News

Culmea cinismului în Piatra Neamț! Ce a putut să facă un tânăr lângă o femeie care încerca să-și pună capăt zilelor

15.10.2020 | 12:52
Culmea cinismului in Piatra Neamt Ce a putut sa faca un tanar langa o femeie care incerca sasi puna capat zilelor
Tânărul a găsit de cuviință să facă poze în timp ce femeia se zbătea între viață și moarte. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Duminică, 11 septembrie, o femeie, om al străzii din cartierul Dărmănești, Piatra Neamț, s-a spânzurat de salcia din fața unui bloc, în încercarea de a-și pune capăt zilelor, moment în care a fost observată de un tânăr ce trecea tocmai atunci prin zonă. Ați fi, probabil, tentați să credeți că a găsit o cale să o împiedice din a-și pune în aplicare planul disperat, numai că povestea pe care o vom prezenta în rândurile următoare ne pune față în față cu o realitate crudă.

Aceea că ne îndreptăm încet, dar sigur, spre o societate caracterizată de „repere morale” precum cinismul, lipsa educației și dorința de a ieși mereu în evidență, chiar și cu prețul unei vieți omenești. În loc să dea o mână de ajutor sau să alerteze autoritățile cu privire la tentativa de sinucidere, „eroul” nostru a găsit de cuviință să își crească popularitatea pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Cum? Ei bine, printr-o fotografie alături de biata femeie care încerca disperată să încheie socotelile cu viața. Iar scopul a fost atins, pentru că imaginea a devenit rapid virală, chiar dacă nu a generat reacții printre cele mai favorabile. Cât despre victimă, aceasta a fost în cele din urmă eliberată din ștreang și transportată la spital, dar medicii rămân rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Cinismul atinge cote maxime în Piatra Neamț. Și-a bătut joc de o femeie care încerca să se sinucidă

Pompierii au evaluat persoana și au acordat îngrijiri medicale până la ajungerea echipajului de la SAJ. Victima a fost preluată de un echipaj de la SAJ și transportată la spital”, a declarat Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț, la scurt timp după ce salvatorii au intervenit în sprijinul victimei.

ADVERTISEMENT

Deși echipajele medicale au reușit să o resusciteze, starea sa este în continuare extrem de gravă. „Pacienta, în vârstă de 35 de ani, are o stare generală gravă și este internată în ATI”, a declarat Ștefan Gheorghincă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

În tot acest timp, tânărul posta fotografia pe contul personal de Facebook și le povestea plin de mândrie prietenilor despre isprava sa. Nici măcar reacțiile dure ale celor care s-au arătat revoltați de cinismul de care a dat dovadă nu l-au făcut să regrete acest gest.

ADVERTISEMENT

Mama tânărului dă vina pe jurnaliști: „Nu e frumos ce ați făcut”

În replică, mama băiatului susține că fiul său a avut, de fapt, cele mai bune intenții și chiar a reușit să alerteze alte persoane din zonă, pentru ca femeia să poată fi eliberată din ștreang. Asta deși fotografia pe care chiar el a publicat-o în mediul online nu îl pune într-o lumină favorabilă.

Să vă fie rușine”, le transmite doamna Mirela jurnaliștilor de la tvmneamț.ro, care au relatat întreaga întâmplare. Puteți citi întregul său mesaj în captura de mai sus.

ADVERTISEMENT

Specialiștii trag un puternic semnal de alarmă

Mulți tineri ajung să trăiască pentru un selfie, o fotografie, care să ajungă virală în lumea virtuală, ignorând acțiunile care pot face distincția dintre viață și moarte.

Nevoia de a obține cât mai multe comentarii și aprecieri în lumea online duc la acțiuni impulsive și lipsite de empatie”, a explicat Elena Gheoculescu, psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ.

ADVERTISEMENT
Tags: