Fotbal intern

Culisele triunghiului Contra – Cortacero – Melero Marin. Unde s-a rupt totul la Dinamo. Exclusiv

21.11.2020 | 00:14
Culisele triunghiului Contra  Cortacero  Melero Marin Unde sa rupt totul la Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra este aproape de despărțirea de Dinamo, după ce directorul general Juan Melero Marin a fost scos din proiect, iar Pablo Cortacero a „dispărut” în Spania, blocat de pandemie sau de lipsa banilor. Ruperea legăturii dintre cei trei a fost semnalul dezastrului spaniol de la Dinamo.

FANATIK a pus cap la cap toate informațiile existente în privința lui Cortacero, Contra și Melero Marin și dezvăluie unde a picat tot proiectul pe care-l gândeau împreună. Bineînțeles că totul a plecat de la bani. Sau de la lipsa lor…

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra – Pablo Cortacero – Juan Melero Marin. Unde s-a rupt triunghiul care trebuia să readucă strălucirea lui Dinamo

Dinamo se duce la vale parcă fără oprire. Proiectul spaniol propus la mijlocul lunii august, când Ionuț Negoiță a anunțat că i-a cedat clubul lui Pablo Cortacero, reprezentantul Benel International, e aproape de colaps.

Banii nu au venit, jucători aduși pe zeci de mii de euro lunar caută deja ușa de serviciu, antrenorul Cosmin Contra se declară mințit de spanioli, suporterii sunt „pe garduri”. Și peste toate, din punct de vedere sportiv, Dinamo e la retrogradare!

ADVERTISEMENT

Antrenorul Cosmin Contra, directorul general Juan Melero Marin și „omul cu banii” Pablo Cortacero păreau a alcătui triunghiul de forță care să readucă strălucirea în „Groapă”. Dar totul s-a fisurat. Juan Melero Marin nu mai este în proiect, Cortacero anunță că e blocat de Covid în Spania, cum blocate sunt și conturile sale, Contra stă pe bancă împotriva Voluntariului, dar poate pleca în orice moment.

Unde s-a rupt relația celor trei? Care a fost momentul care a aruncat în aer tot proiectul spaniol de la Dinamo? FANATIK a aflat că punctul de cotitură a fost reprezentat de transferurile pe care le-a făcut Melero Marin, moment în care Cortacero și-a dat seama că s-a aruncat într-un bazin în care el nu poate pune suficientă „apă”.

ADVERTISEMENT

Cheltuielile la care l-a angajat Melero Marin pe „patronul” Cortacero l-au dat peste cap pe acesta din urmă. Atunci cei doi s-au certat, totul terminându-se cu retragerea de la Dinamo a directorului general. Confirmare care a venit zilele trecute de la Cosmin Contra.

„Juan Melero a fost îndepărtat din acest proiect! Eu am aflat după trei săptămâni. Am vorbit cu el pentru că a fost singurul în care am crezut și pe care-l cunoșteam. Din păcate, mi-a spus că îi pare rău, dar el a fost îndepărtat din acest proiect și nu mai poate să mă ajute. Am întrebat «Bun, și cu mine cum rămâne?» și mi-a spus «Trebuie să încerci să faci ce trebuie să faci, dar eu nu pot să te ajut!». Am rămas cum am rămas…” – Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Juan Melero Marin, omul care l-a convins pe Contra să vină la Dinamo, cu o primă de instalare din propriul buzunar

Juan Melero Marin a fost omul care, cum a recunoscut și Contra, l-a adus pe tehnician în acest proiect. Cei doi au discutat despre viitoarea colaboare încă de la începutul pandemiei, „Guriță” fiind convins de Melero Marin că se implică în ceva serios.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că Melero Marin și Contra se cunoșteau de la Getafe, spaniolul l-a convins pe Contra și cu o primă de instalare. Gsp a scris despre faptul că tehnicianul a încasat 200.000 de euro înainte să semneze cu Dinamo, FANATIK vă dezvăluie că acești bani au fost plătiți din buzunarul lui Melero Marin!

Melero Marin a considerat că trebuie să se implice financiar pentru a aduce exact antrenorul în care credea. Adică antrenorul care să obțină rezultatele așteptate cu jucătorii ce urmau să fie transferați de către Melero Marin!

Pablo Cortacero a renunțat la Melero Marin, care a semnat toate contractele noilor achiziții. Inclusiv ale staff-ului lui Cosmin Contra

Și chiar așa au stat lucrurile. Melero Marin, prin firma sa de impresariat, a adus toți jucătorii proiectului spaniol. Consultându-se la majoritarea mutărilor și cu Cosmin Contra, antrenorul dorit, Melero Marin a semnat toate contractele (unele fabuloase pentru Liga 1) noilor sosiți.

Dar Melero Marin este și cel care a negociat personal cu Cosmin Contra angajamentul antrenorului și al staff-ului său până în vara lui 2022. Plus – lucru extrem de interesant – și clauza de reziliere pe care „Guriță” o are, de 300.000 de euro. Dacă e să facem mici conexiuni, este o clauză mai mare cu 100.000 de euro decât prima de instalare pe care Melero Marin i-a dat-o lui Contra. Și e foarte posibil ca Melero Marin să fi gândit că-și va recupera banii dați la semnătură lui Contra din clauza pe care acesta ar încasa-o dacă e dat afară de Cortacero. Aproape sigur că Melero Marin s-a păcălit, și-a calculat greșit pașii în această problemă.

Pentru că Pablo Cortacero, disperat de cheltuielile la care l-a băgat Melero Marin, s-a certat cu acesta și l-a dat afară din proiect. E momentul în care s-a rupt totul din strategia inițială.

„Singura persoană cu care am vorbit despre acest proiect și despre cei care urmau să cumpere clubul și în care am avut încredere este Juan Melero. Am lucrat la Getafe, când am antrenat în Spania, și mi-a spus că el garantează pentru aceste persoane, că sunt persoane serioase și că vor să facă un proiect extraordinar în România. El mi-a spus că va fi creierul din această operațiune, că el va planifica totul. Știam ce profesionist e și că dacă va fi implicat va fi un proiect bun” – Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Ce bani trebuie să-i dea Cortacero lui Cosmin Contra pentru ca antrenorul să accepte rezilierea contractului

Melero Marin și Cosmin Contra se ocupau de partea tehnică și sportivă a noului proiect de la Dinamo, Pablo Cortacero trebuie să asigure conducta cu bani. La fel de interesant este că antrenorul și Cortacero nici nu s-au văzut până la București, când Contra a fost prezentat oficial ca noul tehnician.

Nu aveau nicio treabă unul cu altul, nu se cunoșteau, Cortacero a mers cu ochii închiși pe mâna lui Melero Marin în ceea ce privește organizarea sportivă a clubului, contând pe experiența managerială a acestuia în Primera Division. Dar, cam gata totul! Cioburi după cioburi…

După plecarea lui Melero Marin, urmează, probabil, cea a lui Cosmin Contra. Acesta și-a negociat rezilierea contractului cu Dinamo, dar nu s-a ajuns încă la un acord financiar. Oricum, nu sunt bani la Dinamo! În discuțiile pe care le-a avut zilele trecute cu Rufo Collado și telefonic cu Cortacero, Contra a solicitat minim 3 salarii, adică 90.000 de euro, având în vedere că nu a luat niciun cent de când a venit.

„Mie mi s-a promis un buget de 10.000.000 de euro în primul an. La început mi s-a spus că vor intra câteva milioane bune în cont, pentru a rezolva toate datoriile din urmă. În ultimele trei luni, am supraviețuit cu banii din drepturile TV” – Cosmin Contra pentru gsp

Dorin Șerdean a dezvăluit pentru FANATIK cum l-a ajutat pe Melero Marin să facă acest proiect și când a apărut Cortacero în peisaj

Dorin Șerdean, actualul președinte executiv al „roș-albilor”, omul care a contribuit la introducerea în „ecuația Dinamo” a lui Juan Melero Marin, a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK în care a dezvăluit toți pașii proiectului.

„L-am cunoscut și am vorbit despre acest proiect Dinamo, direct, cu domnul Juan Jose Melero Marin, din luna martie. Am făcut o muncă de consultanță, i-am prezentat situația lui Dinamo din toate punctele de vedere. Vreo trei luni, zi de zi, să vorbești trei, patru ore pe zi și să pui documente și strategii cap la cap, a fost o muncă implicantă, foarte solicitantă și complexă. Melero Marin l-a propus pe Pablo Cortacero să preia pe Dinamo, așa l-am cunoscut eu pe Pablo Cortacero, de la Melero Marin. Acesta este adevărul adevărat, nu alte scenarii care au apărut” – Dorin Șerdean, președinte executiv Dinamo

Șerdean a detaliat și modul cum a ajuns Melero Marin la Cortacero, dar și negocierile privind convingerea lui Cosmin Contra de a prelua Dinamo. Asta despre ce a fost, despre începuturi…

Pentru că despre ce e acum, Șerdean vorbește de discuțiile pentru plecarea lui Contra și, bonus!, vestea bombă: „Pablo Cortacero trebuie să vină în perioada imediat următoare. Sunt sigur că va veni și va rezolva situația”. Și vestea proastă: se pare că nici cel mai fanatic fan al lui Dinamo nu crede că „patronul” Cortacero „va rezolva situația”!

  • 400.000 de euro este fondul lunar de salarii la Dinamo în acest moment, fiind restanțe la unii jucători încă din vară!
  • 30 noiembrie 2020 este data la care FRF a somat Dinamo să-și achite datoriile pentru a nu risca depunctarea
ADVERTISEMENT