Fotbal intern

Culisele scandalului Mateiu – Papură. Mijlocașul Craiovei vrea să plece gratis la CFR Cluj! Exclusiv

19.12.2020 | 22:30
Culisele scandalului Mateiu  Papura Mijlocasul Craiovei vrea sa plece gratis la CFR Cluj Exclusiv
ADVERTISEMENT

Alex Mateiu nu a fost utilizat în meciul U Craiova – FCSB 0-2, după ce Corneliu Papură l-a exclus din lot. FANATIK a aflat că mijlocașul își forțează plecarea la CFR Cluj, acolo unde a fost dorit și în vară.

Ardelenii au încercat să îl aducă pe Mateiu după ce negocierile cu Paul Anton au căzut. Se întâmpla în august, iar FANATIK dezvăluia în exclusivitate despre negocierile dintre cele două părți.

ADVERTISEMENT

Echipa pe care o patronează Neluțu Varga nu a renunțat la ideea de a-l aduce pe Mateiu și vrea să încerce să îl ia liber de contract pe mijlocașul de la U Craiova. Marius Bilașco a comentat decizia lui Papură de a-l exclude pe Mateiu din lot.

Culisele scandalului Alex Mateiu – Corneliu Papură. CFR Cluj îl vrea!

Decizia lui Corneliu Papură de a nu se baza pe Alex Mateiu a fost una care a luat prin surprindere toți oamenii din jurul echipei alb-albastre și nu numai. Inclusiv oficialul lui CFR Cluj, Marius Bilașco, s-a mirat de lipsa lui Mateiu din lotul oltenilor pentru derby-ul pierdut cu 0-2 în fața liderului FCSB.

ADVERTISEMENT

„Mateiu mi-a plăcut mereu. Nu ar trebui să lipsească din echipa de start. Era spiritul lor din zona centrală. Am văzut că Bergodi nu l-a mai folosit şi văd că acest trend continuă. Eu am crezut că s-a petrecut ceva între el şi Bergodi, dar se pare că nu e asta”, a spus Bilașco la Telekomsport.

Iar admirația CFR-ului pentru mijlocașul Craiovei nu este una apărută peste noapte. FANATIK a aflat că ardelenii l-au dorit pe Mateiu în vară, însă negocierile nu au ajuns să se concretizeze. Clujenii au încercat să îl aducă în Gruia după ce discuțiile cu Paul Anton nu s-au mai concretizat, iar acesta a ajuns la fosta sa echipă, Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ardelenii nu vor să plătească, iar Mateiu își forțează plecarea gratis

Chiar dacă CFR Cluj a avut un parcurs destul de productiv în ultimele două sezoane, în competițiile europene, ardelenii nu sunt dispuși să achite sume mari de transfer și vor să aducă gratis piesele lipsă din angrenajul lui Edi Iordănescu. Astfel, conducerea din Gruia crede că Mateiu ar fi o achiziție excelentă în lotul lor, dar nu vor să plătească pentru transferul mijlocașului.

FANATIK a aflat că Alex Mateiu vrea neapărat să meargă la CFR Cluj, iar pentru a-și forța transferul încearcă să îi ajute pe ardeleni să evite plata unei sume către clubul lui Mihai Rotaru. Tocmai de aceea, el a intrat în conflict cu antrenorul echipei și speră ca oficialii din Bănie să decidă să îl lase să plece liber de contract.

ADVERTISEMENT

Disensiunile dintre „alb-albaștri” și Mateiu datează încă din toamnă. Înaintea meciului câștigat împotriva lui Gaz Metan Mediaș cu 3-1, Mateiu adunase două luni fără să evolueze pentru „juveți”. Mijlocașul este decis să plece de pe „Ion Oblemenco” și să semneze cu echipa care a câștigat ultimele trei ediții ale Ligii 1 din postura de jucător liber de contract.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 3,70 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT