Sport

Cu ei pregătește România U21 Campionatul European de tineret! Florin Bratu, o nouă schimbare în lotul pentru amicalele cu Georgia și Slovacia

Florin Bratu (42 de ani) a anunțat lotul pentru acțiunea echipei naționale de tineret a României din această lună. „Tricolorii mici” vor juca două partide test cu Georgia și Slovacia.
29.05.2022 | 17:03
Cu ei pregateste Romania U21 Campionatul European de tineret Florin Bratu o noua schimbare in lotul pentru amicalele cu Georgia si Slovacia
Florin Bratu, selecționerul U21, a anunțat lotul pentru amicalele cu Georgia și Slovacia. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
29-05-2022
14:04

Screciu, trimis acasă din cauza problemelor medicale

Jucătorul formației Universitatea Craiova, Vladimir Screciu s-a prezentat în cantonamentul echipei naţionale de tineret de la Buftea, dar a acuzat probleme medicale.

Fotbalistul nu s-a antrenat cu echipa și în urma unor investigații, staff-ul medical al naționalei a decis că el nu poate fi recuperat pentru cele două meciuri amicale cu Georgia și Slovacia.

În locul lui Screciu, selecționerul Florin Bratu l-a chemat pe Daniel Bîrzu de la Farul Constanța.

25-05-2022
07:41

Otto Hindrich și Valentin Țicu, lăsați acasă de Florin Bratu

Selecționerul naționalei de tineret a operat două modificări în lotul pentru meciurile cu Georgia și Slovacia. Florin Bratu i-a lăsat acasă pe Otto Hindrich și pe Valenin Țicu, care nu se pot alătura „tricolorilor” din motive medicale.

În locul lor, la echipa națională de tineret a României au fost convocați portarul Raul Bălbărău (CSA Steaua) și mijlocașul Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves).

23 de fotbaliști români au fost convocați de selecționerul Florin Bratu la naționala de tineret a României. Reprezentativa U21 se pregătește pentru Campionatul European din 2023, turneu găzduit de țara noastră alături de Georgia și care se va desfășura în perioada 9 iunie – 2 iulie 2023.

Florin Bratu a convocat 23 de jucători pentru amicalele naționalei României U21, cu Georgia și Slovacia

Universitatea Craiova este echipa din Liga 1 care dă cei mai mulți fotbaliști la această acțiune a naționalei de tineret, patru la număr. Bratu i-a convocat pe Vladimir Screciu, Alexandru Cîmpanu, Ștefan Baiaram și Jovan Markovic.

ADVERTISEMENT

În schimb, campioana CFR Cluj are trei fotbaliști convocați, Otto Hindrich, Claudiu Petrila și Daniel Birligea, în timp ce de la FCSB vine doar atacantul Ianis Stoica.

Lot România U21 pentru amicalele cu Georgia și Slovacia

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Szilárd Gyenge (AFK Csikszereda), Otto Hindrich (CFR Cluj)

FUNDAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Tudor Telcean (CSC 1599 Șelimbăr), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia)

ADVERTISEMENT

MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Academia Pușkaș | Ungaria), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul Constanța), Andrei Mărginean (Messina | Italia), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Damian Isac (UTA Arad), Alexi Pitu (Farul Constanța)

ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Daniel Birligea (CFR Cluj)

ADVERTISEMENT

România U21 va juca meciurile de verificare cu Georgia și Slovacia pe 3 iunie, respectiv 7 iunie, ambele partide putând fi urmărite la TV pe programul TVR 1.

Daniel Birligea, preferatul lui Marius Niculae

În criza de atacanți, fotbalul românesc s-ar putea baza în următorii ani pe Daniel Birligea (22 de ani). Vârful a ajuns iarna trecută la CFR Cluj, când ardelenii au plătit 100 de mii de euro pentru transferul său de la Teramo.

ADVERTISEMENT

Convocat și la precedenta acțiune a naționalei de tineret, Birligea a reușit să marcheze la debutul sub tricolor, în România U21 – Finlanda U21 2-1, și i-a atras atenția lui Marius Niculae.

„Îl aștept să mai crească un pic fizic pentru că azi nu se mai joacă cu un număr 9 clasic. Un atacant foarte bun de gura porții poate fi Daniel Birligea. Se apropie de fizicul meu. Deși nu este foarte unoscut, eu sper să devină un viitor număr 9”, declara „Săgeată” despre atacantul lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT