Sport

Cu micul Rafa alături, Nadal atacă titlul la Turneul Campionilor. ”Sunt aici pentru a obține cel mai bun rezultat posibil”

Cu fiul său Rafa, de numai câteva luni, pe post de talisman, Nadal a venit la Torino cu intenția de a câștiga, în premieră, Turneul Campionilor.
12.11.2022 | 13:21
Cu micul Rafa alaturi Nadal ataca titlul la Turneul Campionilor Sunt aici pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil
Rafael Nadal abordează Turneul Campionilor cu intenția de a-și trece în cont primul succes din carieră în această competiție. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După ce fetele și-au desemnat laureata Turneului Campioanelor ediția 2022, este rândul băieților să o facă. Competiția va avea loc la Torino, în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022, iar câștigătorul, ar putea pleca acasă cu cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului. În absența lui Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, locul 2 ATP, este cel bine clasat jucător prezent la competiție, iar ibericul își dorește să câștige în premieră trofeul.

Nadal vrea titlul, prima poziție în ierarhia ATP și premiul-record

Rafael Nadal este recordman all-time în ceea ce privește numărul de turnee de Grand Slam câștigate, cu 22 de victorii. Însă, vă vine să credeți sau nu, la Turneul Campionilor nu s-a impus niciodată în cele 17 prezențe anterioare. Și are doar două finale, în 2010 și 2013.

ADVERTISEMENT

”Mi-a lipsit să fiu un jucător mai bun la Turneul Campionilor, să fiu mai bun pe hard indoor. Aceasta este realitatea sportului.

M-am calificat de 17 ori, dar nu am fost de 17 ori competitiv. Nu știu de câte ori am reușit să joc la acest turneu având opțiuni reale”, a recunoscut Nadal.

ADVERTISEMENT

Să fie acum momentul? În principiu, este favoritul numărul unu. În condițiile în care, așa cum precizam deja, este jucătorul cu cea mai bună clasare în ierarhia ATP. Aceasta după ce conaționalul său, Alcaraz, a fost nevoit să declare forfait din motive medicale. În plus, a avut un an 2022 foarte bun.

”Nu știi niciodată ce se poate întâmpla”

Însă, pe de altă parte, Nadal nu este în cea mai bună formă fizică. Motiv pentru care, după eliminarea din turneul Masters de la Paris, în fața lui Tommy Paul, chiar el afirma că nu poate spune că ar putea avea titlul ca obiectiv la Torino.

ADVERTISEMENT

Pare însă că și-a schimbat radical opinia. A venit la Torino însoțit de fiul său, Rafa, care a împlinit o lună pe 8 noiembrie. Și vizează nu doar titlul ci și să termine anul pe primul loc în ierarhia ATP. Performanță pe care ar reuși-o a 6-a oară.

“Nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Nu sunt un fan al discuțiilor despre ceea ce se poate întâmpla. Sunt aici pentru a obține cel mai bun rezultat posibil, altfel nu aș fi aici.

ADVERTISEMENT

Pare dificil, dar la 28 de ani mi s-a părut la fel de dificil să joc până la 36 de ani, să fiu în acest punct și să fiu competitiv. Sunt lucruri care pot fi controlate și altele nu. Fiecare an în plus pe care îl joc este un cadou pentru mine. 

Din punct de vedere istoric, terenul acoperit a fost cea mai proastă suprafață pentru mine, dar este adevărat că în ultimii ani cred că m-am îmbunătățit foarte mult pe această suprafață”, a declarat Nadal.

Premiile puse în joc sunt uriașe. Suma totală este de 14,7 milioane de dolari, iar câștigătorul ar putea pleca acasă cu cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului.

Participarea la Turneului Campionilor a tenismenilor le aduce din start 320.000 de dolari. Fiecare triumf din faza grupelor este recompensat cu 383.000 de dolari.

Iar dacă va obține victorii pe linie până în finală, campionul va încasa 4.740.300 de dolari, sumă record în istoria tenisului.

ADVERTISEMENT
Tags: