Life

Culiță Sterp, salvat de Survivor după ce a fost la un pas de faliment! Ce se petrece cu Faimosul?

Culiță Sterp, unul dintre cei mai de succes cântăreți de muzică de petrecere de la noi, a fost, anul trecut, la un pas de faliment, finanțele lui fiind salvate (și) de participarea la Survivor România.
17.08.2021 | 16:37
Culita Sterp salvat de Survivor dupa ce a fost la un pas de faliment Ce se petrece cu Faimosul
Culita Sterp a avut pierderi financiare uriase in 2020 Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Anul 2020 a fost marcat de pandemia de coronavirus și de restricțiile cu privire la petrecerile la care, așa cum se obișnuia, erau invitați cântăreți pentru a avea grijă ca atmosfera să fie una incendiară. Și, normal, restricțiile cu pricina l-au afectat și pe Culiță Sterp care, dintr-un artist care câștiga sume serioase de bani la diversle petreceri, s-a trezit fără ”obiectul muncii”.

Culiță Sterp, la un pas de faliment în 2020

Anul 2020 a fost de-a dreptul tragic pentru finanțele lui Culiță Sterp, cântărețul având, conform bilanțului depus la Registrul Comerțului și consultat de FANATIK, pierderi enorme.

ADVERTISEMENT

Astfel, firma lui Culiță Sterp – care îi și poartă numele – și care are ca domeniul principal ”activități de interpretare artistică și organizare de spectacole” a avut în 2020 cel mai prost an de la înființare, în 2017.

Conform datelor obținute de FANATIK, firma Faimosului a reușit, în 2020, să aibă o cifră de afaceri de 40.812 lei, cu mai mult de 50% mai puțin decât media ultimilor 4 ani.

ADVERTISEMENT

Mai mult, profitul firmei este, pentru prima oară, confirm datelor contabile, unul negativ, el cifrându-se la o pierdere de 107.295 lei, adică undeva în jurul a 20.000 de euro.

Culiță Sterp, cel mai dificil an de când e artist

Lansat în 2017 alături de Carmen de la Sălciua, Culiță Sterp a cunoscut rapid succesul, iar firma pe care a înființat-o în acel an a avut un succes de invidiat. Conform datelor de la Registrul Comerțului, anul 2019, cel chiar de dinainte de pandemia de coronavirus a fost cel mai bun cu putință, profitul cântărețului fiind de peste 66.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pandemia l-a prins pe Culiță Sterp cu un cont serios în bancă, în 2019 având peste 75.000 de lei, pentru ca anul 2020 să îl găsească cu doar 2.500 de lei în cont și datorii uriașe, peste 495.000 de lei, lucru care se explică, cel mai probabil, printr-o mașină de lux pe care și-a cumpărat-o ”pe firmă”.

Și, dacă Culiță Sterp nu ar fi avut o afacere care poate fi numită atipică, situația financiară a artiștilor fiind una foarte ”fluidă”, firma pe care o conduce ar fi putut declara, liniștită, falimentul.

ADVERTISEMENT

Culiță Sterp, salvat de Survivor România?

Cu o firmă ”îngropată” în datorii, cu un profit care se poate numi doar pierdere enormă, Culiță Sterp a reușit, la sfârșitul anului 2020 să semneze contractul care i-a asigurat liniștea financiară: el cu Survivor.

Iar Survivor România 2021 i-a umplut lui Culiță Sterp buzunarele de bani, el fiind printre cei mai bine plătiți concurenți din echipa Faimoșilor, întrecut doar de colegul lui de scenă, Jador.

Astfel, conform informațiilor FANATIK, Culiță Sterp a încasat, săptămânal, minimum 3.500 de euro, total perioadei petrecute la Survivor România aducându-i în conturi peste 74.000 de euro, sumă suficientă pentru a acoperi pierderile pe care le-a înregistrat firma sa cu un an înainte.

Culiță Sterp, tarife crescute după Survivor România

”Pentru o nuntă, Culiță Sterp încasează, acum, 5.000 de euro. Da, vine cu formația, șase sau șapte persoane. Normal, ține toată nunta, cântă toată noaptea”, a spus, în exclusivitate, managerul lui Culiță Sterp, după ce acesta a ieșit de la Survivor România 2021.

Și, cum anii trecuți tariful maxim practicat de Culiță Sterp era în jurul a 3.500 – 4.000 de euro pentru un asemenea eveniment, se pare că popularitatea și simpatia obținută la Survivor România i-a ridicat tariful cu peste 20 de procente.

ADVERTISEMENT