Fotbal international

Culio, pus la zid după eliminare: “Nu poţi să accepţi! De unde venim?”

01.08.2018 | 23:51
Culio pus la zid dupa eliminare Nu poti sa accepti De unde venim
ADVERTISEMENT

Culio, pus la zid după eliminare. CFR Cluj părăseşte Liga Campionilor după 1-1 pe terenul celor de la Malmo, partidă în care campioana României a condus, dar a fost nevoită să termine confruntarea în doar nouă jucători de câmp, după ce Juan Emmanuel Culio a fost eliminat, iar italianul Giuseppe De Luca s-a accidentat şi a fost înlocuit. Ilie Dumitrescu l-a taxat pe argentinian pentru ieşirea nervoasă care a condus la eliminarea din joc.

“Mureșan încerca să îmi aducă scuze mie că a luat Culio al doilea cartonaș galben, că e un jucător cu experiență. Tocmai, un jucător care are determinare, e luptător. Aș vrea să luăm cifrele, atingeri, recuperări, mingi recuperate. Din exterior nu am văzut un plus. Nu ai cum să accepți o ieșire nervoasă de acest fel. Jucătorul lasă echipa în inferioritate numerică într-un moment bun. De unde venim? Eu nu vin de pe băncile facultății direct în emisiune. Eu vin din iarbă. Trebuie, în zona individuală, trebuie să dai un mesaj”, a comentat Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Culio, pus la zid după eliminare. L-a atacat şi Mureşan, dar nu la fel de vehement

Preşedintele lui CFR Cluj a criticat şi el reacţia lui Juan Emmanuel Culio, dar a încercat să îi găsească şi circumstanţe atenuante mijlocaşului argentinian. “Culio e un jucător puternic, tehnic, care evoluează cu mult devotament şi, câteodată, cu prea multa determinare. La experienţa lui şi având deja un galben, nu trebuia să rişte la o fază undeva în aut, la mijlocul terenului. Nu era o fază la care să rişte”, a declarat Iuliu Mureşan la TV Digi Sport.

Culio, pus la zid după eliminare
Iuliu Mureşan l-a taxat pe Juan Culio, dar i-a găsit şi câteva scuze argentinianului.

Juan Culio criticat după ce a luat cartonaşul roşu. Argentinianul a încasat un prim cartonaş galben în minutul 61 al partidei, după un fault comis asupra lui Rosenberg, iar iar 13 minute mai târziu, enervat de un adversar, a avut o intrare periculoasă asupra lui Christiansen, într-o fază la marginea terenului. Fără să ezite, arbitrul i-a acordat al doilea cartonaş galben şi l-a eliminat din joc. Scorul era 1-1 la acel moment, iar ardelenii nu au mai reuşit să înscrie şi golul doi, de care ar fi avut nevoie pentru a-şi asigura calificarea în turul 3 al preliminariilor Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj va merge în turul 3 al Ligii Europa

Chiar dacă a fost eliminată de campioana Suediei, Malmo FF, CFR Cluj va continua în competiţiile europene. Va merge, însă, în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, acolo unde o va înfrunta pe învingătoarea dublei dintre FK Sutjeska Niksici (Muntenegru) şi FC Alashkert Erevan (Armenia). În tur, Alashkert s-a impus, scor 1-0, returul urmând să aibă loc joi.

Culio, pus la zid după eliminare. În schimb, Iuliu Mureşan a încercat să îi ia apărarea lui Antonio Conceicao, antrenorul ardelenilor, după al doilea rezultat de egalitate înregistrat de portughez, din tot atâtea meciuri de la revenirea pe banca ardelenilor. CFR Cluj a remizat şi în campionat, scor 0-0, pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi. Mureşan a insistat asupra faptului că ardelenii ar fi pierdut calificarea în meciul tur, de la Cluj, câştigat cu 1-0 de suedezi. Edward Iordănescu era antrenorul “feroviarilor”.

ADVERTISEMENT