News

Culoare pentru Catedrala Mântuirii Neamului! Patriarhul Daniel anunță lansarea site-ului pictamcatedrala.ro

22.03.2021 | 07:55
Culoare pentru Catedrala Mantuirii Neamului Patriarhul Daniel anunta lansarea siteului pictamcatedralaro
ADVERTISEMENT

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a anunţat duminică lansarea site-ului Pictamcatedrala.ro. Practic, este vorba de o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Acest site se doreşte “un instrument de vizualizare a picturii în ansamblu.” Acolo sunt explicate lucrările deja realizate şi modalităţile de sprijin pentru continuarea proiectului de pictură a edificiului, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Pictamcatedrala.ro. conține informații despre stadiul lucrărilor, fotografii şi filmări din activitatea atelierului în care se pregătesc icoanele, dar şi  explicații despre posibilitatea de a dona online.

Ce a transmis Patriarhul Daniel despre pictarea Catedralei Mântuirii Neamului

“Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român.

ADVERTISEMENT

Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului.

Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii”, a afirmat Patriarhul la finalul predicii din Duminica Ortodoxiei, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

ADVERTISEMENT

Coordonatorul lucrărilor de pictură este Daniel Codrescu. Acesta a precizat la Trinitas TV că site-ul a fost creat pentru 2 motive.

Un scop este acele de a susține moral proiectul, „prin construirea unei comunităţi în jurul acestei catedrale”. Celălalt este pentru a strânge donații.

ADVERTISEMENT

“Vom avea pe viitor şi un proiect general, în care oamenii să poată accesa, spre exemplu, un sfânt pentru care vor să doneze sau o porţiune din ansamblul care a rămas disponibil pentru donare”, a adăugat Daniel Codrescu, conform Agenţiei Basilica.

ADVERTISEMENT