Sport

Culisele nebuniei de la Gaz Metan Mediaș. Unde sunt cei 200 de mii de euro aprobați acum 10 zile de Consiliul Local pentru club? Acte oficiale. Exclusiv

Gaz Metan e în colaps, iar falimentul bate la ușă. Echipa lui Ilie Poenaru a pierdut două puncte din cauza datoriilor către Ronaldo Deaconu, dar FANATIK a aflat că medieșenii aveau bani să evite depunctarea.
14.02.2022 | 15:05
Culisele nebuniei de la Gaz Metan Medias Unde sunt cei 200 de mii de euro aprobati acum 10 zile de Consiliul Local pentru club Acte oficiale Exclusiv
Culisele nebuniei de la Gaz Metan Mediaș. Unde sunt cei 200 de mii de euro aprobați acum 10 zile de Consiliul Local pentru club? Acte oficiale. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Gaz Metan e contemporană cu cea mai neagră perioadă din istoria clubului. Medieșenii sunt amenințați în același timp cu depunctarea, cu retrogradarea și cu falimentul. Pe 11 februarie, echipei lui Ilie Poenaru i s-au luat două puncte din cauza datoriei de 110 mii de euro, pe care trebuie să i-o achite lui Ronaldo Deaconu.

Culisele nebuniei de la Mediaș. Gaz Metan a primit 200 de mii de euro de la Consiliul Local și putea evita depunctarea

FANATIK a aflat în exclusivitate că, în momentul depunctării, clubul avea banii necesari pentru a scăpa de datoria lui Deaconu. Site-ul nostru a intrat în posesia unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Mediaș, care a decis să ajute clubul cu un milion de lei, adică aproximativ 200 de mii de euro. Hotărârea a fost luată pe 4 februarie, cu o săptămână înainte ca fotbaliștii lui Poenaru să rămână fără două puncte în clasament.

ADVERTISEMENT

 

 

Pe 17 februarie, Gaz Metan riscă o nouă de punctare, dacă nu achită datorii de aproximativ 70 de mii de euro către fostul staff compus din Mihai Teja, Mircea Diaconescu și Eusebiu Tudor. Dacă nu se va achita această sumă, clubul va pierde alte şase puncte, câte două pentru fiecare fost colaborator neplătit.

Din informațiile noastre, după meciul pierdut de Gaz Metan, scor 1-2, cu CFR Cluj, în etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1, fotbaliștii medieșeni s-au dus la conducere și au cerut hârtii să rămână liberi de contract, pentru a își putea găsi echipe, cu promisiunea că vor renunța la datoriile pe care clubul le are față de ei.

ADVERTISEMENT

Jucătorii s-au lovit însă de refuzul clubului, care nu a vrut să le dea nicio hârtie și le-a transmis că vor primi o parte din banii veniți în urmă cu zece zile de la Consiliul Local, bani care nu au fost însă folosiți pentru plata datoriei către Ronaldo Deaconu și, implicit, pentru evitarea depunctării. Pe cei nemulțumiți, Gaz Metan i-a invitat să își depună memorii, pentru că nimeni nu pleacă liber de la Mediaș.

Oferte pentru fotbaliștii de la Gaz Metan Mediaș

Fotbaliștii lui Gaz Metan au destule motive să își dorească plecarea de la Mediaș. Mulți dintre ei au deja oferte. FANATIK a aflat că Răzvan Horj și Ioan Filip sunt doriți de Universitatea Cluj, în timp ce pentru Vlad Morar se luptă fostele sale echipe, Farul și Rapid.

ADVERTISEMENT

Crescut la juniorii lui FCSB, Răzvan Grădinaru este tentat să „trădeze” de către Dinamo, conform gsp.ro.

Șansele că vreunul dintre aceștia să fie lăsați să plece sunt infime, cu excepția lui Gabriel de Moura, care a fost convins de roș-albi să revină în Ștefan cel Mare, după accidentarea lui Tomozei, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu face dezvăluiri: „Jucătorii îl sună și acum pe Vali Iordănescu, dar e normal, pentru că a ajutat Gazul tot timpul și a rămas în inima echipei”

Contactat de FANATIK, Ronaldo Deaconu a oferit detalii suplimentare despre situația haotică de la Mediaș, care poate duce la dispariția clubului care în 2011 juca în play-off-ul Europa League.

„Cei din conducere le-au transmis jucătorilor care au cerut hârtii să devină liberi că nu își asumă asemenea responsabilitate. Apoi ei îl sună la adevăratul conducător al clubului, care este domnul primar Gheorghe Roman.

El e cu deciziile la club, el a împărțit cei 700 de mii de euro intrați în club de pe 29 de decembrie până acum. Dumnealui nu a vrut să evite această depunctare pentru că se știa de mult că Mediaș trebuie să îmi plătească datoriile mele. Le știau de mult însă nu s-a vrut. Vrea să păcălească suporterii Gazului spunându-le că vor înființa o nouă echipă și vor reveni în Liga 1, însă orice echipă înființată va prelua datoriile vechi. 

Din 700 de mii de euro s-a dat un salariu la toată lumea și un salariu la 14 jucători. Nu au mai avut bani pentru restul. Cu restul de bani au plătit furnizori.

Domnul primar a condus totul din spate. E clar că la Mediaș se vrea falimentul. Din 700 de mii de euro nu au avut nici măcar 20 de mii de euro ca să scape de depunctare. Domnul Vali Iordănescu poate să spună foarte multe. Știu că jucătorii îl sună și acum pe Vali Iordănescu și e normal să o facă pentru că a ajutat tot timpul clubul cât a fost la Mediaș și a rămas în sufletul echipei și în inima jucătorilor. Și-a dat toată silința să ajute Gazul, jucătorii, staff-ul”, a declarat Ronaldo Deaconu în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 14 este locul ocupat în clasament de Gaz Metan Mediaș, cu 22 de puncte, echipa lui Poenaru fiind la cinci lungimi de salvarea directă
ADVERTISEMENT