Sport

De la ce a pornit bătaia din peluza “tricolorilor” la Andorra – România 0-2. “Gogoașă” l-a pedepsit pe un albanez infiltrat printre “ultrași”. Video

Surse apropiate grupărilor ultras au devoalat motivele care au condus la bătaia consemnată în Andorra în sectorul ocupat de fanii din grupul ”Uniți sub tricolor”.
26.03.2023 | 14:53
De la ce a pornit bataia din peluza tricolorilor la Andorra  Romania 02 Gogoasa la pedepsit pe un albanez infiltrat printre ultrasi Video
Au apărut informații despre motivul care a dus la incidentele din grupul ultrașilor români la meciul din Andorra.
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au evoluat în deplasare, în Andorra, la debutul în campania preliminariilor EURO 2024. În pofida acestui fapt, suporterii români au fost majoritari pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, ocupând, potrivit estimărilor, circa două treimi din arenă.

Conflictul din grupul ultrașilor ”tricolorilor” are rădăcini mai vechi

2927 de spectatori au fost prezenţi pe arena din Andorra, în marea lor majoritate suporteri ai ”tricolorilor”. Care, astfel, s-au simțit ca acasă în timpul meciul câștigat cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Din păcate însă, nu toți fanii au avut un comportament civilizat. În sectorul ocupat de ultrașii români au fost incidente. Și a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a restabili ordinea, după o bătaie în toată regula.

Printre cei surprinşi în imagini era şi Andrei Preda, zis „Gogoașă”, liderul Peluzei Sud 1997, care susține FCU Craiova. Gruparea din pricina căreia a fost oprit, în ianuarie, meciul de la Sfântu Gheorghe dintre Sepsi și formația patronată de Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Și, susțin surse apropiate fenomenului ultras, Preda și apropiații săi au declanșat și scandalul din Andorra. Iar motivul a fost un ”adversar” mai vechi care i-a mai enervat pe olteni. Este vorba despre un albanez care vine adesea la meciurile naționalei României.

Primul diferend ar fi avut loc în iunie anul trecut, la partida România – Muntenegru 0-3, din Giulești. Atunci când ultrașii români au scandat pro-Serbia, spre nemulțumirea albanezului.

ADVERTISEMENT

Atitudinea sa nu a fost uitată. Mai mult, ”Gogoașă” și ai lui îi reproșează și faptul că este arogant și sfidător. Iar acum, din pricina originii sale, în condițiile în care România are ca adversar în preliminarii reprezentativa Kosovo, a devenit ”dușman”.

Aceste amănunte au reprezentat scânteia. Iar vâlvătaia din peluza arenei din Andorra la Vella s-a aprins de la o remarcă a lui Preda, la care ”rivalul” a replicat.

ADVERTISEMENT

Rezultatul condamnabil se poate vedea și în imaginile publicate pe rețelele de socializare. Fanul de origine albaneză a fost luat la pumni de Andrei Preda și de apropiații acestuia din galeria FCU Craiova.

ADVERTISEMENT