Sport

Culisele transferului lui Cristiano Ronaldo la Manchester United! Ce mesaje a primit CR7 pe WhatsApp. Foto

Cristiano Ronaldo a zguduit lumea fotbalului prin revenirea la Manchester United. Transferul a fost unul anevoios, iar jurnaliștii de la The Athletic au detaliat culisele acestei mutări.
28.08.2021 | 00:34
Culisele transferului lui Cristiano Ronaldo la Manchester United Ce mesaje a primit CR7 pe WhatsApp Foto
Culisele transferului lui Cristiano Ronaldo la Manchester United! Ce mesaje a primit CR7 pe WhatsApp. Foto
ADVERTISEMENT

Manchester United a plătit 15 milioane de euro, italienilor de la Juventus, pentru transferul lui Cristiano Ronaldo, care a semnat un contract valabil doi ani. Torinezii ar urma să primească încă opt milioane de euro, sub formă de bonusuri. Iar CR7 urmează să aibă un salariu de aproximativ 28 de milioane de euro, pe sezon.

Cristiano Ronaldo a mai evoluat, pentru Manchester United, timp de șase ani, în perioada 2003-2009.

ADVERTISEMENT

Culisele transferului lui Cristiano Ronaldo la Manchester United

Jurnaliștii de la The Athletic au scris despre „războiul” care s-a dat în culisele transferului lui Cristiano Ronaldo la Manchester United.

Potrivit sursei citate, Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul lui Manchester United, a luat imediat atitudine după ce, joi seară, în spațiul public, a apărut informația conform căreia Cristiano Ronaldo s-a înțeles pentru un transfer la marea rivală Manchester City. Mai exact, tehnicianul „diavolilor” l-a întrebat pe Ed Woodward, vicepreședintele executiv de la Manchester United, dacă este dispus să-l transfere pe Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Răspunsul lui Ed Woodward a fost afirmativ, astfel că, în cel mai scurt timp, au început negocierile cu Juventus.

Între timp, legendarul Sir Alex Ferguson și mai mulți foști jucători emblematici ai lui Manchester United au început un adevărat „proces de deturnare” a transferului lui Cristiano Ronaldo la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, presat să nu semneze cu Manchester City

Pe lângă Sir Alex Ferguson, foști jucători de la Manchester United, cum ar fi Rio Ferdinand sau Patrice Evra, au încercat prin toate mijloacele posibile să-l convingă pe Ronaldo să nu semneze cu Manchester City. Inclusiv Bruno Fernandes, mijlocașul lui Manchester United, și Ole Gunnar Solskjaer au luat parte la această „luptă”.

Ba mai mult, după anunțul că Ronaldo revine pe „Old Trafford”, Patrice Evra a postat, pe Twitter, o captură dintr-o conversație cu CR7, pe WhatsApp, în care încerca să-l convingă să semneze cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, înainte ca „diavolii” să anunțe transferul lui Ronaldo, Rio Ferdinand i-a pus pe „jar” pe fanii lui Manchester United, postând, pe Twitter, un clip video misterios.

Detalii „picante” despre transferul lui Cristiano Ronaldo la Manchester United

  • Jorge Mendes, impresarul lui Ronaldo, a încercat toată vara să-l readucă pe CR7 la Manchester United, însă oficialii clubului s-au temut să nu facă un transfer greșit, având în vedere că Ronaldo are 36 de ani, și, în același timp, erau siguri de faptul că Juventus nu ar fi dispusă să-l vândă pe atacantul portughez
  • Manchester City se înțelesese în totalitate pentru transferul lui Cristiano Ronaldo, care le-a dat impresia, coechipierilor de la Juventus, că mutarea este deja făcută
  • Există suspiciuni conform cărora Jorge Mendes s-a folosit de interesul lui City, pentru a o aduce pe United la masa negocierilor, lucru care ar putea afecta viitoarele afaceri cu echipa de pe „Etihad”
  • Cristiano Ronaldo nu va evolua, pentru Manchester United, în meciul cu Wolves, de duminică, deoarece nu a fost suficient timp pentru a finaliza actele

De ce PSG și Real Madrid nu au fost interesate de Cristiano Ronaldo

Cei de la The Athletic mai notează că, deși s-a vehiculat posibilitatea ca Ronaldo să ajungă la PSG sau Real Madrid, cele două cluburi nu au fost niciodată interesate de atacantul portughez.

Mai exact, impresarul Jorge Mendes le-a comunicat, celor de la PSG, că Ronaldo ar fi dispus să li se alăture. Însă, formația franceză nu s-a arătat interesată de portughez, obiectivul principal fiind aducerea lui Leo Messi pe „Parc des Princes”.

De cealaltă parte, Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a avut o înțelegere cu Florentino Perez, în momentul în care a revenit la formația madrilenă: Kylian Mbappe să fie singurul super atacant pe care Real Madrid îl transferă, în această vară.

Astfel, varianta unei reveniri a lui Cristiano Ronaldo, pe „Santiago Bernabeu”, a picat din start, mai ales că Real Madrid i-a sacrificat deja pe Sergio Ramos și Raphael Varane pentru a-l transfera pe Kylian Mbappe.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Wolverhampton – Manchester United: 1,87 este cota pentru „gazdele nu marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT