Culmea baschetului: Dat afară de la echipă pentru că era prea înalt!

Eduard Popa   
in Sporturi
07/04/2018, 14:45
Culmea baschetului: Dat afară de la echipă pentru că era prea înalt!

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

David Simon joacă în Liga de Baschet Coreeană (KBL), unde este cel mai bun marcator al ligii pentru echipa Anyang KCG, cu 26,1 puncte pe meci. Din păcate însă Simon, care a jucat în trecut în Bulgaria sau Franţa, ar putea să fie dat afară de la echipa… din cauza înălţimii! 

O nouă regulă care va fi impusă în sezonul viitor în Liga din Coreea de Sud nu va permite echipelor decât să aibă doi jucători străini: unul cu o înălţime de până la 1m85, iar celălalt până la 1m98. Simon este un pic peste limită: el are o înălţime de 2m01! 

Cum explică decizia oficialii

“Sunt supărat… Să fii atât de aproape de limită şi să nu fii lăsat să joci. Cred că nu voi mai fi pe aici sezonul viitor”, a spus americanul. Cu toate că Simon e unul dintre cei mai buni jucători din ligă, oficialii sud-coreeni sunt siguri că noul format va face competiţia mai spectaculoasă şi va da şansa baschetbaliştilor coreeni să se afirme.

Simon nu este însă de acord: “Personal, eu nu înţeleg decizia. Suntem oricum doar doi sau trei sportivi care depăşim limita de înălţime, iar majoritatea jucătorilor coreeni oricum nu sunt mici”, a mai spus sportivul, pentru BBC. onal, eu nu înţeleg decizia. Suntem oricum doar doi sau trei sportivi care depăşim limita de înălţime, iar majoritatea jucătorilor coreeni oricum nu sunt mici”, a spus Simon, pentru BBC. 

Închide ×