Video

BURSA BARAJULUI / VIDEO / Naţionala, amintiri de COŞMAR cu Proenca

UPDATE 14.11.2013 ora 17:40 / VIDEO / Naţionala României, amintiri de COŞMAR cu Pedro Proenca ...
14.11.2013 | 14:25
BURSA BARAJULUI  VIDEO  Nationala amintiri de COSMAR cu Proenca

UPDATE 14.11.2013 ora 17:40 / VIDEO / Naţionala României, amintiri de COŞMAR cu Pedro Proenca 

UPDATE 13.11.2013 ora 14:40 /  Grecii au primit o amendă de 25.000 de euro din partea FIFA, pentru banerele rasiste afişate în meciul cu Slovacia şi ar putea fi INTERZIŞI la meciul retur de la Bucureşti! VEZI DETALII!

UPDATE 13.11.2013 /  Takis Fyssas, directorul tehnic al naţionalei Greciei, cîştigător al Campionatului European cu Grecia în 2004, atacă România: ”Nu joacă nici Zlatan, nici Ribery la voi! Sînteţi MÎNDRI şi veţi PLĂTI!” VEZI DETALII!

UPDATE 12.11.2013 ora 10:51 / Selecţionetul Greciei, Fernando Santos, a oferit un interviu pentru cotitianul grec Goal News, în care a povestit despre trecutul său.

 “Viaţa e plină de dileme, de intersecţii aglomerate. Am învăţat să trăiesc cu bucuria şi tristeţea, să-mi accept greşelile. Sînt împăcat. Pentru mine, nu există nici cel mai mic spaţiu pentru regret. În fotbal, ca şi în viaţă, sinusoidal, triumful şi tragedia se succed” a declarat Santos.

“Fotbalul a fost aureola vieţii mele. Mi-a depăşit familia, prietenii, viaţa însăşi” a încheiat selecţionerul Greciei.

UPDATE 11.11.2013 ora 17:08 Kostas Fortounis, jucătorul celor de la Kaiserslautern, a declarat că visul său este să ajungă la un Mondial, iar acum este cea mai bună şansă. Acesta i-a lăudat pe Marica şi Maxim, declarînd că sînt cei mai valoroşi jucători din lotul naţionalei noastre, iar cînd a fost intrebat daca există vreo favorită la barajul din acest weekend,  nu a putut spune, declarînd că este foarte greu să alegi o cîştigătoare dintre România şi Grecia. Aceste declaraţii au fost făcute pentru sport.ro

UPDATE 11.11.2013 ora 09:30 În Olympiakos – PAOK 4-0, jucat pe stadionul pe care vineri România întîlneşte Grecia, Costin Lazăr a avut o sarcină extrem de grea. A avut doar 70 de minute la dispoziţie să strîngă informaţii despre cei 9 internaţionali greci care vor fi prezenţi în ”dubla” cu România.

* Manolas şi Siovas, cei doi fundaşi centrali ai lui Olympiakos n-au avut treabă deloc în derby-ul cu PAOK.
* Mijlocaşii la închidere ai lui Olympiakos, Samaris şi Maniatis, au stăpînit mijlocul terenului şi nu le-au permis celor de la PAOK să treacă de ei.
* Vedeta lui Olympiakos, Mitroglou, a deschis scorul în minutul 36 după ce s-a demarcat foarte bine şi a rămas singur cu portarul.

* La PAOK, nici un internaţional grec nu a ieşit în evidenţă prin vreun lucru benefic.
* Katsouranis a greşit la golul marcat de Mitroglou. Fundaşul grec l-a scăpat din marcaj, încercînd să iasă la offside.
* Vedeta celor de la PAOK, Salpigidis a avut una dintre cele mai slabe evoluţii ale sale în acest sezon şi a fost schimbat în minutul 63.
* Tziolis n-a ”închis” nimic la mijlocul terenului. În dese rînduri, atacurile purtate de Olympiakos pe zona centrală s-au finalizat cu faze periculoase pentru poarta lui PAOK, tocmai din cauza lui Tziolis.
* Ninis a intrat în locul lui Lazăr în minutul 70 şi s-a evidenţiat doar printr-un ”galben” încasat în minutul 77.

După meci, Lazăr a declarat pentru gsp.ro: “Grecia nu e de speriat, putem să ne calificăm. Sînt sigur că după această dublă eu şi colegii mei de la PAOK n-o să ne vorbim o săptămînă. Ori o parte, ori cealaltă o să fie supărată pentru ratarea calificării. Cel mai periculos adversar e clar Mitroglou, care a şi marcat în această seară. Sînt sigur însă că avem suficiente arme în defensivă pentru a-l anihila. Îmi pare rău de Chiricheş, e o mare pierdere, dar sper ca înlocuitorul lui să fie la înălţime.”

VEZI REZUMATUL:

http://youtu.be/igBuclbX3og

UPDATE 10.11.2013 ora 09:00 /  Tricolorii, SURPRINŞI de Piţi: “Nu ne aşteptam la asta din partea lui!” VEZI DETALII

UPDATE 09.11.2013 /  FRF a înaintat un memoriu împotriva arbitrului de la jocul cu Grecia! VEZI DETALII!!!

UPDATE / 9.11.2013 Grecia are 9 jucătorii în pericol de suspendare pentru returul de la Bucureşti. În cazul în care  Tsavelas, Fortunis, Cholevas, Tziolis, Katsouranis, Torosidis, Karnezis, Karagounis şi Salpingidis vor lua galben în meciul-tur din Grecia vor absenta pe Arena Naţională. Pentru partida din data de 15 noiembrie, care se va disputa în Grecia, Fernando Santos nu-l va putea folosi pe Panagiotis Kone (suspendat).

UPDATE 08.11.2013 ora 00:30 / Victor Piţurcă a anunţat lotul final de jucători cu care va ataca barajul cu Grecia! Vezi detalii AICI!

UPDATE / 8.11.2013 14:00 Tricolorii sînt nemulţumiţi înaintea barajului de faptul că FRF i-a tras în piept cu primele pentru campania din preliminarii! Vezi detalii şi declaraţiile unui jucător de BAZĂ al lui Piţurcă, AICI!

UPDATE / 8.11.2013 13:15

Selecţionerul Greciei, Fernando Santos, a anunţat astăzi lotul de 24 de jucători pentru ”dubla” contra României. Kyriakos Papadopoulos este singurul jucător de bază care lipseşte, fundaşul lui Schalke fiind accidentat.

PORTARI: Orestis Karnezis (Granada), Michalis Sifakis (Charleroi) şi Stefanos Kapino (Panathinaikos)

FUNDAŞI: Vassilis Torosidis (AS Roma), Loukas Vyntra (Levante), Sokratis Papastathopoulos (Dortmund), Kostas Manolas, Chose Cholebas, Dimitris Siovas (toţi, Olympiacos) şi Giorgos Tsavellas (PAOK)

MIJLOCAŞI: Alexandros Tziolis, Kostas Katsouranis, Sotiris Ninis (toţi, PAOK), Giannis Maniatis, Andreas Samaris (ambii, Olympiacos), Giorgos Karagounis (Fulham), Kostas Fortounis (Kaiserslautern), Panagiotis Kone (Bologna) şi Panagiotis Tachtsidis (AS Roma)

ATACANŢI: Lazaros Christodoulopoulos (Bologna), Kostas Mitroglou (Olympiacos), Giorgos Samaras (Celtic), Dimitrios Salpigidis (PAOK) şi Fanis Gekas (Konyaspor)

UPDATE / 8.11.2013 11:56 

Reghe a fost criticat dur de de Piţurcă, pentru că l-a folosit pe Pintilii, chiar dacă acesta era nerefăcut. Vezi DETALII!

UPDATE / 7.11.2013 13:07

UEFA a anunţat numele arbitrului care va arbitra meciul tur dintre Grecia şi România. Acesta este portughezul Pedro Proenca, ajutat de asistenţii Bertino Cunha Miranda şi  Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo. Centralul a mai arbitrat de 3 ori români, unul dintre meciuri fiind din preliminariile EURO 2012, cînd România a fost învinsă de Franţa, scor 2-0. De asemenea, protughezul a arbitrat-o şi pe Steaua în preliminariile Ligii Campionilor, cînd roş-albaştrii au făcut 2-2 cu Legia Varşovia. 

La returul de pe Arena Naţională îl vom avea la centru pe  sîrbul Milorad Mazici, care a fost la centru la partida dintre Vaslui şi Lazio, terminată la egalitate, 0-0, dar şi la înfrîngerea Stelei din partida cu Grasshopper, scor 0-1. Asistenţii acestuia vor fi Milovan Ristici şi Dalibor Djurdjevici.

Singura victorie a României cu unul dintre aceşti arbitrii la centru a fost partida din actualele preliminarii, cîştigată de tricolori cu 2-0 în faţa Estoniei.

