Fotbal international

Cuenca nu poate juca în Spania dintr-un motiv incredibil. “Nu am făcut nimic ilegal!”

03.09.2018 | 21:09
Cuenca nu poate juca in Spania dintrun motiv incredibil Nu am facut nimic ilegal

Isaac Cuenca nu poate juca în Spania dintr-un motiv incredibil: La Liga nu crede că jucătorul va câștiga doar 77.000 de euro pe lună la Reus, cât este salariul minim în Segunda Division. “Nu mă pot sancționa pentru că nu am făcut nimic ilegal”, a declarat fotbalistul care și-a reziliat în această vară contractul cu israelienii de la  Hapoel Be’er Sheva și a dorit să se întoarcă să joace acasă.

Mijlocașul spaniol nu a primit dreptul de a juca pentru echipa de liga a 2-a Reus. “M-am întors din Israel după ce mi-am reziliat contractul cu Hapoel Be’er Sheva. Am fost liber de contract, proiectul celor de la Reus mi s-a părut interesant și am decis să vin să joc acasă. Evident, oferta clubului a fost limitată pentru că este condiționat de limita financiară impusă de La Liga, dar primisem deja o parte din banii datorați de clubul din Israel și am zis să vin la Reus pentru că este orașul meu și voi avea șansa să joc acasă. M-am cam săturat să joc pe afară. Am vrut să joc din nou în Spania și să-mi arăt nivelul, dar La Liga nu permite înregistrarea contractului meu deoarece crede că voi câștiga mai mult”, a declarat Cuenca pentru cotidianul Marca.

Jucătorul de 27 de ani încearcă să îi convingă pe oficialii din fotbalul spaniol că nu comite nicio ilegalitate: “Ei nu cred că voi primi 77.000 de euro pe lună, dar dacă un club îmi oferă acum jumătate de milion, vor crede. Este o incoerență monumentală. Pe mine nu m-au anunțat, au anunțat doar clubul. A fost ceva de genul… nu joci pentru că nu vrem noi și punct! Nu înțeleg de ce acționează așa. Sper să ne putem înțelege. Dacă La Liga ar fi depistat că iau bani din altă parte, ceea ce nu e cazul, atunci aș fi înțeles decizia. Mă simt ca o persoană care ajunge la închisoare fără să fi comis nimic ilegal”, a adăugat spaniolul.

Isaac Cuenca nu poate juca în Spania pentru Reus

8 jucători au fost în aceeași situație la Reus înainte de startul sezonului. “Nu mi s-a spus nimic. S-au mulțumit să își justifice decizia spunând că un jucător ca mine nu poate câștiga un asemnea salariu, că îi înșel eu cumva. La Liga acționează ca un evaluator de fotbaliști. Cazul meu a fost diferit de cel al celorlați colegi. Eu nu am contract, ei erau deja legitimați la Reus, dar din cauza limitei de salariu nu au fost înregistrați pentru noul sezon. Eu mă pregătisem pentru ceea ce avea să urmeze la club, dar La Liga crede altceva”, a mai spus Cuenca.

Dintre jucătorii aflați în situația lui Cuenca, 4 nu au primit drept de joc. “Eu, Yoda, Tito și Vitor nu am fost înregistrați. Ei au plecat deja de la club, pentru că altfel erau nevoiți să stea pe bară până în luna ianuarie. Eu pot semna cu un club în orice moment pentru că sunt liber de contract. Acum aștept, vreau să iau cea mai bună decizie pentru viitor. Sper să se rezolve situația aici. Mă antrenez cu Reus, aici am jucat de mic. Tatăl meu are un atelier în fața stadionului și sunt acolo în fiecare zi. Mi-a fost dor de el, de asta am ales să vin la Reus”, a încheiat Cuenca.