Sport

Culisele rupturii dintre Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica: “Vă dau un exemplu trăit de mine la meciul cu Ajax”

Relația dintre Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica nu mai este deloc la fel ca în perioada în care cei doi colaborau la FCSB. Scena de la TV, cu ambii protagoniști, vorbește despre tensiunile existente.
14.06.2022 | 10:03
Culisele rupturii dintre Laurentiu Reghecampf si Mihai Stoica Va dau un exemplu trait de mine la meciul cu Ajax
Laurențiu Reghecampf s-a simțit trădat de Mihai Stoica, iar relația dintre cei doi este în prezent foarte rece. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ziua în care a ajuns la un acord cu Mihai Rotaru pentru rezilierea contractului, Laurențiu Reghecampf a intrat în direct la Orange Sport pentru a discuta problemele care au dus la despărțirea de Universitatea Craiova. În studio, alături de moderatorul Silviu Tudor Samuilă se aflau și doi foști colaboratori de-ai săi: Basarab Panduru și Mihai Stoica.

Culisele rupturii dintre Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica. Reacția surprinzătoare pe care oficialul FCSB a avut în studioul TV

Dacă de primul, care i-a fost secund la Universitatea Craiova, a rămas foarte apropiat, relația cu Meme este una mult mai rece. În ciuda faptului că în trecut vorbea chiar despre o “frăție” cu oficialul FCSB. Elocventă a fost reacția pe care Stoica a avut-o atunci când Samuilă l-a întrebat pe Reghe despre o posibilă revenire la FCSB.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a intervenit cu o vehemență care i-a uimit pe toți cei de față, dar și pe telespectatori: “Sunt și eu aici în studio, este lipsă de respect față de mine și față de Toni Petrea să pui această întrebare”, a ripostat Meme. Și-a continuat disputa cu Samuilă și după ce Reghe a închis telefonul.

De altfel, vizibil surprins de reacția lui Stoica, Reghecampf închidea telefonul doar câteva secunde după intervenția lui Meme. Asta după un dialog foarte lung cu Silviu Tudor Samuilă, în care nu se ferise să răspundă la întrebări incomode. “Exact acest lucru voiam să îl spun și eu, dar nu m-a lăsat Meme”, a fost singura replică dată de Reghe, cu puțin înainte de a încheia intervenția telefonică.

ADVERTISEMENT

Episodul care a rupt definitiv relația dintre Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica. Declarațiile lui Meme despre o schimbare din partida FCSB – Ajax

“Toni Petrea a semnat alaltărieri. Facem anunțul marți, nu când vreți voi! E lipsă de respect față de Petrea. Nu era normal să întrebi așa ceva. E lipsă de respect și față de mine, dar și față de Petrea. Asta e optica mea. Nu e normal să întrebi așa ceva. Anunț acum că a semnat Toni Petrea. Va continua cu același staff și e posibil să mai aibă un secund. A semnat pe un an de zile”, și-a continuat Meme reproșurile la adresa lui Samuilă.

FANATIK a aflat culisele rupturii dintre Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica. Cei doi nu își mai vorbesc după declarațiile pe care Meme le-a dat la chiar prima apariție ca angajat Telekom Sport, devenită între timp Orange Sport. Parcă din senin, oficialul FCSB a făcut o dezvăluire care era clar că îi strică imaginea lui Reghe.

ADVERTISEMENT

Chestionat de Bogdan Cosmescu despre imixtiunea lui Gigi Becali în deciziile tehnice, Mihai Stoica a adus aminte de un episod din victoria obținută de FCSB cu Ajax. Cheia acelui succes ar fi fost o schimbare pe care patronul ar fi cerut-o, iar Reghe a acceptat-o în cele din urmă, conform afirmațiilor lui Meme.

Mihai Stoica spunea în noiembrie 2021 că o schimbare făcută de Laurențiu Reghecampf la pauza meciului cu Ajax a fost dictată de Gigi Becali

“Uite, ca să vă dau și un exemplu trăit de mine, nu așa, din povestiri. La meciul retur cu Ajax, din primăvara Europa League, urma să jucăm fără Bourceanu și Pintilii. Titular a fost Prepeliță. În prima repriză luase un cartonaș galben, parcă așa rețin. La pauză, Gigi a spus că îl vrea pe Filip în locul lui Prepeliță. M-am dus la Reghe, i-am zis, moment în care a luat foc.

ADVERTISEMENT

Că nu se poate așa ceva, că suntem atât de aproape să o eliminăm pe Ajax, că el nu vrea să facă schimbarea! Era 1-0 scorul la pauză. I-am zis să accepte schimbarea fiindcă și așa nu o scoatem noi pe Ajax, dar dacă nu o face, riscăm să stricăm tot, eram pe primul loc în campionat, eram într-o situație bună. Și s-a supus, a făcut schimbarea. Care a fost concluzia? 

Că Filip a făcut un meci senzațional. Repet, ce v-am spus acum sunt lucruri reale, pe care eu le-am trăit! Deci, ca să răspund la întrebare, suport ce se întâmplă acum la FCSB așa cum am suportat în toți anii ceilalți”, a spus Mihai Stoica.

Furios, Laurențiu Reghecampf a refuzat să dea vreo declarație. Strategia lui Meme a dat roade, iar Universitatea a intrat în criză! Dar l-a costat o prietenie

Aceste declarații l-au înfuriat pe Laurențiu Reghecampf, care a fost șocat de neașteptata trădare. Și de atunci a rupt orice legătură cu Mihai Stoica. Ba chiar a refuzat să răspundă la toate întrebările venite de jurnaliști legate de acel episod relatat de oficialul FCSB.

Interesant este și momentul în care Mihai Stoica a ales să facă acele declarații neașteptate. Reghe tocmai pierduse neașteptat o partidă pe terenul Farului, după o serie de victorii care o adusese pe Universitatea în lupta pentru primele locuri. După declarația lui Meme, formația din Bănie a început o serie șocantă de alte șase meciuri fără victorie în Liga 1. De altfel, Universitatea urma să înfrunte FCSB la doar o săptămână după declarațiile lui Meme. Iar oltenii pierdeau acel meci după un gol marcat de Cordea în prelungiri. Craiova nu a mai câștigat nimic până la finalul lui 2021, A fost practic perioada din cauza căreia nu a mai contat în lupta la titlu.

Mihai Stoica avea nevoie de o dezvăluire tare la prima emisiune în studioul Telekom, după ce tocmai semnase un contract foarte bănos. Și a găsit-o, astfel încât să nu creeze vreun scandal inutil la FCSB. Ba din contră, a provocat un adevărat seism la Universitatea Craiova, care se anunța o rivală serioasă la titlu după sosirea lui Reghe. O strategie care i-a ieșit, dar care a dus la ruperea unei prietenii care altă dată era prezentată ca o adevărată “frăție”.

3… ani și jumătate au lucrat împreună Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica la FCSB, în cele două mandate ale antrenorului


(P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT