News

Culoar pentru vacanță în Europa, fără carantină, pentru români! Pe unde am putea pleca în concedii

08.05.2020 | 12:27
Culoar pentru vacanta in Europa fara carantina pentru romani Pe unde am putea pleca in concedii
ADVERTISEMENT

Românii ar putea beneficia de un culoar pentru vacanță în Europa, fără carantină, culoar pe care l-ar putea folosi atunci când vor să plece în concediul de vară.

Culoar pentru vacanță în Europa, fără carantină, pentru români!

De altfel, mai multe grupuri de țări care consideră că au reușit să țină epidemiile de COVID-19 sub control plănuiesc să-și deschidă granițele între ele.

ADVERTISEMENT

O vor face strict prin ajutorul unui culoar curat, așa cum a fost denumit de specialiști, un culoar pe care pot să intre oamenii fără probleme de sănătate.

Pe unde am putea pleca în concedii

Concret, în interiorul acestora s-ar putea călători fără să mai fie nevoie de carantină. Primele țări care au anunțat că discută o astfel de idee au fost Australia și Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

Acestea au precizat că, în cazul în care schema se dovedește un succes sunt gata să le ofere tuturor soluția, drept pentru care să fie incluse și alte țări, precum Canada și țări din Asia.

Ceva similar vor să facă și statele baltice – Letonia, Estonia și Lituania. Acestea au anunțat și o dată, 15 mai, cu posibilitatea ca mai târziu să includă și Polonia în acest spațiu.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Grecia, Ciprul și Israelul, trei țări pentru care turismul reprezintă o sursă importantă pentru buget, iau în calcul crearea unei zone comune.

Și România încearcă să intre într-o variantă de axă turistică regională, variantă discutată deja la Palatul Cotroceni. “Acum trei zile când ne-am văzut cu președintele Iohannis exact asta i-am propus.

ADVERTISEMENT

Noi credem că un culoar care vine din Germania și trece prin Austria, Ungaria și România este o chestiune de negociat. Această bulă este de negociat, cum țările baltice s-au deschis între ele.

Din sudul Germaniei, din Austria se ajunge destul de repede cu mașina în Transilvania. Sunt țări care au gestionat bine criza medicală, toate, suntem și noi printre ele.

Și acum va trebui să folosim acest lucru ca argument pentru a fi în primul pluton, pentru a ne alătura unor țări precum Germania, Austria și Ungaria”, a transmis Dragoș Anastasiu, antreprenor

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: