Life

Cu dunga roșie pe creștet! Misterul aparițiilor bizare de la Aleph News la cererea lui Adrian Sârbu

Prezentatorii Aleph News și-au surprins telespectatorii cu o dungă roșie pe cap, la un an de existență a televiziunii patronate de Adrian Sârbu, acesta fiind, de altfel, cel care a decis apariția ușor bizară a figurilor postului.
02.09.2021 | 18:27
Cu dunga rosie pe crestet Misterul aparitiilor bizare de la Aleph News la cererea lui Adrian Sarbu
Aleph News si-a socat telespectatorii la ideea lui Adrian Sarbu Fotomontaj: Fanatik, Sursa foto: capturi Aleph News
ADVERTISEMENT

La un an de la lansare, Aleph News și-a surprins telespectatorii cu apariții cât se poate de ciudate ale prezentatorilor TV, tinerele care anunțau știrile postului având o dungă roșie vizibilă în mijlocul capului.

Misterul dungii roșii și ideea lui Adrian Sârbu

Aleph, spunea acum ceva vreme un fost colaborator al lui Adrian Sârbu, pare să fie o adevărată obsesie a patronului televiziunii cu același nume, prima literă a alfabetului ebraic având o mulțime de simboluri ascunse.

ADVERTISEMENT

Acesta pare să fie și motivul pentru care, simbolic, Adrian Sârbu a vrut să marcheze primul an al existenței televiziunii sale, găsind o modalitate inedită de a transmite telespectatorilor acest lucru: pictarea simbolului, stilizat, pe captele prezentatoarelor TV de la Aleph News.

Și, așa cum anunța Adrian Sârbu încă de la anunțarea proiectului, Aleph News este o televiziune încărcată de simboluri și de simbolism, așa că, pe 1 septembrie, la împlinirea primului an de emisie, a cerut prezentatorilor TV să accepte să se lase pictați cu simbolul postului.

ADVERTISEMENT

Aleph News, probleme cu lichiditățile?

Aleph News pare să se confrunte cu probleme financiare la un an de la lansare, insolvența televiziunii patronate de Adrian Sârbu fiind cerută de o firmă de IT din Timișoara, urmând ca prima înfățișare în proces să fie pe 4 noiembrie 2021.

Conform bilanțului depus la ANAF și consultat de FANATIK, Aleph News a raportat pierderi considerabile. Astfel, la o cifră de afaceri de 3.026.678 lei, televiziunea lui Adrian Sârbu care are 157 de angajați a anunțat pierderi de 30.221.643.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform portalului instanțelor din România, se pare că există mai multe procese în care Aleph News este parte, multe dintre acestea fiind în fața unor creditori care își cer drepturile bănești.

Ce semnifică litera Aleph

Cu ceva timp în urmă, Orlando Nicoară, fost colaborator al patronului Aleph News, povestea că celebrul om de media își dorea încă de prin anul 2012 să pună mâna pe domeniul aleph.com, fiind însă dezamăgit că era deja cumpărat de altcineva la nivel mondial, mulțumindu-se cu domeniul .ro, cel al României.

ADVERTISEMENT

Conform kaballei, semnificaţia ezoterică a acestui simbol se referă la originea universului, iar Aleph înseamnă ”numărul primordial care conţine toate celelalte numere”.

Mai exact, explică specialiștii în ezoterism Aleph este simbolul unității, în conține pe Dumnezeu, care este Unul și este prezent în toate creaturile. Aleph mai semnifică stabilitate, continuitate, unitatea. Aleph este și litera învățăturiidespre Dumnezeu.

„Aleph sau Alif este prima literă în alfabetul ebraic şi în cel arab. A fost, de asemenea, prima literă a limbilor leagăn ale civilizatiei persana şi aramaică. În ebraică, Aleph este prima literă şi primul numar Începutul, Primul pas, Cel mai important”, spunea și Adrian Sârbu, la CNA, când a depus proiectul Aleph News, citat de Pagina de Media.

ADVERTISEMENT