News

Culisele luptei pentru play-off în Liga 2. Petrolul nu ar fi la prima încercare de a opri rivalele

28.03.2021 | 14:04
Culisele luptei pentru playoff in Liga 2 Petrolul nu ar fi la prima incercare de a opri rivalele
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Liga 2 este zguduit de un scandal de încercare de mituire a unui arbitru înaintea ultimei etape din sezonul regulat de către o persoană din anturajul clubului Petrolul, dar cu această ocazie au ieșit la suprafață și alte tentative ale grupării prahovene.

Managerul general al companiei Veolia, Mihai Dogaru, care are și funcția de vicepreședinte la clubul Petrolul, a vrut să-i ofere 5.000 de euro arbitrului Sorin Antonie, care va arbitra meciul CS Mioveni – Aerostar Bacău, pentru a-i dezavantaja pe argeșeni aflați în lupta pentru play-off cu ”lupii galbeni”.

ADVERTISEMENT

După ce a fost prins în flagrant, Dogaru a fost reținut și dus la audieri cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul a decis însă să comute pedeapsa în control judiciar.

Liga 2, zguduită de tentativele Petrolului de a-și încurca contracandidatele la play-off

În tot acest context care a învolburat apele în Liga 2, jurnalistul Decebal Rădulescu a vorbit despre faptul că Petrolul Ploiești nu ar fi la prima încercare de a pune piedici principalelor rivale la un loc în play-off.

ADVERTISEMENT

Într-o postare făcută pe contul de Facebook în data de 14 martie și în care vorbește de problemele de la Rapid și de șansele minime ale giuleștenilor de a prinde un loc în play-off, ziaristul se referă și la faptul că Petrolul încearcă prin toate metodele să-și împiedice adversarele: ”Se discută de faptul că Petrolul dă bani în stânga și-n dreapta pentru indirecte”.

Petrolul Liga 2

Petrolul a dat bani ca Recea să încurce U Cluj

După această postare, Decebal Rădulescu a fost criticat de mai multă lume la comentarii, majoritatea celor care au scris fiind fani ai Petrolului. Jurnalistul a încercat într-un răspuns să-și argumenteze afirmația și a dat un exemplu concret.

ADVERTISEMENT

”În liga a doua se vorbește de faptul ca Petrolul plătește pentru indirecte. De exemplu, la meciul Comuna Recea cu U Cluj, cei de la Recea au povestit că au o primă de 300 de euro pentru fiecare jucător, de la Petrolul. Și sunt și alte exemple. Cu sume mai mari”, a scris ziaristul.

Petrolul Liga 2

Referitor la întâlnirea Comuna Recea – Universitatea Cluj, disputată în urmă cu trei săptămâni, în etapa a 18-a, gazdele s-au impus cu 1-0 după un penalty acordat cu multă ușurință de centralul Mihai Amorăriței.

ADVERTISEMENT

Final încins în Liga 2

Înainte de ultima etapă a sezonului regulat din Liga 2, nu mai puțin de 11 echipei au șanse matematice să prindă cele șase locuri care asigură prezența în play-off. Situația este una inedită în fotbalul mondial, iar BBC a făcut un amplu material pe acest subiect.

Toate meciurile din ultima etapă se vor disputa duminică, de la ora 15:00. După această rundă, primele şase clasate vor disputa play-off-ul de promovare, cu primele două ajunse direct în Liga 1 şi locurile 3 şi 4 urmând a da baraj cu locurile 13 şi 14 din prima divizie. Formațiile de la locul 7 în jos vor evolua în play-out.

ADVERTISEMENT