Evenimentul zilei

Cu cine va lupta Benny Adegbuyi după victoria cu Badr Hari. Când are loc meciul decisiv. Video

20.12.2020 | 02:20
Cu cine va lupta Benny Adegbuyi dupa victoria cu Badr Hari Cand are loc meciul decisiv Video
Cu cine va lupta Benny Adegbuyi după victoria cu Badr Hari. Când are loc meciul decisiv. FOTO: Captură YouTube GLORY Kickboxing
ADVERTISEMENT

Benny Adegbuyi (35 de ani) știe împotriva cui vrea să lupte după ce l-a făcut K.O. pe Badr Hari (36 de ani). Românul vrea să își îndeplinească marele vis și să devină campion GLORY la categoria grea.

În timpul galei GLORY 76, cea mai importantă promoție de kickboxing din lume a făcut anunțul în ceea ce privește următorul meci de titlu mondial la „grea”. Pe 30 ianuarie 2021, în cadrul evenimentului GLORY 77, campionul Rico Verhoeven își va apăra centura în fața lui Jamal Ben Saddik.

ADVERTISEMENT

Așadar, indiferent de rezultatul acelui meci, Adegbuyi și-a anunțat intenția de a lupta cu învingătorul și a cuceri titlul heavyweight din GLORY.

Benny Adegbuyi vrea să devină campion GLORY. Cu cine trebuie să lupte

Următorul meci de titlu mondial din GLORY la categoria grea a fost deja stabilit. Pe 30 ianuarie 2021, la GLORY 77, campionul Rico Verhoeven (31 de ani) are meci cu marocanul Jamal Ben Saddik (30 de ani).

ADVERTISEMENT
Rico Verhoeven vs. Ben Saddik III are loc pe 30 ianuarie 20201, la GLORY 77. FOTO: glorykickboxing.com

În cazul în care va ajunge să lupte pentru centura mondială după confruntarea dintre Verhoeven și Ben Saddik, Adegbuyi nu va avea deloc o misiune ușoară. Atât olandezul, cât și marocanul sunt doi sportivi care s-au dovedit a fi coșmaruri pentru români, inclusiv pentru Benny.

Cine este Jamal Ben Saddik. Coșmarul lui Benny Adegbuyi

Benny Adegbuyi nu are deloc amintiri plăcute cu Jamal Ben Saddik, challenger-ul la titlul GLORY heavyweight. De numele marocanului se leagă ultima înfrângere a românului. Pe 8 decembrie 2018, Benny era făcut knockout de Ben Saddik, în prima repriză a luptei de la GLORY 62: Rotterdam. Benny a rezistat în ring doar un minut și 54 de secunde, înainte să fie executat de croșeul de stânga al lui Jamal.

ADVERTISEMENT

În ierarhia GLORY, Jamal Ben Saddik este luptătorul cel mai bine cotat. El se află pe prima treaptă a podiumului, urmat de Benny Adegbuyi și de Badr Hari. Marocanul, care este un uriaș chiar și în comparație cu Benny (1.97 m), la cei 205 centimetri ai săi, are în palmares 36 de victorii, dintre care 29 prin K.O., și 8 înfrângeri.

Pentru Ben Saddik, meciul de pe 30 ianuarie 2021 nu va fi primul cu Verhoeven, cei doi împărțindu-și până acum succesele. Marocanul s-a impus îm 2011, în timp ce olandezul a câștigat în 2017, fiecare adjudecându-și victoria înainte de limită.

ADVERTISEMENT

Ben Saddik, răpus de Daniel Ghiță

Înainte să dea piept cu Benny, Jamal Ben Saddik a fost adversarul lui Daniel Ghiță. Marocanul a rezistat doar 35 de secunde în fața lui „The Savage Samurai”, în 2012, în semifinala turneului desfășurat la gala GLORY 4: Tokyo. Românul l-a făcut K.O. pe Ben Saddik cu o lovitură de picior stâng, expediată direct în ficatul adversarului.

Cine este Rico Verhoeven. Amintiri urâte pentru români

Rico Verhoeven este de ani buni cel mai valoros kickboxer din lume. Olandezul în vârstă de 1,96 m și 31 de ani nu a mai simțit de cinci ani gustul înfrângerii, perioadă în care a obținut nu mai puțin de 13 victorii, printre victimile sale numărându-se atât Benny Adegbuyi, cât și Jamal Ben Saddik, dar și Badr Hari.

Înainte să lupte de două ori cu Benny, Rico l-a înfruntat de două ori pe Daniel Ghiță, pe care l-a învins de fiecare dată. Mai întâi, olandezul a obținut victoria în 2013, prin decizie unanimă, la GLORY 11: Chicago, atunci când a fost adversar cu Ghiță în finala turneului la „grea”. „The Savage Samurai” a încercat să își ia revanșa un an mai târziu, la GLORY 17: Los Angeles, dar și atunci, toți cei trei arbitri l-au văzut învingător pe Verhoeven.

Pe Benny, Rico l-a înfruntat de două ori în 2015. Campionul GLORY a câștigat primul meci prin decizie unanimă, la GLORY 22: Lille, iar pe al doilea prin K.O., atunci când l-a răpus pe român cu o croșeu de dreapta, la GLORY 26: Amsterdam.

Cel mai avariat din confruntările cu Rico Verhoeven a ieșit Badr Hari. Cea mai recentă victimă a lui Benny a pierdut în fața campionului mondial în 2016 și în 2019, meciurile terminându-se înainte de limită, deoarece olandezo-marocanul a acuzat de fiecare dată probleme medicale.

  • Rico Verhoeven are în palmares 56 de victorii, dintre care 17 au fost prin K.O., și 10 înfrângeri.
ADVERTISEMENT
Tags: