Fotbal intern

DEZVĂLUIRI. Andrei Vlad, transfer la Steaua printr-un club PARAVAN

Andrei Vlad a ajuns la Steaua în pauza competiţională din vară, dar mutarea goalkeeper-ului de 18 ani la vicecampioana României de la CS Universitatea Craiova a fost una cu scandal....
23.07.2017 | 01:05

Andrei Vlad a ajuns la Steaua în pauza competiţională din vară, dar mutarea goalkeeper-ului de 18 ani la vicecampioana României de la CS Universitatea Craiova a fost una cu scandal.

Actualul portar al Stelei şi-a reziliat unilateral contractul cu CS Universitatea Craiova, iar după aceea a ajuns la un acord cu Steaua. Înainte ca Gigi Becali să plătească oltenilor 400.000 de euro, clubul latifundiarului din Pipera era ameninţat cu interzicerea la mutările pe piaţa transferurilor pentru două sezoane.

FANATIK.RO a aflat cum a reuşit Gigi Becali să pună mâna pe Andrei Vlad fără să rişte ca Steaua să primească interdicţie la transferuri. Înainte de a oficializa mutarea portarului în vârstă de 18 ani la vicecampioana României, Gigi Becali a apelat la Academica Clinceni, echipă care evoluează în Liga a 2-a, pentru a putea să-l ia pe Vlad, iar Anamaria Prodan este cea care l-a ajutat pe patronul FCSB să ajungă la primarul din Clinceni pentru a pune la punct semnarea portarului cu echipa din Liga 2. Agentul jucătorului anunţase înaintea oficializarii transferului la Steaua chiar ca i-a gasit echipa lui Vlad, iar aceasta nu este formaţia “roş-albastră”

Astfel, formaţia din Clinceni a acceptat ca să-l înregistreze pe fostul jucător a celor de la CS Universitatea Craiova în schimbul sumei de 200.000 de euro, iar oficialii şi-au asumat riscul ca echipa să primească interdicţie la transferuri. Mai mult, finanţatorul Stelei le-a transmis ilfovenilor că va investi în continuare la echipa din liga secundă, dar lucrul acesta nu s-a mai întâmplat după ce a ajuns la un acord cu CS Universitatea Craiova şi le-a plătit oltenilor 400.000 de euro.

Cum a ajuns Andrei Vlad la Steaua. Detalii incredibile

De negocierile dintre Gigi Becali şi Academica Clinceni s-a ocupat Valentin Budeanu, fiul primarului Adrian Budeanu, iar acesta a avut grijă să gestioneze cei 200.000 de euro încasaţi de la Gigi Becali.

Clubul, implicat în mafia pariurilor?

Academica Clinceni, clubul din Liga a 2-a prin care s-a făcut transferul lui Andrei Vlad, are legături cu mafia pariurilor, anunţa gsp.ro. În luna ianuarie a anului 2016, mafia chineză a pariurilor a ajuns la echipa din Ilfov. Mai mult, pe finalul sezonului 2015-2016, UEFA a primit avertizări legate de modificări anormale de cont la meciurile echipei. Într-un cantonament susţinut în Austria agenţia de monitorizare a pariurilor Federbet a observat ale anomalii în trendul de pariere la partidele amicale susţinute cu Amkar Perm şi Zltave Moravce. Sesizată, poliţia austriacă a descins în hotelul echipei din Clinceni, unde a confiscat laptopurile şi telefoanele jucătorilor. “Au trimis o poliţi austriacă peste noi, la un meci cu o echipă din Rusia. I-au luat lui nea Nelu buletinul, actele. Nu au găsit nimic, ne-au trimis hârtie”, spunea primaru din Clinceni, Adrian Budeanu, conform sursei citate.

Valentin Budeanu, fiul edilului, este cel care a ţinut legătura cu Alex Dragomir (omul care a intermediat venirea chinezilor în fotbalul românesc a fost suspendat pentru trei luni şi amendat cu 25.000 de lei pentru că i-a propus portarului Andrei Marinescu să trucheze meciul Clinceni-Pojorâta) la venirea chinezilor care folosesc ca paravan o firmă de marketing sportiv obscură, Anping Football Club Limited la Academica Clinceni. Deşi primarul susţinea că finanţarea echipei cu bani publici s-a oprit în momentul intrării investitorilro asiatici, influenţa familiei Budeanu este în continuare mare, conform gsp.

50.000 de euro este cota lui Andrei Vlad, conform transfermarkt