Fotbal intern

Cu Nemec se face primăvară! Slovacul, omul meciului Dinamo – FCSB 1-0. Notele derby-ului

10.02.2021 | 23:15
Cu Nemec se face primavara Slovacul omul meciului Dinamo  FCSB 10 Notele derbyului
ADVERTISEMENT

Dinamo s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după o victorie neașteptată obținută în fața marelui rival FCSB. Fără îndoială, omul meciului a fost slovacul Adam Nemec, autorul unicului gol al partidei.

Partida a fost diametral opusă celei de acum o săptămână, disputată tot în „Ștefan cel Mare”, de data aceasta gazdele fiind cele care au controlat, în mare parte, ostilitățile.

ADVERTISEMENT

Adam Nemec a fost omul meciului Dinamo – FCSB. Slovacul a calificat-o pe Dinamo în sferturile Cupei României

Dinamo a arătat cu totul altfel în meciul din optimile Cupei față de cum s-a prezentat în campionat și a obținut o calificare merituoasă, pe care nu mulți o anticipau înaintea fluierului de start. A strălucit slovacul Adam Nemec, dar la înălțimea partidei s-au ridicat și portarul Eșanu sau fundașii centrali Puljic și Ehmann.

Eșanu 8a dat siguranță echipei, chiar dacă nu a fost pus de foarte multe ori la încercare, mai ales în prima repriză. A intervenit excelent în finalul meciului, când a scos două șuturi grele expediate de Florinel Coman și Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Sorescu 6 – a avut probleme mari pe faza defensivă, în special în prima repriză, când a fost depășit cu regularitate de tânărul Niță. Nu s-a văzut mai deloc nici pe atac. Și-a revenit parțial în repriza a doua.

Puljic 7sigur pe el, a avut câteva intervenții foarte bune. S-a remarcat în minutul 84, când a scos din fața porții lovitura de cap a lui Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

Ehmann 7 – s-a completat foarte bine cu Puljic. Pare că a devenit titularul de drept în fața lui Ricardo Grigore.

Filip 6A greșit grav o dată în partea secundă, când a pierdut mingea în preajma propriului careu și FCSB putea egala. Pe faza ofensivă, a avut câteva acțiuni, însă a centrat de fiecare dată aiurea.

ADVERTISEMENT

Nepomuceno 6 –  foarte activ, a contribuit la câteva acțiuni de atac ale gazdelor, dar a venit și în sprijinul apărării. În creștere față de meciurile anterioare.

Răuță 7din nou foarte bun, cu multe recuperări, dar și cu destule faulturi la activ. A întâmpinat ceva probleme fizice pe final, avea și un cartonaș galben, așa că a fost înlocuit când mai erau zece minute de joc

Anton 6 – și-a făcut datoria, dar fără a ieși prea mult în evidență. Are meritul de a fi executat foarte bine lovitura liberă din care Nemec a marcat unicul gol al meciului.

Fabbrini 6 – activ, dar ineficient. A stat la baza multor acțiuni de atac dinamoviste, însă face prea multe „floricele” care au efect vizual, dar nu și pe tabelă.  

Gueye 5 – Nu a ieșit cu nimic în evidență, fiind anihilat complet de fundașii adverși.

Nemec 8 – fără îndoială, cel mai bun om al meciului. Pe lângă golul marcat, a mai ratat alte 3-4 ocazii, dar ori a trimis pe lângă, ori a intervenit Vlad. I-a pasat excelent lui Morsay la ocazia rarisimă din repriza a doua.

Au mai evoluat

Morsay 5 – A ratat incredibil de două ori în aceeași fază în debutul reprizei secunde: singur cu Vlad, a trimis mai intâi în acesta, balobul i-a revenit si din 3 metri lateral dreapta a reluat paralel cu poarta goală. A luat galben la doar câteva secunde după ce a intrat pe teren. Per total, evoluție dezamăgitoare.

Gol 6 – s-a achitat bine de sarcini în cele 20 de minute cât a evoluat.

Achim și Mihaiu – au evoluat prea puțin pentru a fi notați.