UPDATE/6.11.2013 ora 17:50

Konstantinos Manolas este unul dintre cei doi fundaşi centrali pe care atacanţii lui Victor Piţurcă îi vor avea în faţă pe 15 noiembrie, în meciul de la Atena. Jucătorul în vîrstă de 22 de ani este periculos la fazele fixe în careul advers, aşa cum si-a demonstrat abilităţile de marcator cu o precisă lovitură de cap marţi seară, cînd a adus o uriaşă victorie echipei sale de club, Olympiakos, în partida din Liga Campionilor cu Benfica.

UPDATE / 5.11.2013 ora 20:48

“Sînt destul de în urmă cu pregătirea, dar sînt pe drumul cel bun. În Spania e un fotbal mai atletic decît în Germania. Sper să mi se potrivească mai mult şi să fie mai pe placul meu. Mă declar mulţumit de tragerea la sorţi, pentru că Grecia e adversar cu care ne batem de la egal la egal. Nu cred că are vreo importanţă faptul că jucăm cu Grecia în ceea ce priveşte evoluţiile din ce în ce mai bune ale jucătorilor care evoluează în străinătate. Ne tot dăm sfaturi unul altuia legat de acest baraj, am vorbit între noi. Cu Lobby, cu Chiricheş, cu Goian, Torje şi aşa mai departe. Am dsicutat şi despre unele declaraţii ale lui Mircea Sandu. Nu ştiu ce face Pantilimon, ştiu doar că a jucat, dar nu pot să-mi dau cu părerea. Este jucător tînăr şi sînt convins că Victor Piţurcă îl are în vederi. Cu Grecia sînt două finale, meciurile pot fi catalogate drept cele mai importante din cariera mea pentru că ne-ar duce la mondiale. La naţională trebuie să joci mereu cu inima, nu numai astfel de meciuri. Trebuie să reprezinţi ţara cu mîndrie şi responsabilitate. Banii nu contează deloc. Mulţi dintre noi am fi în stare să aducem bani de acasă ca să ne calificăm în Brazilia. Au fost unele declaraţii care pe unii dintre noi ne-au durut…”, a declarat Ciprian Marica la DigiSport.

UPDATE / 5.11.2013 ora 17:30
Costel Pantilimon este anunţat titular în această seară pentru partida pe care formaţia sa, Manchester City, o dispută pe teren propiu cu ŢSKA Moscova. După ce a avut o prestaţie bună în partida cu Norwich, cîştigată cu 7-0, antrenorul englezilor a declarat că se bazează pe Pantilimon în continuare, acesta fiind titularul echipei pentru moment. În cazul în care face o partidă bună în această seară împotriva ruşilor, sînt şanse foarte mari ca Pantilimon să fie convocat pentru “dubla” cu Grecia.

4.11.2013
Stranierii greci au prins minute bune la echipele lor de club în acest weekend. Cel mai activ grec a fost Sokratis Papastathopoulos. Fundaşul lui Dortmund a avut o prestaţie excelentă în victoria cu Stuttgart (6-1). În minutul 19, Sokratis a marcat pentru echipa sa.

* Portarul Karnezis n-a fost folosit de antrenorul lui Granada în meciul cu Levante. La aceiaşi partidă, dar în cealaltă tabără, Vyntra a jucat titulat pentru Levante, în timp ce Karabelas n-a fost folosit deloc.

* Torosidis a rămas pe banca Romei, împreună cu Bogdan Lobonţ în remiza cu Torino (1-1)

* Sokratis Papastathopoulos a fost unul dintre cei mai activi greci în acest weekend. Fundaşul a marcat un gol pentru Dortmund în victoria cu 6-1 împotriva echipei lui Maxim, Stuttgart.

* Giorgios Samaras a avut o uşoară accidentare în weekend şi nu a fost folosit de Celtic, dar va putea juca în Liga Campionilor, împotriva lui Ajax.

* Giorgios Karagounis n-a jucat nici un minut pentru Fulham în partida cu Man. United, pierdută cu scorul de 1-3.

* Ioannis Fetfatzidis a intrat la pauză în teren la meciul Lazio – Genoa (0-2) şi 15 minute mai tîrziu i-a pasat decisiv lui Kucka pentru primul gol al meciului.

* Panagiotis Tachtsidis a fost titular pentru Catania în acest weekend şi nu a făcut nimic notabil pentru echipa sa. Lazio a cîştigat meciul cu 2-1.