Sport

Cui i-a lăsat miliardarul Mino Raiola imperiul său. Cine va negocia transferurile starurilor Haaland şi Pogba

Impresarul Mino Raiola a murit la 54 de ani și a lăsat un portofoliu de jucători evaluat la peste un miliard de euro, de care se va ocupa avocata sa, Rafaela Pimenta, alături de vărul său Vincenzo.
06.05.2022 | 18:38
Cui ia lasat miliardarul Mino Raiola imperiul sau Cine va negocia transferurile starurilor Haaland si Pogba
Mino Raiola a murit la 54 de ani. Sursă foto: Facebook Zlatan Ibrahimovic
ADVERTISEMENT

Impresarul Mino Raiola a decedat la doar 54 de ani și a lăsat în urmă o avere colosală. Deși inițial se vorbea că vărul său Vincenzo se va ocupa de firma de impresariat, se pare că lucrurile vor sta cu totul altfel.

Avocata lui Mino Raiola, Rafaela Pimenta, va prelua portofoliul de jucători cu o valoare de un miliard de euro

Rafaela Pimenta, avocata braziliană a lui Mino Raiola, este cea care a moștenit direct afacerea fostului mare impresar italiano-olandez. Informația a fost făcută publică de către EFE din surse ale companiei ”One Sarl” a lui Raiola și care are sediul la Monte Carlo.

ADVERTISEMENT

Inițial, se credea că vărul său, Vincezo, este cel care va prelua controlul firmei de impresariat, vehiculându-se că Zlatan Ibrahimovic se va implica și el.

Rafaela Pimenta este o prezență extrem de rară în spațiul public și preferă discreția, fiind o mare necunoscută pentru publicul din fotbal.

ADVERTISEMENT

Care a fost relația dintre Mino Raiola și Rafaela Pimenta

Pe Mino Raiola și Rafaela Pimenta îi leagă o prietenie de 20 de ani, iar cei doi s-au cunoscut în Brazilia, lucrând cot la cot pentru a pune pe picioare firma de impresariat.

În ultimul timp, avocata expertă în drept internațional a fost cea care a preluat frâiele companiei și cea care s-a implicat la marile negocieri, ceea ce explică și motivul pentru care Mino Raiola a lăsat-o la conducere.

ADVERTISEMENT

După ce s-a ocupat de transferul lui Paul Pogba, Rafaela Pimenta va fi cea care va negocia și în cazul lui Erling Haaland, care va pleca la Manchester City. Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovic, Donnarumma și Cesc Fabregas nu l-au uitat pe impresarul lor și l-au condus pe ultimul drum la Monte Carlo.

Ba mai mult, Rafaela Pimenta este singura cu care Mino Raiola a împărțit drepturile companiei sale, din care mai face parte și vărul său, Vincenzo.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, ultimul tun al lui Mino Raiola. Norvegianul va fi cel mai bine plătit jucător din Premier League

Ultima mare lovitură pe care Mino Raiola a dat-o înainte să moară a fost transferul lui Haaland la Manchester City, care e aproape perfectat.

Erling Haaland va semna cu contract pe cinci ani de zile și va avea un salariu anual de 30 de milioane de euro, în timp ce impresarul ar fi trebuit să încaseze un comision de 70 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT