News

Cum a agitat Victor Ponta apele în PSD și ALDE! Declarația care i-a enervat pe toți

21.06.2019 | 12:18
Cum a agitat Victor Ponta apele in PSD si ALDE Declaratia care ia enervat pe toti

Propunerea pe care a făcut-o Victor Ponta a agitat apele atât în PSD, cât și în ALDE! Liderul Pro România a transmis că este gata pentru o alianță cu cele două formațiuni politice pentru alegerile prezidențiale, dar  cu o singură condiție. Cele 3 partide să aibă candidat comun care să nu vină din rândurile social democraților. Aproape imediat, oamenii lui Dăncilă și cei conduși de Tăriceanu au luat foc.

Cum a agitat Victor Ponta apele în PSD și ALDE!

Motivul nemulțumirii în PSD este unul cât se poate de clar. Aceștia cred că partidul lor a pierdut alegerile europarlamentare după ce Pro România a reușit să le deturneze voturile. Mai mult de atât, social democrații merg pe ideea că Victor Ponta lansează zvonuri că ei reprezintă un partid pierzător. Cei de la știripesurse.ro scriu că liderii PSD spun că o asemenea alianță pentru prezidentiale ar fi avut mai multe șanse să devină realitate dacă Ponta nu ar fi făcut declarațiile public și s-ar fi încercat niște negocieri de culise.

Și în ALDE au început discuțiile după declarațiile făcute de Victor Ponta. Oamenii lui Tăriceanu cred că soluția avansată de fostul premier pleacă de la un calcul care stă în picioare din punctul lor de vedere. „In continuare speram intr-o candidatura comuna PSD-ALDE.  Tariceanu a zis  ca vom avea cu siguranta un candidat, va fi dansul, dar nu anunta pentru ca mai sunt niste idei si e posibil sa fie sustinut de PSD.

Cum a agitat Victor Ponta apele în PSD și ALDE! Victor Ponta
Victor Ponta ar vrea ca PSD, ALDE și Pro România să aibă candidat comun. Sursa foto – facebook

Calcule pentru prezidențiale

Problema e ca daca vor fi trei candidati la PSD ALDE si Pro Romania nu intra niciunul in turul 2. Atunci este o discutie sa se faca o intelegere pentru un candidat viabil care sa intre in turul 2”, au spus din conducerea ALDE. Cu toate acestea există un impediment și din punctul lor de vedere. Partidul nu vrea să renunțe la candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu și nu este dispus să-l accepte pe Sorin Cîmpeanu candidat comun PSD-ALDE-Pro România.

Nu e chiar atât de simplu pentru că aripa ex-ALDE din Pro România nici măcar nu vrea să audă de susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale și spun ca o asemenea mutare ar putea să arunce în aer liniștea partidului.