News

Culmea tupeului la Iași! A făcut accident beat și a mai băut două beri până au venit polițiștii

Culmea tupeului a fost atinsă la Iași acolo unde un șofer beat a făcut accident și a continuat să bea și după incidentul rutier
03.07.2021 | 21:15
Culmea tupeului la Iasi A facut accident beat si a mai baut doua beri pana au venit politistii
ADVERTISEMENT

Concret, un conducător auto din Iași a comis în urmă cu mai mulți ani de zile un accident rutier. Și-a așteptat liniștit pedeapsa, dar nu la fel a făcut și în momentul incidentului.

Bărbatul se afla la volanul unui Mercedes, iar la un moment dat a intrat într-un Fiat Punto care circula regulamentar. A proiectat autoturismul direct într-o autoblindată.

ADVERTISEMENT

Culmea tupeului a fost atinsă la Iași!

Chemați la locul accidentului, oamenii legii au observat cu ușurință că acesta consumase băuturi alcoolice. Emana halenă etilică și n-au ezitat o clipă să-l testeze.

I-au găsit o alcoolemie de 1,24 la mie în aerul expirat. Culmea, aceasta avea să crească serios până la 2,7 la mie în sânge.

ADVERTISEMENT

Interesant este că șoferul autoblindatei le-a zis polițiștilor că individul a coborât din mașină clătinându-se. ”Avea privirea tulbure şi a spus că se duce să mai bea o bere“, a mai adăugat acesta.

Zis, dar mai ales făcut pentru că bărbatul chiar s-a dus să-și ia bere. S-a întors la locul accidentului, dar și cu două doze de bere cumpărate.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că a continuat să le bea tacticos până la sosirea polițiștilor. Culmea, dar bărbatul a negat că ar fi condus beat.

Le-a zis polițiștilor că nu băuse nimic în acea zi, ci cu o seară înainte, când ar fi consumat bere și trei litri de vin. Când a văzut că i se tot aduc probe, individul a recunoscut în fața judecătorilor că era, totuși, beat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, magistrații au ținut cont de faptul că nu avea antecedente penale. Mai mult de atât, a reușit să se angajeze după accident în Marea Britanie.

Și cum între timp s-au scurs și aproape cinci ani de zile de la comiterea accidentului, magistrații l-au condamnat zilele trecute la 200 de zile-amendă, a câte 40 de lei, precum și interzicerea de a mai conduce timp de 4 ani.

Procurorii au declarat apel împotriva sentinţei, procesul urmând să fie reluat la sfârşitul lunii octombrie la Tribunalul Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: