Fotbal intern

Cum a afectat infecția cu COVID-19 activitatea Universității Craiova! Transferurile sunt puse în stand-by

11.09.2020 | 12:13
Cum a afectat infectia cu COVID19 activitatea Universitatii Craiova Transferurile sunt puse in standby
ADVERTISEMENT

După o așteptare de două săptămâni, echipele din Liga 1 își reiau bătăliile pentru obiectivele pe care le au. Universitatea Craiova va juca luni, de la 21:00, cu FC Viitorul.

Oltenii au start bun de campionat, având maxim de puncte și nu au primit gol în cele două etape scurse până în acest moment, dar totul a fost stricat de eșecul umilitor cu Lokomotiv Tbilisi.

ADVERTISEMENT

Activitatea Universității Craiova a fost afectată și de infecția cu COVID-19 a conducerii clubului. Mihai Rotaru, Sorin Cârțu, Marcel Popescu și Ovidiu Costeșin au avut probleme de acest ordin. FANATIK îți prezintă care mai este situația celor patru.

Cum a afectat infecția cu COVID-19 activitatea Universității Craiova! Mihai Rotaru este în continuare în spital

În urmă cu două săptămâni, suflarea „alb-albastră” a fost șocată să audă că aproape toată conducerea echipei din Bănie a fost depistată cu coronavirus, imediat după jocurile cu Lokomotiv Tbilisi și Astra Giurgiu. Patronul Mihai Rotaru, președintele Sorin Cârțu, managerul general Marcel Popescu și managerul executiv Ovidiu Costeșin au avut rezultate pozitive.

ADVERTISEMENT

Patronul Rotaru a dat alarma, având și simptome. Toți patru au fost internați în spital, însă Cârțu și Popescu au ieșit destul de repede, fiind externați la doar câteva zile. Cei doi se simt bine și se află acasă. Din păcate, Mihai Rotaru și Ovidiu Costeșin rămân internați, iar principalul finanțator al echipei are cele mai grave probleme, fiind la terapie intensivă, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova.

Perioada de transferuri este până pe 1 octombrie, însă este clar că activitatea din acest departament a fost afectată de îmbonăvirea conducerii. Mihai Rotaru este un om care are un cuvânt greu de spus în aducerea jucătorilor și este clar că ar fi stat cu ochii pe mai multe videoclipuri cu fotbaliști care ar fi putut îmbrăca tricoul Universității Craiova. De asemenea, Sorin Cârțu și Marcel Popescu se ocupă și ei de acest aspect, dar se află în izolare la domiciliu și abia pe 15 vor ieși.

ADVERTISEMENT

Patru transferuri au fost perfectate până acum, în această vară și un jucător împrumutat a revenit în Bănie.

Atacantul Alexandru Tudorie, fundașii Paul Papp și Marius Constantin au fost legitimați de echipa din Bănie pentru acest sezon competițional. În această listă îl putem adăuga și pe Vladimir Screciu, revenit înainte de perioada de pauză dintre sezoane, dar șie pe Stephan Drăghici, fotbalist care a revenit în Bănie după împrumutul la Gaz Metan Mediaș, dar care a mai trecut și pe Sepsi Sfântu Gheorghe.

Deocamdată, doar Marius Constantin și Vladimir Screciu au evoluat pentru Universitatea Craiova. Fundașul de 35 de ani a fost integralist în cele trei meciuri și a avut o prestație destul de solidă, experiența sa făcându-și simțită prezența. Screciu a jucat 27 de minute în Liga 1, în prima etapă și 23 de minute în meciul cu Lokomotiv Tbilisi, din primul tur preliminar UEFA Europa League. Acesta fusese și convocat de Adrian Mutu, la echipa națională sub 21 de ani, dar, până la urmă, a acuzat probleme medicale și a rămas acasă.

ADVERTISEMENT

Tudorie și Papp au avut și ei accidentări și se află în recuperare, având șanse mici să-și facă debutul în meciul cu FC Viitorul, de luni, în etapa a 3-a din Liga 1.

„Eu văd echipa bine, dacă va veni cineva, sper să vină cineva peste ce avem. Sunt sigur că Bergodi va da șanse și copiiilor mai tineri, pentru că sunt foarte buni. Depinde de Răduț dacă va ajunge la Craiova, de dorința lui.

Eu cred că suntem peste Astra și va fi un pas înainte. Îl cunosc de când avea o oră de viață, unul dintre copiii mei preferați. Eu cred că e posibil ca Universitatea Craiova să câștige campionatul, sunt trei mari favorite, Craiova, CFR și FCSB, care a pornit ca din pușcă în noul campionat,” a declarat Gică Craioveanu, directorul de imagine al oltenilor.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Constanța – U Craiova: 1,97 este cota pentru „NU marchează ambele echipe“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT