Fotbal intern

Culisele transferului lui Nistor la FCSB. Ultima ofertă a lui Gigi, cererea de azi-noapte a lui Negoiță

22.08.2018 | 14:43
Culisele transferului lui Nistor la FCSB Ultima oferta a lui Gigi cererea de azinoapte a lui Negoita

Culisele transferului lui Nistor la FCSB. Una dintre cele mai nebune mutări între cele două mari rivale, Dan Nistor de la Dinamo la FCSB, și-a consumat alte episoade în seara de marți și noaptea de marți spre miercuri. Momentan, transferul căpitanului dinamovist este blocat, un rol având și reacția PCH la auzul negocierilor dintre părți.

Dar cel mai important detaliu care blochează ajungerea lui Dan Nistor la echipa lui Gigi Becali este legat de faptul că patronul FCSB și cel al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, nu au ajuns la un numitor comun în privința sumei pentru care s-ar putea realiza acest transfer.

Culisele transferului lui Dan Nistor la FCSB. La cât a urcat Becali oferta

Gigi Becali a plusat marți seara la oferta inițială pentru Negoiță. Luni seara propusese albanezul Qaka și 500.000 de euro, dar văzând că nu primește niciun răspuns, patronul FCSB a urcat suma la 750.000 de euro. A intrat și în direct pe TV pentru a transmite pe această cale oferta celor de la Dinamo. Becali aflase și despre problemele care Negoiță le are cu fanii din PCH vizavi de această mutare.

Becali dorea foarte mult să realizeze transferul lui Dan Nistor de la Dinamo la FCSB până miercuri dimineață, pentru ca jucătorul să fie trecut pe lista de Europa și să prindă măcar returul cu Rapid Viena de la București, din 30 august, de pe „Arena Națională”.

„Vreau să-l urc în avion și să-l trimit la Viena”

Astfel că a vorbit cu colaboratorii săi pentru a afla dacă, după ce a mărit oferta, se schimbă datele problemei. A evitat să-l mai sune direct pe Negoiță, așa cum a făcut prima oară. „Trebuie să încercăm să facem acest transfer în noaptea asta, pentru că miercuri vreau să-l urc pe Nistor în avion și să-l trimit la Viena, la echipă. Poate o să și joace câteva minute în meciul tur de joi”, le-a spus Becali din informațiile FANATIK.RO.

Culisele transferului lui Dan Nistor la FCSB. Cererea de azi-noapte a lui Negoiță

Noua ofertă a lui Becali a ajuns și la Ionuț Negoiță, iar răspunsul din partea acestuia, pentru mesagerii patronului de la FCSB, a fost fără echivoc. „Batem palma imediat pentru Nistor , și în secunda doi e la FCSB, dacă Gigi ne oferă pentru el Qaka și 1 milion de euro”. Se întâmpla undeva pe la ora 1 a dimineții de miercuri, moment în care tratativele s-au întrerupt.

Becali a refuzat să marșeze la noua cerere a lui Negoiță, considerând că pretențiile acestuia sunt mult prea mari.

Dan Nistor ar sări direct la 25.000 de euro pe lună!

În acest moment, FCSB și-a luat gândul că-l va putea avea pe căpitanul lui Dinamo pentru dubla din play-off cu Rapid Viena. Dar, deși transferul pare căzut, lucrurile nu stau deloc așa. Apropiații celor două părți, Dinamo și FCSB, spun că sunt șanse mari ca tratativele să se reia în zilele următoare și să se facă până la urmă mutarea. Mai ales dacă FCSB se va califica în grupele Europa League. Va mări Becali oferta? Puțin probabil! Va rămâne la Qaka plus 750.000 de euro, dar va conta foarte mult și reacția jucătorului.

Dan Nistor a marcat la ultimul derby dintre Dinamo și FCSB
Culisele transferului lui Nistor la FCSB. Dan încă se gândește la oferta financiară extrem de avantajoasă pe care i-a făcut-o Becali

Dan Nistor nu este deloc în apele lui pentru că a ratat momentan acest transfer. A fost impresionat și de gestul fanilor, care ar dori să contribuie la salariul căpitanului pentru ca acesta să rămână la Dinamo, dar se gândește și la oferta lui Becali pentru el. 100.000 de euro la semnătură, plus 15.000 de euro lunar, plus eventuale prime europene este echivalentul unui salariu lunar în acest prim sezon, 2018/2019, de 25.000 de euro lunar! Cu 16.000 mai mult decât are la Dinamo. Adică aproape 200.000 de euro în plus până vara viitoare față de cât ia acum din casieria „câinilor”. Interesantă dilemă!

Oferta făcută de Gigi lui Dinamo pentru Nistor este de nerefuzat” – Mihai Stoica

Sunt convins că şi Nistor îl ştie pe domnul Becali. E foarte greu să lupţi cu el, dar noi vom lupta. Am mai luptat şi în trecut, cu Bizonul, cu Nemec. Pe Nemec i-am zis că nu-l va lua şi nu l-a luat” Alexandru David

9.000 de euro este salariul lunar al lui Dan Nistor la Dinamo

1.100.000 de euro este cota lui Dan Nistor pe transfermarkt.com