News

Culmea tupeului! Și-a bătut joc de polițiști în autospecială: „Boss, lasă-mă acolo, pe stânga”

13.08.2020 | 19:54
Culmea tupeului Sia batut joc de politisti in autospeciala Boss lasama acolo pe stanga
ADVERTISEMENT

Un bărbat reținut de polițiști s-a filmat în timp ce îl sfida, pur și simplu, pe agentul aflat la volanul autospecialei și a postat ulterior videoclipul pe o rețea de socializare. În imagini se vede cum individul în cauză, se comporta ca și cum ar fi fost plimbat cu taxiul.

De pe bancheta din spate, acesta îi da ordine șoferului, indicându-i pe un ton vădit batjocoritor locul în care să oprească pentru a coborî din mașină. Cei care au urmărit imaginile s-au arătat revoltați de comportamentul său sfidător și au solicitat intervenția autorităților.

ADVERTISEMENT

Chestionat pe marginea subiectului, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Europol a pus incidentul pe seama lipsei unor proceduri clare în astfel de situații. Potrivit acestuia, unii infractori au un comportament agresiv, iar legea nu le permite polițiștilor să îi țină în frâu.

Un bărbat s-a filmat în timp ce își bătea joc de polițiști. Era chiar pe bancheta din spate a autospecialei

Alături de bărbatul „tupeist”, pe bancheta din spate a autospecialei se aflau un complice și o polițistă, lipsită de reacție în timpul filmării. La un moment dat, bărbatul i se adresează agentului care conduce ca unui șofer de taxi, cerându-i insistent să îl lase să coboare undeva pe stânga.

ADVERTISEMENT

Boss, lasă-mă acolo, pe stânga”, îi strigă acesta, fără să îi pese că tocmai a fost reținut și urma să fie dus la secția de poliție. Ba chiar continuă pe același ton sfidător, în timp ce se filmează. Videoclipul a fost postat apoi pe Tik Tok.

Reacția Europol: „Polițiștii din stradă nu au suficient de multe proceduri”

Este o dovadă vie că nici în anul 2020, poliţiştii din stradă nu au suficient de multe proceduri, nu au prevederi legale exprese cu privire la modul în care trebuie să acţioneze în astfel de situaţii.

ADVERTISEMENT

În realitate, nici în acest moment, nu putem spune cu certitudine dacă persoanele conduse la sediul poliţiei pot să fie indisponibilizate de telefonul mobil pe durata acestei deplasări sau nu.

Sigur, când ajung la sediul poliţiei, avem prevederi exprese, este clar, sunt indisponibilizaţi de telefoanele mobile pentru că vorbim de o zonă cu flux de informaţii clasificate.

ADVERTISEMENT

Însă în interiorul autospecialelor, nu avem nicio prevedere. Şi iată cum astfel de gesturi de sfidare, de bătaie de joc la adresa poliţiştilor, fac ravagii”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, la Antena 3.

ADVERTISEMENT