Sport

Culisele demisiei lui Tomas Ryde de la CSM București! Suedezul a pierdut vestiarul. EXCLUSIV

18.10.2019 | 18:35
Culisele demisiei lui Tomas Ryde de la CSM Bucuresti Suedezul a pierdut vestiarul EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Tomas Ryde a surprins pe toată lumea pe 1 octombrie când a decis să își dea demisia din funcția de antrenor de la CSM București. Suedezul adus în vară a renunțat cu câteva zile înainte de debutul CSM-ului în EHF Champions League cu Esbjerg. Deși nu a spus niciodată motivul pentru care a plecat de la CSM, FANATIK a aflat culisele plecării lui Ryde de la CSM București. 

Culisele demisiei lui Tomas Ryde de la CSM București! S-a pus rău cu numele grele din vestiar

Suedezul a mai amenințat și în perioada de pregătire că va pleca de la club dacă nu se rezolvă problemele financiare. Însă, între timp aceste probleme s-au rezolvat, iar Ryde a decis să își dea demisia după ce a pierdut vestiarul. Antrenorul suedez s-a pus rău cu numele grele din vestiar și a ales să se întoarcă în Suedia, acolo unde are și o afacere profitabilă. De altfel, Ryde a renunțat la handbal în 2016 și s-a dedicat afacerilor, el având o firmă de consultanță.

ADVERTISEMENT

În schimb, Ryde rămâne selecționerul României. Suedezul va conduce, cel mai probabil, echipa națională la Campionatul Mondial din Japonia, din luna decembrie. Însă, faptul că nu mai stă în România și nu mai este parte a fenomenului handbalistic autohton decât în perioadele în care joacă naționala poate fi un handicap important pentru prima reprezentativă. În locul lui Tomas Ryde a fost numit antrenor Adi Vasile, unul dintre cei mai vechi oameni de la CSM București.

Culisele demisiei lui Tomas Ryde de la CSM București! Suedezul a pierdut vestiarul. EXCLUSIV
Culisele demisiei lui Tomas Ryde de la CSM București! Suedezul a pierdut vestiarul. EXCLUSIV FOTO: Tomas Robert Ryde in meciul de handbal feminin dintre echipele HC Zalau si CSM Bucuresti din prima etapa a Ligii Florilor, disputat la Sala Sporturilor din Zalau

Adi Vasile a revitalizat echipa: “Este un tip pozitiv, îl cunoaștem, are o energie specială”

Întâi preparator fizic, apoi “secund”, Adi Vasile este la prima experiență ca antrenor principal, la una dintre cele mai bune echipe din Europa. De altfel, într-un interviu pentru FANATIK, Vasile a declarat că simțea că e momentul potrivit să facă pasul: “Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în urmă cu câțiva ani, să spunem că acum trei ani, nu cred că aș fi fost pregătit și ar fi fost o greșeală. Atât a clubului, cât și a mea. Trebuie să fii cât poți tu de pregătit pentru astfel de moment. Dar niciodată nu știi cu adevărat dacă ești pregătit. Mie îmi place să cred că acest lucru se întâmplă la momentul oportun. A venit această oportunitate cu Tomas care și-a dorit să plece acasă. Dacă s-ar fi întâmplat peste un an de zile, peste un an și jumătate, era același lucru”, a spus Vasile.

ADVERTISEMENT

De altfel, atmosfera la echipă s-a schimbat imediat după ce a preluat Adi Vasile echipa, un om care a fost mereu aproape de jucătoare și tensiunile din vestiar au dispărut, lucru recunoscut și de jucătoare după meciul cu Rostov din EHF Champions League: “Adi a venit cu o energie pozitivă. El este un tip pozitiv, îl cunoaștem, are o energie specială, cooperăm foarte bine și cred că alături de el suntem pe drumul cel bun”, a spus Andrea Lekic, unul dintre liderii vestiarului.

Culisele demisiei lui Tomas Ryde de la CSM București! Suedezul a pierdut vestiarul. EXCLUSIV
Culisele demisiei lui Tomas Ryde de la CSM București! Suedezul a pierdut vestiarul. EXCLUSIV FOTO: Adrian Vasile si Cristina Neagu dupa meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat in Sala Polivalenta-Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti

CSM București a reușit două rezultate importante în Champions League, 24-22 cu Esbjerg și 23-23 cu finalista ediției trecute, Rostov. “Tigroaicele” au început cu stângul în campionat, acolo unde au suferit două înfrângeri în primele etape: cu HC Zalău și SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT