Simona Halep

Când se joacă Simona Halep – Iga Swiatek în optimi la Roland Garros 2020. S-a stabilit ora de start

04.10.2020 | 00:08
Cand se joaca Simona Halep  Iga Swiatek in optimi la Roland Garros 2020 Sa stabilit ora de start
Simona Halep o va înfrunta pe Iga Swiatek, din Polonia, pentru o nouă prezență în sferturile de finală la Roland Garros
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 4 la Roland Garros 2020, după o evoluția absolut magistrală cu Amanda Anisimova. A bătut-o în doar 55 de minute pe jucătoarea din SUA și și-a luat astfel revanșa pentru eșecul de anul trecut.

În turul 4 de la Roland Garros 2020, Simona Halep o va înfrunta pe Iga Swiatek, din Polonia, locul 53 în clasamentul WTA. Swiatek este una dintre cele mai bune jucătoare din noua generație.

ADVERTISEMENT

Totuși, Simona Halep o învingea de o manieră categorică în urmă cu un an. Tot în turul 4 la Roland Garros. A fost atunci 6-1, 6-0, același scor pe care l-a încasat Amanda Anisimova în partida de vineri.


UPDATE, 3 octombrie, ora 17:41 / Organizatorii au decis ca meciul Simonei Halep cu poloneza Iga Swiatek să se joace duminică, 4 octombrie, pe Philippe-Chatrier, cea mai mare arenă de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea din optimile de finală va fi prima de pe terenul principal de la French Open și va începe de la ora 12:00.


Știre inițială, 2 octombrie

Cine este adversara Simonei Halep din optimile de finală de la French Open 2020. Iga Swiatek vrea să îi ia mai mult de un game româncei

“Am jucat exact ce trebuia, s-au schimbat lucrurile față de anul trecut. Mingea este grea, acest lucru nu mi-a convenit. Știu că returnez bine, exersez mult asta la antrenament. Trebuia să fac ceva cu returul, lucrurile au fost în regulă astăzi.

ADVERTISEMENT

Cred că decizia de a nu merge la US Open a fost cea mai bună. M-am pregătit acasă, mă simt bine. Sunt bucuroasă de prezența aici”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport, la finalul partidei cu Anisimova.

Iga Swiatek a reușit să o învingă pe Eugenie Bouchard, în minimum de seturi, pentru a obține calificarea în turul 4 la Paris. Și-a egalat astfel performanța de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek este conștientă de forța joc a Simonei Halep și nu și-a propus prea multe pentru partida din optimile de finală. Vrea să reziste mai mult în teren decât anul trecut, la acea înfrângere drastică.

“Dacă voi juca împotriva Simonei Halep, tot ce îmi propun este măcar să stau un pic mai mult pe teren. Anul trecut am pierdut foarte repede în fața Simonei. Am avut foarte mari emoții să joc împotriva ei și nu am putut face față”, spunea Iga Swiatek la Eurosport, chiar înainte de startul partidei Halep – Anisimova.

Simona Halep va urca pe locul 1 în clasamentul WTA dacă va reuși să câștige turneul de la Roland Garros. Ar fi al treilea titlu de Grand Slam pentru Simona, după French Open 2018 și Wimbledon 2019.

ADVERTISEMENT