Fotbal international

Culisele recuperării lui Neymar pentru Brazilia – Coreea de Sud! Care sunt şansele să joace şi cum a monitorizat PSG toată situaţia

Neymar s-a antrenat alături de colegi înainte de Brazilia - Coreea de Sud, semn că jucătorul a fost recuperat de medici. Ce şanse sunt să joace în meciul de luni.
05.12.2022 | 09:10
Culisele recuperarii lui Neymar pentru Brazilia  Coreea de Sud Care sunt sansele sa joace si cum a monitorizat PSG toata situatia
Neymar s-a recuperat şi ar putea să joace în Brazilia - Coreea de Sud
ADVERTISEMENT

Brazilia a urmărit cu sufletul la zile recuperarea lui Neymar, după ce starul lui PSG s-a accidentat în meciul cu Serbia, primul de la Campionatul Mondial 2022. Acum, Selecao întâlneşte luni, de la ora 21:00, Coreea de Sud, în optimile de finală, iar fotbalistul de 30 de ani ar putea să fie pe teren.

Cursă contraconometru pentru recuperarea lui Neymar. Cum i-a fost analizată situaţia înainte de Brazilia – Coreea de Sud

Pe 24 noiembrie, în minutul 78 al meciului Brazilia – Serbia 2-0, Neymar era schimbat, după ce suferise un fault dur, se aşeza pe bancă şi începea să plângă. Imediat, după terminarea partidei, reţelele de socializare erau inundate cu imagini care arătau cât de afectată era glezna brazilianului şi apăreau primele informaţii despre gravitatea accidentării.

ADVERTISEMENT

Pentru staff-ul Braziliei a început imediat o cursă contracronometru pentru recuperarea lui Neymar. Miza era ca atacantul să fie apt la meciul din optimile de finală, astfel că superstarul a avut parte de cele mai bune condiţii. Situaţia lui a fost analizată atent de Rodrigo Lasmar, medicul naţionalei, iar orice decizie în privinţa jucătorului a fost dezbătută de o comisie.

Juninho Paulista, César Sampaio, Claudio Taffarel și Ricardo Gomes au fost cei din comisia care a vegheat asupra oricărei mişcări în privinţa lui Neymar. Zilnic, cei patru foşti internaţionali brazilieni au analizat calendarul recuperării fotbalistului de 30 de ani, dar şi situaţia celorlalţi jucători cu probleme medicale din lotul lui Tite.

ADVERTISEMENT

Cum a monitorizat PSG recuperarea lui Neymar

Nu doar Brazilia a fost atentă la recuperarea lui Neymar. PSG a fost la curent cu toţi paşii făcuţi de atacantul de 30 de ani prind intermediul lui Ricardo Rosa. Brazilianul este preparator fizic la campioana Franţei şi face parte din staff-ul lui Tite la Seleco.

De la accidentarea în meciul cu Serbia şi până sâmbătă, Neymar şi Ricardo Rosa au lucrat în sală. Cu două zile înainte de meciul cu Coreea de Sud, din optimile de finală ale Campionatului Mondial 2022, atacantul a revenit la antrenamente.

ADVERTISEMENT

Neymar, prezent şi la ultimul antrenament înaintea meciului Brazilia – Coreea de Sud

Duminică, naţionala Braziliei a efectuat ultimul antrenament înaintea meciului Brazilia – Coreea de Sud, iar Neymar s-a pregătit cot la cot cu colegii lui. Starul Selecao a purtat un accesoriu de protecţie la gleznă şi a terminat şedinţa fără probleme.

În aceeşi zi, Tite a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului şi a vorbit despre situaţia lui Neymar. Selecţionerul Braziliei a spus că o decizie finală va fi luată în urma acestui antrenament, unde jucătorul a fost atent analizat de staff-ul tehnic şi medical.

ADVERTISEMENT

“Se va antrena în această după-amiază (n.r. duminică). Nu pot anticipa şi nu voi transmite informaţii care nu sunt adevărate. Se va antrena şi, dacă totul va fi bine, va intra în joc”, a spus Tite.

În meciul cu Serbia, în care s-a accidentat, Neymar a fost faultat de nouă ori în cele 78 de minute petrecute pe teren. Cu toate acestea, accidentarea a survenit după ce Nikola Milenković i-a prins piciorul drept, cu genunchiul, în gazon. Faza s-a petrecut în minutul 67, însă jucătorul lui PSG a tras de el în speranţa că va termina pe teren partida, dar după 11 minute a cerut schimbare.


ADVERTISEMENT