Adrian Niță, surpriza plăcută de la FCSB. Vînă și Vukusic, dezamăgirile serii

Toni Petrea a surprins cu echipa de start pe care a trimis-o pe teren cu Dinamo, preferând să alinieze un prim „11” în care și-au făcut loc foarte multe rezerve. Chiar și în aceste condiții, s-a remarcat tânărul Adrian Niță, cu o evoluție mult peste media echipei, și mai ales a unor jucători cu pretenții, precum Vînă, Oaidă sau Vukusic.

Vlad 6are partea sa de vină la golul marcat de Nemec, dar înfrângerea nu i se poate imputa. În rest, a intervenit sigur atunci când a fost solicitat.

Crețu 6s-a văzut și în această seară de ce nu mai este titular. Ezitant în defensivă, mai ales în prima repriză, când a fost depășit constant de acțiunile cuplului Fabbrini – Filip. Și-a mai revenit în partea secundă. Aport aproape zero pe plan ofensiv.

Haruț 6a alternat intervențiile bune, cu cele mai puțin reușite. Depășit de câteva ori de Nemec, a greșit în repriza a doua când a pasat direct unui adversar și Dinamo putea marca golul doi.

Nedelcu 6 Revenit pe gazon după o pauză de 8 luni cauzată de o accidentare, s-a descurcat decent în cele 65 de minute cât a fost utilizat. Nu a strălucit, dar nici nu a greșit grav.

Panțîru 6și la el se vede lipsa meciurilor din ultimul timp, e clar că a pierdut lupta pentru titularizare cu Radunovic. Nu a ieșit cu nimic în evidență, dar nici nu a greșit flagrant.

Vînă 5 – Aproape inexistent în cele 45 de minute cât a stat pe teren.

Șut 6  – unul dintre cei mai activi oameni ai oaspeților în prima repriză. Bun la recuperare, dar faultează destul de des. A luat un „galben” și era expus, poate de aceea a fost înlocuit la pauză.

Perianu 6unul dintre puținii mijlocași ai FCSB-ului care și-a făcut datoria, deși a fost lăsat de multe ori singur în fața atcurilor adverse.

Oaidă 5 – evoluție sub așteptări, a ratat două ocazii mari la 0-0, care ar fi putut schimba soarta calificării. În minutul 30 a scăpat singur în careu, dar a preferat să șuteze pe lângă poartă din unghi în loc să îi paseze lui Buziuc care era liber. Două minute mai tîrziu, a dat cu piciorul unei ocazii rarisime, când a șutat de la 11 metri mult peste poarta lui Eșanu.

Buziuc 5Inexistent, nu a avut nici măcar o singură acțiune în cele 45 de minute cât a stat pe teren.

Niță 7 – Cel mai activ jucător al FCSB-ului în prima repriză, incursiunile sale au stârnit de multe ori panică în apărarea dinamovistă. A creat faza din care Oaidă a ratat uluitor în minutul 32. Putea primi un penalty în finalul primei reprize, la un duel în careu cu Puljic.

Au mai evoluat

Tănase 6a fost la originea majorității acțiunilor ofensive ale „roș-albaștrilor” din repriza a doua, dar nu a mai fost decisiv ca în urmă cu o săptămână.

Olaru 6a fost aproape de egalare în minutul 80, însă șutul său puternic din afara careului a fost scos miraculos de Eșanu.

Coman 6a avut două oportunități de a înscrie, s-a mișcat mult mai bine decât cel pe care l-a înlocuit, însă este încă departe de evoluțiile care se așteaptă de la el.

Ov. Popescu 6a început ca mijlocaș, apoi a  trecut ca fundaș central după ieșirea lui Nedelcu. În general, și-a făcut treaba.

Vukusic 5 –  a ieșit o singură dată în evidență, în minutul 75, când a scăpat singur spre poarta dinamovistă, dar s-a speriat și a preferat să-i paseze lui Coman în loc să șuteze la poartă. În rest, nimic de remarcat.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – FCSB: 1,82 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT