Sporturi

Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 la Cincinnati. Și-a aflat adversara

14.08.2018 | 08:38
Cu cine va juca Simona Halep in turul 2 la Cincinnati Sia aflat adversara

Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 la Cincinnati. Liderul mondial și-a aflat adversarul luni noapte, după ce Irina Begu a fost învinsă de Ajla Tomljanovic, scor 6-4, 3-6, 3-6. Astfel, jucătoarea din Australia, locul 58 în clasamentul WTA, va fi prima oponentă a Simonei Halep în drumul spre un nou trofeu de categoria Premier 5, la turneul din Ohio. Partida ar urma să se desfășoare în cursul zilei de miercuri, sau joi dimineață, ora urmând să fie anunțată astăzi.

Astfel, Irina Begu ratează șansa de a o înfrunta pe Simona Halep, buna ei prietenă, după un duel întins pe durata a mai bine de două ore. A fost o partidă în care s-au făcut nu mai puțin de 14 break-uri! Setul 1 a fost unul de poveste. Begu a fost condusă 0-4, dar a revenit spectaculos și a câștigat următoarele șase game-uri pentru a închide acel prim act. Românca a început și manșa secundă cu break, dar apoi și-a cedat de două ori serviciul și a fost condusă cu 1-3 și 2-5, înainte de a cedat setul la 3. În decisiv, Begu s-a văzut din nou condusă 0-3, a reușit să recupereze un break pentru 3-4, dar apoi nu a mai luat nimic până la final.

Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 la Cincinnati. Finalistă la Rabat, învinsă de Buzărnescu la San Jose

Simona Halep o va înfrunta pentru prima dată pe Ajla Tomljanovic, iar învingătoarea va merge pentru un duel în optimi la care cel mai probabil va ajunge Ashleigh Barty. Jucătoarea de care Simona Halep a trecut în semifinale la Montreal are  meci cu Marketa Vondrousova, iar dacă trece de jucătoarea din Cehia înfruntă învingătoarea unui meci între două jucătoare din calificări, Kaia Kanepi și Varvara Lepchenko.

Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 la Cincinnati. Născută la Zagreb, Ajla Tomljanovic a jucat o finală în acest sezon, la Rabat, pierdută la Elise Mertens. Înainte de Begu, ultimul ei meci contra unei jucătoare din România a fost la San Jose, când a înfruntat-o pe Mihaela Buzărnescu. A fost o victorie în minimum de seturi pentru Miki, scor 6-1, 7-5, iar românca obținea calificarea în semifinale, pentru a merge în cele din urmă pentru trofeu.

Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 la Cincinnati
Ajla Tomljanovic a jucat o finală în 2018, la Rabat, fiind învinsă de Elise Mertens

După ce Irina Begu a fost eliminată, o singură jucătoare din România rămâne, alături de Simona Halep, pe tabloul principal al probei de simplu. Este vorba de Ana Bogdan, venită din calificări, după ce a trecut de Monica Niculescu și Donna Vekic. Bogdan va avea meci astăzi, de la ora 18:00, împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, cea pe care reușea să o învingă la Montreal, tot în runda inaugurală.

Simona Halep și-a aflat adversara la Cincinnati, la simplu. Nu va mai juca dublu de această dată, fiind obosită după Montreal. În proba de dublu, Raluca Olaru a reușit deja să treacă în optimile de finală, alături de Vera Zvonareva. Cele două au trecut de King / Srebotnik, 2-1 la seturi, și le vor înfrunta pe Krejcikova / Siniakova pentru sferturi. În primul tur urmează să evolueze și Begu / Niculescu. Româncele le vor înfrunta pe Barty / Vandeweghe. La masculin, în proba de simplu, Marius Copil, venit din calificări, îl va înfrunta pe Philipp Kohlschreiber astăzi, de la ora 19:30. Câștigătorul se va duela cu Marin Cilic.

Tags: