News

Culmea ironiei în România. Un cerșetor a vrut să mituiască un polițist cu 100 de euro pentru a nu-l amenda

Bătrân de 72 de ani din Sibiu cercetat pentru mituirea unui polițist. Surpriza a fost că acesta era cerșetor și a vrut să dea 100 de euro ca să scape
29.05.2024 | 19:04
Culmea ironiei in Romania Un cersetor a vrut sa mituiasca un politist cu 100 de euro pentru a nul amenda
Un cerșetor a vrut să ofere mită 100 de euro unui polițist în judeţul Sibiu. Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea bărbatului. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bătrân de 72 de ani din județul Sibiu este investigat pentru tentativă de mituire, după ce a încercat să ofere unui polițist 100 de euro pentru a evita o amendă legată de cerșetorie.

„Săracul bogat” care a vrut să mituiască un polițist

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au ordonat, miercuri, reținerea unui bărbat de 72 de ani din comuna Merghindeal, județul Sibiu, acuzat de tentativă de mituire.

ADVERTISEMENT

Chiar în noaptea de Paște, cerșetorul a propus unui agent de poliție suma de 100 de euro, formată din două bancnote de 50 de euro, pentru a-l convinge să nu îl sancționeze contravențional pentru cerșetorie repetată, potrivit News.ro.

„În noaptea de 5.05.2024, în jurul orei 0,30, inculpatul a oferit unui agent de poliţie suma de 100 de euro, compusă din două bancnote de 50 de euro, cu titlu de mită, spre a-l determina pe acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună sancţionarea contravenţională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ce măsură s-ar putea lua în cazul cerșetorului

În plus, procurorii menționează că bărbatul a solicitat agenților să fie transportat acasă cu mașina de poliție. Joi, procurorul va decide dacă se impune aplicarea unei alte măsuri preventive împotriva suspectului.

„În cursul zilei de mâine procurorul va aprecia dacă se impune luarea unei alte măsuri preventive faţă de inculpat. Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu”, au mai precizat procurorii.

ADVERTISEMENT

Oamenii fără adăpost din România

În România, nu există date exacte privind numărul de cerșetori, însă datele privind persoanele fără adăpost oferă o imagine parțială a situației.

Conform Strategiei Naționale privind Incluziunea Socială a Persoanelor Fără Adăpost pentru perioada 2022-2027, cercetările realizate între 2019 și 2021 au identificat un număr semnificativ de persoane fără adăpost care se află într-o situație de vulnerabilitate extremă.

ADVERTISEMENT

Studiile arată că majoritatea persoanelor fără adăpost sunt bărbați (76,8%), cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani (81,3%)​, potrivit datelor Ministerul Muncii menționat de Jurnalul National.

 

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”