Sport

Culisele transferului lui Adi Păun la Hapoel Beer Sheva. Ce alți jucători din naționala României au ratat israelienii. Exclusiv

Transferul lui Adi Păun în Israel, la Hapoel Beer Sheva, a reprezentat o mutare surpriză pe piața transferurilor din România.
01.10.2022 | 11:37
Culisele transferului lui Adi Paun la Hapoel Beer Sheva Ce alti jucatori din nationala Romaniei au ratat israelienii Exclusiv
Culisele transferului lui Adi Păun la Hapoel Beer Sheva. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK vă dezvăluie culisele transferului fostului mijlocaș al campioanei României, precum și alți jucători români pe care israelienii i-au dorit înaintea lui Adi Păun.

Culisele transferului lui Adi Păun la Hapoel Beer Sheva

Adi Păun a fost împrumutat recent de Hapoel Beer Sheva până la finalul sezonului, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, însă israelienii și-au dorit alți fotbaliști români înaintea mijlocașului CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Primul jucător la care s-au gândit cei de la Beer Sheva a fost Antonio Sefer, însă negocierile au picat după ce mama fotbalistului de la Rapid a cerut un salariu mult prea mare, FANATIK dezvăluind în exclusivitate toate detaliile negocierilor dintre Sefer și israelieni.

O a doua variantă pe lista celor de la Hapoel Beer Sheva a fost Andrei Ivan, care a atras atenția conducerii clubului în urma dublei manșe împotriva Universității Craiova din preliminariile Conference League.

ADVERTISEMENT

Totuși, Mihai Rotaru a cerut o sumă exorbitantă pentru ceea ce israelienii erau dispuși să ofere, iar negocierile s-au terminat repede.

  • 27 de ani are Adi Păun
  • 1 meci a jucat Adi Păun pentru naționala României

Hapoel Beer Sheva s-a interesat și de un jucător al lui Sepsi

Conducerea lui Hapoel Beer Sheva a vrut neapărat să aducă un fotbalist român în echipă, având amintiri frumoase din perioada în care Ovidiu Hoban evolua la ei și câștiga campionatul.

ADVERTISEMENT

Așadar, israelienii s-au interesat și de Marius Ștefănescu, jucătorul lui Sepsi, însă fotbalistul covăsnenilor are o clauză de 1.500.000 de euro, care nu a putut fi achitată. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate clauza de reziliere a lui Marius Ștefănescu.

Vicecampioana Israelului și-a continuat căutările și s-a interesat și de Deian Sorescu, fostul fotbalist al lui Dinamo, care picase în dizgrație la Rakow. Și polonezii au cerut o sumă prea mare de transfer, peste 1.000.000 de euro, iar negocierile nu au mai continuat.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Hapoel Beer Sheva s-a reorientat spre Adi Păun, care a fost recomandat și de Ovidiu Hoban. Aceștia au plătit 200.000 de euro pentru împrumutul mijlocașului român, iar în cazul unui transfer definitiv, vor fi nevoiți să achite alți 500.000 de euro.

În actualul sezon, Adi Păun a jucat în 16 meciuri pentru CFR Cluj, în toate competițiile, reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă.

„Sunt fericit să mă alătur lui Hapoel Beer Sheva. Unul dintre oamenii cu care am vorbit înainte de mutare a fost coechipierul meu, Ovidiu Hoban.

El mi-a povestit despre club și despre momentele grozave prin care a trecut aici. Am auzit multe de la el despre publicul uimitor, pe care abia aștept să-l întâlnesc la meciuri”, a declarat Adi Păun.

  • 1.600.000 de euro este cota de piață a lui Adi Păun, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT