent de scenariu, Rapid nu va găzdui meciul de baraj pentru Conference League. Echipa câştigătoare va juca pentru locul în competiţia europeană pe “Ion Oblemenco”, împotriva Universităţii Craiova, ocupanta locului 3 în play-off.

ADVERTISEMENT

Datele de desfăşurare a meciurilor de baraj pentru Conference League nu au fost încă publicate. Din informaţiile FANATIK, barajul între echipele de play-out Sepsi – Botoşani sau Botoşani – Rapid se va disputa luni, pe 23 mai.

Clasament play-out: 

Clasament play-out
Clasament play-out
  • 1 punct din 9 posibile a luat Rapid în ultimele trei etape
  • 14 goluri s-au marcat în cele trei meciuri decisive pentru barajul de Conference League
ADVERTISEMENT