Sport

Culisele rupturii Cristiano Ronaldo – Manchester United. Clubul a vrut să-l vândă în ianuarie, acum vrea el să plece

Între Cristiano Ronaldo și Manchester United a intervenit o ruptură totală și sunt șanse minime ca starul portughez să evolueze și sezonul viitor pe Old Trafford.
04.07.2022 | 15:11
Culisele rupturii Cristiano Ronaldo  Manchester United Clubul a vrut sal vanda in ianuarie acum vrea el sa plece
Între Cristiano Ronaldo și Manchester United a intervenit o ruptură totală și sunt șanse minime ca starul portughez să evolueze și sezonul viitor pe Old Trafford. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Agentul Jorge Mendes s-a întâlnit în Portugalia cu Todd Boehly, noul proprietar al lui Chelsea, cu care a discutat despre un posibil transfer al lui CR7 pe Stamford Bridge.

Ruptură totală între Manchester United și Cristiano Ronaldo

Zvonurile despre o ruptură între Cristiano Ronaldo și Manchester United au fost practic confirmate luni dimineață, atunci când starul portughez a absentat de la reunirea lotului ”diavolilor roșii”, invocând probleme familiale.

ADVERTISEMENT

Se pare că oficialii de pe Old Trafford au acceptat explicația starului portughez, însă nu este clar dacă atacantul de 37 de ani va reveni alături de colegii săi până vineri, 8 iulie, atunci când United va pleca în turneul din pre-sezon în Thailanda și Australia.

Rangnick a propus vânzarea lui în iarnă

Situația s-a inversat după ce Manchester United a încercat să scape de Cristiano Ronaldo la începutul anului, atunci când portughezul amenința că va pleca de la echipă în cazul în care nu se va obține calificarea în Champions League, lucru care s-a și întâmplat în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Atunci, managerul interimar Ralf Rangnick spunea că niciun jucător nu ar trebui ținut împotriva voinței sale le-a propus directorului sportiv John Murtough și directorului executiv Richard Arnold ca Ronaldo să fie vândut în perioada de transferuri din ianuarie.

S-a scris că există mai multe e-mailuri și mesaje pe acest subiect între cei trei, dar în cele din urmă oficialii clubului au decis să nu țină cont de cerința tehnicianului și să-l păstreze în continuare pe atacantul portughez.

ADVERTISEMENT

Cum încearcă Manchester United să-l convingă să rămână

Acum, Ronaldo este cel decis să părăsească Manchester United, chiar dacă mai are un an de contract, și i-ar fi anunțat deja pe conducătorii clubului că este dispus să plece dacă va veni o ofertă bună pentru ambele părți.

Din punctul de vedere al clubului se așteaptă ca Ronaldo să-și ducă înțelegerea la bun sfârșit, dar cel mai probabil urmează o discuție privată între starul portughez și noul antrenor Erik ten Hag pentru a lămuri dacă între cei doi există chimie sau ar fi mai bună o despărțire amiabilă.

ADVERTISEMENT

Manchester United consideră că Ronaldo are o afecțiune reală pentru club și speranța este că printr-o întâlnire față în față cu Ten Hag își va regândi planurile și se va angaja să rămână pe Old Trafford.

Probleme pentru Ten Hag dacă portughezul pleacă

Acesta este cel mai bun scenariu. Cel mai rău este că refuză să-și schimbe atitudinea, își reiterează dorința de a pleca, iar Ten Hag s-ar trezi cu o problemă majoră, mai ales că prezența lui Ronaldo în turneul din pre-sezon ar fi necesară având în vedere apetitul sponsorilor pentru imaginea starului portughez.

O altă problemă o reprezintă faptul că United nu a luat niciun moment în calcul să aducă un nou atacant. Manchester vizează aducerea unui fundaș central și a unui mijlocaș central, dar toată viziunea lui Erik ten Hag pentru jocul echipei gravitează în jurul poziției de atacant a lui Ronaldo.

Puține cluburi îl mai vor pe Ronaldo

În mod realist, este greu de anticipat că marile cluburi se vor bate pentru semnătura lui Ronaldo în această vară, ținând cont de cerințele sale salariale – el câștigă 500.000 de lire sterline pe săptămână la Manchester United – starea pieței europene de transferuri, vârsta lui și faptul că este atât de greu de integrat într-o echipă.

În realitate, Chelsea este singura lui opțiune în Anglia, dar este ușor de înțeles de ce managerul Thomas Tuchel nu ar fi la fel de entuziasmat de perspectiva semnării lui Ronaldo ca Boehly, chiar dacă are mare nevoie de un atacant.

PSG a renunțat pentru moment la transferurile sclipitoare, în timp ce Bayern Munchen au avut o discuție de principiu despre Ronaldo însă și-a dat seama aproape în același timp că transferul nu are sens. În același timp, o revenire în La Liga sau Serie A pare puțin probabilă, așa că opțiunile portughezului par destul de limitate.

ADVERTISEMENT